• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Kwartfinale Regio West Speakers 22-09-2011

KaBOOM! uit Voorburg en Pitcher uit Zoetermeer winnen 1e Kwartfinale

CTC uit Dordrecht en Transistors uit Den Haag met 2e plaats naar Halve Finale in Paard van Troje

Donderdag 22 september jl. vond in Muziekcafé Speakers in Delft de 1e Kwartfinale plaats van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011’ voor Regio West Nederland. In deze spannende zoektocht naar de beste coverband van de Benelux wisten vier bands zich te plaatsen voor de Halve Finale in Paard van Troje in Den Haag op vrijdag 18 november a.s. Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen, terwijl Pop coverband Pitcher uit Zoetermeer door het publiek werd beloond met een 1e plaats. Rock coverband CTC en Classic Pop coverband Transistors uit Den Haag wisten zich met een 2e plaats bij respectievelijk de vakjury en het publiek ook te plaatsen bij de beste 24 bands van Regio West. De uiteindelijke winnaars van deze grootste bandcompetitie worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Pitcher in Speakers DelftPitcher in Speakers Delft
Pitcher in Speakers DelftPitcher in Speakers Delft

Onder begeleiding van een enthousiast publiek beklom 5-mans Pop, Rock coverband Pitcher uit Zoetermeer als eerste het podium van Speakers. Vooral in de 1e helft van hun optreden behaalde de band een zeer goed niveau. Met nummers van o.a. INXS, Billy Idol en Herman Brood scoorde Pitcher uiteindelijk de meeste publieksstemmen en gaat als publiekswinnaar naar de Halve Finale van Regio West op vrijdag 18 november in Paard van Troje in Den Haag.


Transistors in Speakers DelftTransistors in Speakers Delft
Transistors in Speakers DelftTransistors in Speakers Delft

4-mans Semi Akoestisch Classic Pop coverband Transistors uit Den Haag speelde zich met nummers van o.a. Rolling Stones, The Kinks en een boeiende uitvoering van Peggy Lee’s Fever naar een 2e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee plaatste Transistors zich ook bij de beste en populairste 24 bands van Regio West die in drie Halve Finales de muzikale strijd met elkaar aangaan om een plaats in de Regio Finale in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer op zondag 18 december a.s.


CTC in Speakers DelftCTC in Speakers Delft
CTC in Speakers DelftCTC in Speakers Delft

De derde band van deze Kwartfinale was 4-mans Rock coverband CTC uit Dordrecht. Muzikaal op zeer hoog niveau werden nummers gebracht van o.a. Christina Aguilera, Stone Temple Pilots en een indrukwekkende uitvoering van Not An Addict van K’s Choice. Uiteindelijk werd CTC beloond met een zeer verdiende ticket naar de Halve Finales door als 2e te eindigen bij de vakjury.


KaBOOM! in Speakers DelftKaBOOM! in Speakers Delft
KaBOOM! in Speakers DelftKaBOOM! in Speakers Delft

Niet alleen muzikaal technisch maar ook in hun presentatie mag 5-mans Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg zich betitelen als een band van de buitencategorie. Met veel overtuiging werden nummers gebracht van o.a. Guano Apes, Anouk en Rage Against The Machine en vanaf de 1e tonen stond het optreden als een huis. KaBOOM! is een eenheid zonder zwakke schakels. Vier uitstekende dynamische muzikanten leggen een muzikale fundering waarop de leadzangeres zonder voorbehoud kan excelleren. Door de vakjury tot winnaar uitgeroepen gaat KaBOOM! zeer overtuigend naar de Halve Finale op zondag 18 november in Paard van Troje in Den Haag.


Powerpimps in Speakers DelftPowerpimps in Speakers Delft
Powerpimps in Speakers DelftPowerpimps in Speakers Delft

Helaas moesten 2 bands zich wegens ernstige privé-omstandigheden afmelden voor deze 1e Kwartfinale waardoor we met de 5e band waren toegekomen aan de laatste deelnemer: 4-mans Power Rock coverband The Powerpimps uit Rotterdam. Met veel beleving en op goed niveau brachten de vier podiumbeesten bewerkingen van o.a. Backstreet Boys, Grease en Kiss.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Podiuminfo USA Music Import Artists & Bands Booking Agency EVANS
Ticketmaster SONOR Koch Sound Vision Studio Festivalinfo
David Eden RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Maxazine Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands