• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Kwartfinale Regio Zuid Effenaar 09-10-2011

Rock D Opera uit Asten wint Kwartfinale

Voltage uit Eindhoven als publiekswinnaar naar Halve Finales regio Zuid Nederland

Zondag 9 oktober jl. vond in Poppodium de Effenaar in Eindhoven de 2e Kwartfinale plaats voor regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands. Zeven bands bonden de muzikale strijd met elkaar aan voor een ticket naar de regionale Halve Finales. Night of the Proms coverband Rock D Opera uit Asten werd door de vakjury beloond met een 1e plaats, terwijl Blues Rock coverband Voltage een meerderheid van de publieksstemmen wist te scoren. Allround coverband Out of the Basement en Rock coverband Fueled Up uit Eindhoven wisten zich met een 2e plaats bij respectievelijk de vakjury en de publieksstemmen ook te plaatsen bij de 24 beste coverbands van Zuid Nederland die in drie Halve Finales gaan strijden om een finaleplaats in 013 Tilburg. De uiteindelijke winnaars worden beloond met een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Het eerste half uur van deze Kwartfinale was voor 5-mans Rock coverband Fueled Up uit Eindhoven. Met nummers van o.a. Alter Bridge, Foo Fighters en Anouk wist de band de toon te zetten voor een spannende muzikale Clash. Door op de 2e plaats te eindigen plaatste Fueled Up zich voor de Halve Finales die eind november worden gehouden in de grote zaal van de Effenaar in Eindhoven.

4-mans Blues Rock coverband Voltage verzorgde een dynamisch optreden met repertoire van o.a. ZZ Top, Gary Moore en schitterende uitvoering van Roadhouse Blues van The Doors. Prachtige sounds en muzikaal technische hoogstandjes zorgen bij Voltage voor een boeiend spektakel. Dit keer wisten de vier podiumbeesten de meeste publieksstemmen binnen te spelen, maar ook bij de vakjury zorgde Voltage voor een spannend wedstrijdverloop. Als publiekswinnaar gaat deze topband naar de Halve Finales. Vele liefhebbers kijken er nu al naar uit.

Met veel gevoel voor entertainment zorgde 8-mans Ska coverband Skalala uit Eindhoven weer voor een half uur spektakel. Met eigen interpretaties van nummers van o.a. Procal Harum, The Specials en Smokey Robinson wist deze verfrissende band wederom zowel de vakjury als het publiek enorm te boeien.

De vierde band die het podium van de Effenaar mocht betreden was 9-mans Allround coverband Out of the Basement uit Eindhoven. Met veel overtuiging en op hoog niveau werden nummers gebracht van o.a. Lionel Richie, Gerry Rafferty en één van de hoogtepunten van deze Kwartfinale, de uitvoering van Ik Leef Niet Meer Voor Jou van Marco Borsato. Zonder de rest van de band te kort willen doen toch graag extra aandacht voor de leadzanger. Hij is absoluut van de bovencategorie, zowel vocaal als ook in de presentatie. Met een 2e plaats bij de vakjury plaatste Out of the Basement zich zeer verdiend voor de Halve Finales.

Met 10-mans Night of the Proms coverband Rock D Opera uit Asten waren we toegekomen aan wat uiteindelijk door de vakjury werd gekozen tot de beste band van deze kwartfinale. Instrumentaal functioneel op goed niveau, maar vocaal van een heel hoog niveau zowel in de leadzang als in de samenzang. Zeer gewaagd begon Rock D Opera met hun uitvoering van Eloise van Barry Ryan, maar met hun uitvoeringen van Just A Gigolo van David Lee Roth en vooral Barcelona van Freddy Mercury & Montserrat Vaballe maakte zij diepe indruk bij zowel het publiek dat uit haar dak ging, als ook de vakjury die met kippenvel haar notities zat te maken. Als absolute vakjury-winnaar gaat Rock D Opera overtuigend naar de Halve Finales en hoort daarmee bij de 24 beste en populairste coverbands van Zuid Nederland.

5-mans Pop Rock coverband Motion uit Wintelre wisten met nummers van o.a. Kane, U2 en Ike & Tina Turner de zaal lekker in beweging te krijgen. De band liet een goede indruk achter en wist een goede score te behalen bij de publieksstemmen.

Het laatste half uur was voor 7-mans Pop, Rock coverband Giddy Limit uit Eindhoven. Op goed niveau werden nummers gebracht van o.a. Martin Solveig, Prince en TOTO. Met een goede score bij de vakjury kan Giddy Limit terug kijken op een geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Sound Vision Studio USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster
Festivalinfo Koch EVANS SONOR Artists & Bands Booking Agency
RockMuZine Uw logo ook hier? David Eden Maxazine Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands