• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 't Ukien 11-06-2011

Fatal Conspiracy uit Almelo wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Hellbound uit Ulft als publiekswinnaar naar Halve Finales regio Oost

Zaterdag 11 juni jl. vond in Poppodium ‘t Ukien in Kampen één van de selectierondes plaats van de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier geselecteerde bands gingen hier de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de regionale finalerondes, met als winnaars bij de vakjury 5-mans Rock coverband Fatal Conspiracy uit Almelo en in de publiekscategorie 5-mans Metallica tribute Hellbound uit Ulft. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 24 bands van regio Noord/Oost Nederland die in september en oktober in 3 Halve Finales de strijd met elkaar aangaan in o.a. Poppodium Metropool in Hengelo en DRU Cultuurfabriek in Ulft. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands worden beloond met een CD-contract met videoclip die wordt geplugged en gedistribueerd in de Benelux, en een tour van 20 optredens.

Dehaze in 't Ukien KampenDehaze in 't Ukien Kampen
Dehaze in 't Ukien KampenDehaze in 't Ukien Kampen

De aftrap van deze voorronde werd verzorgt door 4-mans Pop, Rock coverband Dehaze uit Westervoort. Met nummers van o.a. Green Day, Tenacious D en Pink Floyd bracht Dehaze een gevarieerd optreden die goed werd ontvangen door het publiek.


Angelya in 't Ukien KampenAngelya in 't Ukien Kampen
Angelya in 't Ukien KampenAngelya in 't Ukien Kampen

5-mans Classic Rock coverband Angelya uit Kampen maakte veel indruk met nummers van o.a. Iron Maiden, Led Zeppelin en Van Halen. Sterke muzikanten en een leadzanger met een zeer functioneel bereik en sound. Angelya is zeker een kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli, als alle selectierondes geweest zijn, worden verdeeld onder de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


Fatal Conspiracy in 't Ukien KampenFatal Conspiracy in 't Ukien Kampen
Fatal Conspiracy in 't Ukien KampenFatal Conspiracy in 't Ukien Kampen

De band die deze voorronde door de vakjury tot beste werd gekozen was 5-mans Rock coverband Fatal Conspiracy uit Almelo/Tubbergen. Technisch van hoog niveau en met veel energie werden repertoire gespeeld van o.a. Faith No More, Creed en Volbeat. Vooral de sterke leadzanger wist ook een goede interactie met het publiek op te bouwen en dat werd ook beloond met een hoge score bij de publieksstemmen. Als vakjury-winnaar gaat Fatal Conspiracy naar de Halve Finale op zaterdag 29 oktober a.s. in Poppodium Metropool in Hengelo.


Hellbound in 't Ukien KampenHellbound in 't Ukien Kampen
Hellbound in 't Ukien KampenHellbound in 't Ukien Kampen

5-mans Metallica tribute Hellbound uit Ulft zorgde voor een dynamische afsluiting van deze boeiende avond. Nummers als o.a. Enter Sandman, Fade To Black en Seek And Destroy werden met passie en zeer sterke sounds gebracht. Het publiek genoot met volle teugen van de dynamiek en de energie die deze jonge muzikanten de zaal in knalden. Met een nipte meerderheid aan publieksstemmen wist Hellbound zich zeer verdiend als publiekswinnaar te plaatsen voor de Halve Finale op zaterdag 24 september a.s. in DRU Cultuurfabriek in Ulft. Hier speelt zij voor een plaats in de Regio-Finale waar de 9 finalisten allemaal beloond worden met een single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’. Ook worden deze singles geplugged bij alle regionale en landelijke radio- en tv-stations in de aanloop naar de Landelijke Halve Finales die op 3 en 10 maart 2012 worden gehouden in Popcentrum De Vorstin in Hilversum.

't Ukien Kampen't Ukien Kampen't Ukien Kampen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency EVANS Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo RockMuZine
SONOR David Eden Uw logo ook hier? Festivalinfo USA Music Import
Maxazine Koch Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands