• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid Lokaal 8 26-03-2011

ZZ Top tribute TresHombres uit Horst wint Voorronde in Lokaal 8

SOC uit Terheijden als publiekswinnaar naar Kwartfinales Regio Zuid

Zaterdag 26 maart jl. vond in Muziekcafé Lokaal 8 in Veldhoven de 3e Voorronde plaats van The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011 voor Regio Zuid. Vijf coverbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de Kwartfinales. 3-mans ZZ Top tribute TresHombres uit Horst werden voor hun uitstekend optreden beloond met een 1e plaats bij de vakjury en 5-mans Pop, Rock coverband SOC uit Terheijden speelden zich naar een zeer verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de Kwartfinales die in september van start gaan. De uiteindelijke winnaars ontvangen een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Hedgeclipper in Lokaal 8 VeldhovenHedgeclipper in Lokaal 8 VeldhovenHedgeclipper in Lokaal 8 VeldhovenHedgeclipper in Lokaal 8 Veldhoven

De aftrap van deze 3e selectieronde van Regio Zuid werd verricht door 4-mans Rock coverband Hedgeclipper uit Duizel. Met repertoire van o.a. Anouk, Linkin’ Park en Incubus speelde Hedgeclipper zich naar een hoge score bij zowel vakjury als publiek. In juli, wanneer alle selectierondes zijn geweest, zal blijken of Hedgeclipper in aanmerking komt voor één van de Wild-Cards die worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen.


Besttof in Lokaal 8 VeldhovenBesttof in Lokaal 8 Veldhoven
Besttof in Lokaal 8 VeldhovenBesttof in Lokaal 8 Veldhoven

5-mans Classic Rock coverband Besttof uit Gemert nam het enthousiaste publiek mee terug naar de jaren ‘70 en ‘80. Met nummers van o.a. Dire Straits, Mink DeVille en Cockney Rebel and Steve Harley liet de band een goede indruk achter.


TresHombres in Lokaal 8 VeldhovenTresHombres in Lokaal 8 Veldhoven
TresHombres in Lokaal 8 VeldhovenTresHombres in Lokaal 8 Veldhoven

De liefhebbers van de rauwe ZZ Top sound kwamen volledig aan hun trekken bij het optreden van TresHombres uit Horst. Met volledige overgave wisten de drie mannen nummers als La Grange, Just Got Paid en Thunderbird zeer authentiek neer te zetten. Technisch op hoog niveau en een repertoirekeuze die een goed overzicht bracht van het werk van ZZ Top wist TresHombres een 1e plaats te scoren bij de vakjury. Hiermee plaatste de band zich direct voor de Kwartfinales die in voor de Limburgse bands in oktober plaatsvinden in MC De Bosuil in Weert.


Back In Bizznizz in Lokaal 8 VeldhovenBack In Bizznizz in Lokaal 8 Veldhoven
Back In Bizznizz in Lokaal 8 VeldhovenBack In Bizznizz in Lokaal 8 Veldhoven

De vierde band die het podium van Lokaal 8 beklom was 4-mans Pop, Rock coverband Back In Bizznizz uit Tilburg. Met een sterk verzorgd optreden waarin nummers van o.a. The Killers, Kane en Gary Moore werden gebracht wist de band zowel bij de vakjury als bij het publiek hoog te scoren. Dit maakt Back In Bizznizz zeker tot één van de kanshebbers op een Wild-Card die recht geeft op een plaats in de Kwartfinales.


SOC in Lokaal 8 VeldhovenSOC in Lokaal 8 Veldhoven
SOC in Lokaal 8 VeldhovenSOC in Lokaal 8 Veldhoven

Het laatste half uur van deze selectieronde was voor 5-mans Pop, Rock coverband SOC uit Terheijden. Met een zeer gevarieerde setlijst met nummers van o.a. Michael Jackson, Jet en Lady Gaga liet de band horen genoeg potentie in huis te hebben om uit te kunnen groeien naar een absolute topband. Instrumentaal functioneel sterk, vocaal vaak van hoog niveau en zeer dynamisch in hun presentatie heeft de band de belangrijkste basis ingrediënten in huis om flink te kunnen doorgroeien. Met een zeer verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen plaatste SOC zich voor de Kwartfinale in Mezz Breda op vrijdag 14 oktober a.s.

Lokaal 8 VeldhovenLokaal 8 Veldhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Maxazine Uw logo ook hier? Festivalinfo Koch
Artists & Bands Booking Agency USA Music Import David Eden EVANS Ticketmaster
SONOR Sound Vision Studio Podiuminfo Uw logo ook hier? RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands