• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost Estrado 06-05-2011

Overinflated uit Wageningen wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Goodfellas uit Harderwijk als publiekswinnaar naar Kwartfinales Regio Oost

Vrijdag 6 mei jl. vond in Cultuurpodium Estrado in Harderwijk de 3e voorronde plaats in Regio Oost van de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vijf coverbands haalden alles uit de kast om zowel de vakjury als het publiek te overtuigen en dat resulteerde in een spannende en dynamische muzikale wedstrijdavond. Na de vijf gevarieerde optredens riep de vakjury 5-mans Ska, Pop coverband Overinflated uit Wageningen uit tot beste band en koos een meerderheid van het publiek voor 6-mans Pop, Rock coverband Goodfellas uit Harderwijk. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de regionale Halve Finales die in september van start gaan op lokaties zoals o.a. Poppodium Metropool in Hengelo en DRU Cultuurfabriek in Ulft. In deze zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux spelen de bands om twee hoofdprijzen: CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Goodfellas in Estrado HarderwijkGoodfellas in Estrado HarderwijkGoodfellas in Estrado HarderwijkGoodfellas in Estrado Harderwijk

De eerste band die het mooie podium van Estrado beklom was 6-mans Pop, Rock coverband Goodfellas uit Harderwijk. Met nummers van o.a. De Dijk, Bløf en Robbie Williams wist zij direct een goede interactie op te bouwen met het publiek en liet ook horen over sterke muzikale kwaliteiten te beschikken. Met de meeste publieksstemmen plaatste Goodfellas zich direct voor de regionale Halve Finales die in september en oktober plaatsvinden.


PurpleMind in Estrado HarderwijkPurpleMind in Estrado Harderwijk
PurpleMind in Estrado HarderwijkPurpleMind in Estrado Harderwijk

6-mans Pop, Rock coverband PurpleMind uit Dedemsvaart zette een prima half uur neer met nummers van o.a. Anouk, Adèle en Guns N’ Roses. Vooral de twee leadzangeressen wisten een hoog entertainmentgehalte te brengen met hun dynamische presentatie en wisten de aandacht van het publiek goed vast te houden.


Overinflated in Estrado HarderwijkOverinflated in Estrado Harderwijk
Overinflated in Estrado HarderwijkOverinflated in Estrado Harderwijk

De vijf mannen van Ska, Pop coverband Overinflated brachten een dynamische set met bewerkingen van nummers van o.a. Joe Jackson, Herman’s Hermits en The Animals. Elk nummer wordt bewerkt en gegoten in een Overinflated-jasje die alles meteen zeer eigentijds en verfrissend doet overkomen. Een knap staaltje van uitgekiend arrangeren, die de sterke muzikale punten in de band optimaal naar buiten laat komen. Zoals o.a. de samenzang die vaak van zeer hoog niveau is en de leadzanger die de ruimte krijgt om optimaal te excelleren. Met een 1e plaats bij de vakjury plaatste Overinflated zich zeer verdiend voor de regionale Halve Finales en staat daarmee bij de beste 21 coverbands van Regio Oost die in september en oktober de muzikale strijd hervatten voor een plaats in de Regio Finale in Poppodium Metropool in Hengelo.


Back to the Future in Estrado HarderwijkBack to the Future in Estrado Harderwijk
Back to the Future in Estrado HarderwijkBack to the Future in Estrado Harderwijk

De vierde band van deze selectieronde was 7-mans Allround coverband Back to the Future uit Harderwijk. Gesteund door een enthousiast publiek werden nummers gespeeld van o.a. Bette Midler, Dolly Dots en een dynamische uitvoering van Music van John Miles.


DoubleDash in Estrado HarderwijkDoubleDash in Estrado Harderwijk
DoubleDash in Estrado HarderwijkDoubleDash in Estrado Harderwijk

Het laatste half uur was voor 6-mans Pop, Rock coverband DoubleDash uit Harderwijk. Met nummers van o.a. Queen, Tina Turner en Lynyrd Skynyrd wist vooral de leadzanger enorm te imponeren. Niet alleen met zijn vocale kwaliteiten, maar ook met zijn enorme gevoel voor entertainment. Door zowel een hoge score bij de vakjury als bij het publiek is DoubleDash een grote kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale Halve Finales.

Estrado HarderwijkEstrado Harderwijk

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Koch Festivalinfo Sound Vision Studio David Eden
Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Uw logo ook hier? EVANS Ticketmaster
Uw logo ook hier? SONOR Maxazine USA Music Import Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands