• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid Gebouw-T 13-05-2011

FourPlay uit Breda wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition

Ghost Division uit Roosendaal als publiekswinnaar naar Kwartfinales Regio Zuid

Vrijdag 13 mei jl. vond in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom de 6e voorronde plaats van Zuid-Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vijf bands speelden om de gunst van de vakjury en het publiek om een plaats in de regionale finalerondes die in september van start gaan. Nadat de vijf bands alles uit de kast hadden gehaald werd de uitslag bekend gemaakt: vakjury-winnaar 4-mans Top-100 coverband FourPlay uit Breda en publiekswinnaar 5-mans Sabaton tribute Ghost Division uit Roosendaal. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de finalerondes in september en oktober die worden gehouden in o.a. MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven en De Bosuil in Weert. In deze zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux spelen de bands op de beste podia om de twee hoofdprijzen: CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Ghost Division in Gebouw-T Bergen op ZoomGhost Division in Gebouw-T Bergen op Zoom
Ghost Division in Gebouw-T Bergen op ZoomGhost Division in Gebouw-T Bergen op Zoom

Het eerste half uur van deze voorronde was voor Sabaton tribute Ghost Division uit Roosendaal. Nummers als Rise of Evil en Attero Dominatus werden met passie en overtuiging gespeeld en kregen veel waardering vanuit het publiek. Met een nipte meerderheid aan publieksstemmen plaatsten de vijf mannen van Ghost Division zich als publiekswinnaar voor de regionale Kwartfinales die in september van start gaan in o.a. Gebouw-T en MEZZ Breda.


Ultimate Confusion in Gebouw-T Bergen op ZoomUltimate Confusion in Gebouw-T Bergen op ZoomUltimate Confusion in Gebouw-T Bergen op ZoomUltimate Confusion in Gebouw-T Bergen op Zoom

5-mans Rock coverband Ultimate Confusion uit Rilland bracht een set met nummers van o.a. Bon Jovi, Herman Brood en Vandenberg. Ultimate Confusion zette een technisch zeer verzorgt optreden neer en wist vanaf de eerste tonen een goede klik met het publiek tot stand te brengen.


Recovery in Gebouw-T Bergen op ZoomRecovery in Gebouw-T Bergen op Zoom
Recovery in Gebouw-T Bergen op ZoomRecovery in Gebouw-T Bergen op Zoom

De derde band die het mooie podium van Gebouw-T beklom was 10-mans Allround coverband Recovery uit Vlissingen. Met een gevarieerde set met nummers van o.a. Anouk, Caro Emerald en Adèle wist ook Recovery een uitstekende indruk achter te laten.


FourPlay in Gebouw-T Bergen op ZoomFourPlay in Gebouw-T Bergen op Zoom
FourPlay in Gebouw-T Bergen op ZoomFourPlay in Gebouw-T Bergen op Zoom

Met 4-mans Top-100 coverband FourPlay uit Breda stond de uiteindelijke vakjury-winnaar op het podium. Technisch op hoog niveau bracht deze ervaren band nummers van o.a. Santa Esmeralda, Michael Jackson en Kings of Leon en wisten in no time de zaal goed in beweging te krijgen. FourPlay scoorde niet alleen een 1e plaats bij de vakjury, maar wist het ook bij de publieksstemmen heel spannend te maken. Als vakjury-winnaar gaat FourPlay naar de Kwartfinale op vrijdag 14 oktober a.s. in
MEZZ Breda.


BLEACH in Gebouw-T Bergen op ZoomBLEACH in Gebouw-T Bergen op Zoom
BLEACH in Gebouw-T Bergen op ZoomBLEACH in Gebouw-T Bergen op Zoom

Deze 6e selectieronde van Zuid-Nederland werd afgesloten door 3-mans Nirvana tribute BLEACH uit Breda. Met een overzicht van de grootste hits van Nirvana zoals o.a. Come As You Are, Lithium en Smells Like Teen Spirit maakte BLEACH grote indruk door vooral hun dynamische uitvoeringen, nauwkeurige sounds en de interactieve presentatie. Vanaf de eerste tonen wisten de drie mannen het publiek in te pakken en werden daarvoor beloont met een 2e plaats bij de publieksstemmen.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Koch Uw logo ook hier?
Uw logo ook hier? SONOR RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Maxazine
Sound Vision Studio David Eden Podiuminfo Ticketmaster EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands