• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West Bloemenlust 16-04-2011

KaBOOM! uit Voorburg wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011’

Re-Made uit Breezand als publiekswinnaar naar Kwartfinales

Zaterdag 16 april jl. vond in Podium Bloemenlust in Breezand een selectieronde plaats van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de regionale finalerondes die in september van start gaan op de beste poppodia van Nederland. 5-mans Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg werd door de vakjury tot winnaar gekozen, terwijl het publiek 4-mans Rock coverband Re-Made uit Breezand beloonde met een 1e plaats. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de Kwartfinales van Regio West. De uiteindelijke winnaars van de 'Grand Finale' van The Clash of the Cover Bands, die wordt gehouden in Poppodium 013 Tilburg, worden beloond met o.a. een CD-contract met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Re-Made in Bloemenlust BreezandRe-Made in Bloemenlust Breezand
Re-Made in Bloemenlust BreezandRe-Made in Bloemenlust Breezand

De eerste band die het podium van Bloemenlust betrad was 4-mans Rock coverband Re-Made uit Breezand. Met nummers van o.a. Jet, Triggerfinger en AC/DC zetten de vier jonge helden een stevige set neer die goed werd ontvangen door het aanwezige publiek. Na een wat aarzelend begin liet Re-Made horen over een goede muzikale basis te beschikken. Met haar overwinning bij de publieksstemmen kan de band zich op gaan maken voor de Kwartfinales die in september en oktober plaatsvinden in o.a. MC De Kade Zaandam en Muziekcafé De Heeren van Aemstel in Amsterdam.


Sexual Chocolate in Bloemenlust BreezandSexual Chocolate in Bloemenlust Breezand
Sexual Chocolate in Bloemenlust BreezandSexual Chocolate in Bloemenlust Breezand

Voor 6-mans Allround coverband Sexual Chocolate uit Utrecht was het een lange reis vanuit Utrecht. Maar met een geweldig optreden met nummers van o.a. Bill Withers en een fantastische uitvoering van Papa Was A Rolling Stone van The Temptations absoluut de moeite waard, want de band scoorde hoog bij de vakjury en wist het publiek ook goed te raken. Sexual Chocolate is zeker een grote kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de Kwartfinales.


Night Flight to Rio in Bloemenlust BreezandNight Flight to Rio in Bloemenlust Breezand
Night Flight to Rio in Bloemenlust BreezandNight Flight to Rio in Bloemenlust Breezand

De grootste band van deze selectieronde was 14-mans Dance Classics coverband Night Flight to Rio uit Badhoevedorp. Met passie en technisch zeer verzorgd spel bracht de band nummers van o.a. The Trammps, Incognito en Christina Aguilera. Vooral de samenzang van de vier zangeressen was regelmatig van erg hoog niveau, maar ook de groove en swing die zeer aanstekelijk werkte op het publiek. Zowel bij de vakjury als bij het publiek wist Night Flight to Rio hoog te scoren en dingt hiermee serieus mee om één van de Wild-Cards die alsnog een plaats biedt in de Kwartfinales.


KaBOOM! in Bloemenlust BreezandKaBOOM! in Bloemenlust Breezand
KaBOOM! in Bloemenlust BreezandKaBOOM! in Bloemenlust Breezand

5-mans Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg kwam, zag en overwon. Instrumentaal legt de band een uitstekende basis waarop de indrukwekkende leadzangeres prima kan excelleren. Op zeer hoog niveau werden nummers gebracht van o.a. Anouk, Pink en Foo Fighters en dit resulteerde in een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury. KaBOOM! staat met dit resultaat zeer verdiend in de Kwartfinales bij de 36 beste en populairste bands van Regio West.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster EVANS Sound Vision Studio Koch Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency USA Music Import David Eden Festivalinfo Maxazine
Uw logo ook hier? Podiuminfo SONOR RockMuZine Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands