• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 't Ukien 23-04-2011

RazZ uit Enschede wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

The Lockerroom Heroes uit Zwolle als publiekswinnaar naar de Halve Finales Regio Oost

Zaterdag 23 april jl. vond in JC ‘t Ukien in Kampen de 2e voorronde plaats van ‘The Clash of the Cover Bands’ voor Regio Oost. Vier coverbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen bij de beste 21 bands van Gelderland en Overijssel die in september en oktober de Halve Finales spelen in o.a. MC Metropool in Hengelo en DRU Cultuurfabriek in Ulft. 6-mans Allround coverband RazZ uit Enschede legde met een uitstekend optreden beslag op de 1e plaats bij de vakjury. 5-mans Allround coverband The Lockerroom Heroes uit Zwolle wist met haar dynamische show de meeste publieksstemmen te scoren. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de Halve Finales van Regio Oost en zetten een flinke stap richting de hoofdprijzen: een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

10 TO GO in 't Ukien Kampen10 TO GO in 't Ukien Kampen
 10 To Go in 't Ukien Kampen 10 To Go in 't Ukien Kampen

De avond werd geopend met een optreden van 4-mans Pop, Rock coverband 10 TO GO uit Deventer. Met veelal eigen interpretaties bracht zij nummers van o.a. Kings of Leon, Janis Joplin en Cranberries.


Bonobo Branded in 't Ukien KampenBonobo Branded in 't Ukien Kampen
Bonobo Branded in 't Ukien KampenBonobo Branded in 't Ukien Kampen

5-mans Pop, Rock coverband Bonobo Branded uit Zwolle wist met een gevarieerde set het publiek goed in beweging te krijgen. Nummers van o.a. Raccoon, Muse en Red Hot Chili Peppers gaven een goed beeld van de muzikale inhoud van Bonobo Branded. In juli, wanneer alle voorrondes geweest zijn, worden de Wild-Cards vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen. Dan zal duidelijk worden of Bonobo Branded zich mag voegen bij de 21 bands die in 3 Halve Finales spelen om een plaats in de Regio-Finale in Metropool Hengelo.


RazZ in 't Ukien KampenRazZ in 't Ukien Kampen
RazZ in 't Ukien KampenRazZ in 't Ukien Kampen

De derde band die het podium van ‘t Ukien betrad was de uiteindelijke vakjury-winnaar RazZ uit Enschede. Vier uitstekende muzikanten met een zanger en zangeres die een technisch hoogstaand optreden wisten neer te zetten met nummers van o.a. Cee-Lo Green, Beyoncé en Jason Mraz. Een repertoirekeus die elk bandlid de mogelijkheid gaf om te laten horen wat hij of zij in huis heeft. RazZ heeft de kwaliteiten in huis om uit te groeien naar een spectaculaire coverband waar muziekminnend Nederland nog veel van gaat horen. Als vakjury-winnaar staat RazZ in de regionale Halve Finales die in september van start gaan in MC Metropool Hengelo, DRU Cultuurfabriek en Lucky in Rijssen.


The Lockerroom Heroes in 't Ukien KampenThe Lockerroom Heroes in 't Ukien Kampen
The Lockerroom Heroes in 't Ukien KampenThe Lockerroom Heroes in 't Ukien Kampen

The Lockerroom Heroes uit Zwolle wisten na een aarzelende start een uitstekende performance te geven met veel gevoel van entertainment. Met nummers van o.a. Gavin DeGraw, Travie McCoy en The Police kregen zij het publiek flink in beweging. Misschien wel het hoogtepunt van de avond was hun eigen bewerking van Are You Gonna Be My Girl van Jet, waarin de band liet horen over een grote muzikale inhoud te beschikken. Als publiekswinnaar gaat The Lockerroom Heroes zeer verdiend door naar de regionale Halve Finales en hoort bij de 21 beste en populairste coverbands van Regio Oost die in september en oktober verder strijden om een plaats in de Regio-Finale, waar alle bands beloond worden met een single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency SONOR Sound Vision Studio David Eden
EVANS Koch Podiuminfo RockMuZine Uw logo ook hier?
Maxazine Ticketmaster Festivalinfo Uw logo ook hier? USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands