• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Noord Muziekcafé Scooter'S 10-06-2011

De Koffer uit Oudeschoot wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Bad Boys a.k.a. De Slechte Jongens uit Groningen als publiekswinnaar door naar regionale Halve Finales

Vrijdag 10 juni jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden een voorronde plaats van de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vijf geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de regionale finalerondes. Bij de vakjury werd 6-mans Pop, Rock coverband De Koffer uit Oudeschoot uitgeroepen tot winnaar en in de publiekscategorie behaalde 5-mans Rock coverband Bad Boys a.k.a. De Slechte Jongens uit Groningen de 1e plaats. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van Noord/Oost Nederland die vanaf september plaatsvinden in o.a. Poppodium Metropool in Hengelo en DRU Cultuurfabriek in Ulft. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Cheep Beach in Scooter'S LeeuwardenCheep Beach in Scooter'S Leeuwarden
Cheep Beach in Scooter'S LeeuwardenCheep Beach in Scooter'S Leeuwarden

De eerste band die in het bekendste muziekcafé van Friesland het podium mocht betreden was 4-mans Pop coverband Cheep Beach uit Lemmer. Met nummers van o.a. Grupo Sportivo, De Kreuners en The Scene haalde de band alles uit de kast en liet een goede indruk achter van haar muzikale kwaliteiten.


De Koffer in Scooter'S LeeuwardenDe Koffer in Scooter'S Leeuwarden
De Koffer in Scooter'S LeeuwardenDe Koffer in Scooter'S Leeuwarden

6-mans Pop, Rock coverband De Koffer uit Oudeschoot wist ondanks een grieperige leadzangeres een uitstekend optreden neer te zetten. Met een zeer gevarieerde set met nummers van o.a. The Trammps, Het Goede Doel en Radiohead liet de band horen van alle markten thuis te zijn. Prima muzikanten waaronder een zeer sterke bassist en twee bovengemiddelde leadvocalisten en een energieke presentatie zorgden voor een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury. Hiermee plaatste De Koffer zich bij de beste en populairste 24 bands van regio Noord/Oost Nederland en staat zij in de Halve Finales die in september van start gaan.


Lords of Lager in Scooter'S LeeuwardenLords of Lager in Scooter'S Leeuwarden
Lords of Lager in Scooter'S LeeuwardenLords of Lager in Scooter'S Leeuwarden

4-mans Rock coverband Lords of Lager zetten een stevig half uur neer met repertoire van o.a. Depeche Mode, Metallica en Wolfmother. Net als vele andere bands die zich niet via een overwinning direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes, zal Lords of Lager nog even geduld moeten hebben of zij via een Wild-Card alsnog naar de volgende ronde mogen.


Four Dudes in Scooter'S LeeuwardenFour Dudes in Scooter'S Leeuwarden
Four Dudes in Scooter'S LeeuwardenFour Dudes in Scooter'S Leeuwarden

De vierde band van deze selectieronde was 5-mans Pop, Rock coverband Four Dudes and one for the Dishes uit Groningen. Met een prima optreden met nummers van o.a. Ilse de Lange, Anouk en Lenny Kravitz wist de band een goede score te behalen bij zowel de vakjury als bij het publiek. Ook een kanshebber op een Wild-Card voor de regionale finalerondes.


Bad Boys in Scooter'S LeeuwardenBad Boys in Scooter'S Leeuwarden
Bad Boys in Scooter'S LeeuwardenBad Boys in Scooter'S Leeuwarden

5-mans Rock coverband Bad Boys a.k.a. De Slechte Jongens uit Groningen maakte ook diepe indruk bij zowel de vakjury als bij het publiek. Met veel energie en op hoog niveau bracht de band nummers van o.a. AC/DC, KISS en Guns N’ Roses. Vooral de leadzanger wist met zijn unieke stemgeluid en enorm bereik regelmatig een zeer hoog niveau te halen. Door een nipte meerderheid aan publieksstemmen plaatste Bad Boys zich bij de beste en populairste 24 bands van deze regio en speelt in de Halve Finales die in september/oktober worden gehouden in o.a. Poppodium Metropool in Hengelo en DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Scooter'S LeeuwardenScooter'S Leeuwarden

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Sound Vision Studio Ticketmaster
David Eden SONOR USA Music Import Festivalinfo Uw logo ook hier?
Podiuminfo Maxazine Koch EVANS Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands