• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Regio Noord-Oost Metropool - Main Hall 29-10-2011

RazZ uit Enschede wint Halve Finale Regio Noord-Oost

Bonobo Branded uit Zwolle als publiekswinnaar naar finale regio Noord-Oost Nederland

Fatal Conspiracy uit Almelo als Runner-Up naar Regio-Finale in Metropool Hengelo

Zaterdag 29 oktober jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo de 2e Halve Finale plaats voor regio Noord-Oost Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands. Negen bands gingen voor een enthousiast publiek de muzikale strijd met elkaar aan om drie plaatsen in de finale van regio Noord-Oost Nederland. In de vakjury-categorie wist 6-mans Allround coverband RazZ uit Enschede de 1e plaats te behalen en in de publieks-categorie wist 6-mans Pop/Rock coverband Bonobo Branded uit Zwolle de overwinning te behalen. Door in beide categorieën samen als hoogste te eindigen na de twee winnaars, gaat 5-mans Rock coverband Fatal Conspiracy uit Almelo als Runner-Up samen met de twee winnaars naar de Regio-Finale die op zaterdag 10 december a.s. plaatsvindt wederom in de grote zaal van Metropool Hengelo. Tijdens deze finale worden audio- en broadcast beeldregistraties gemaakt voor de singles met videoclips die de bands krijgen van hun beste live-nummer. Deze singles komen in ‘The Clash Hitlijst’ waar vanaf 22 januari tot 1 april 2012 gratis op kan worden gestemd via deze website. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle regionale en landelijke radio- en tv-stations. Ook worden vanaf de Regio-Finales de nominaties gegeven aan de beste individuele muzikanten voor de Individuele Awards die tijdens de grote finale op 21 april in 013 Tilburg worden uitgereikt. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ ontvangen een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Four Dudes and One for the Dishes in Metropool HengeloFour Dudes and One for the Dishes in Metropool Hengelo
Four Dudes and One for the Dishes in Metropool HengeloFour Dudes and One for the Dishes in Metropool Hengelo

De eerste band van deze 2e Halve Finale van Noord-Oost Nederland die het schitterende podium van Metropool Hengelo mocht betreden was 5-mans Pop, Rock coverband Four Dudes and One for the Dishes uit Groningen. Met repertoire van o.a. Wolfmother, John Mayer en Bruno Mars zetten de vijf Groningers de toon voor een spannende wedstrijd.


Bonobo Branded in Metropool HengeloBonobo Branded in Metropool Hengelo
Bonobo Branded in Metropool HengeloBonobo Branded in Metropool Hengelo

5-mans Pop, Rock coverband Bonobo Branded uit Almelo wist met een gevarieerde set met nummers van o.a. Tracy Bonham, Spice Girls en Muse het publiek goed in beweging te krijgen. Met een kleine meerderheid aan publieksstemmen wist Bonobo Branded zich als publiekswinnaar te plaatsen voor de finale van Noord-Oost Nederland op zaterdag 10 december a.s. in Metropool Hengelo en staat bij de 36 beste en populairste bands van de Benelux die in vier regionale finales uit gaan maken wie zich plaatsen voor de Benelux Semi-Finals die op 3 en 10 maart 2012 worden gehouden in Podium De Vorstin in Hilversum. In de Regio Finale op 10 december worden alle bands beloond met een single met videoclip van hun beste nummer die vanaf 22 januari in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan.


Angelya in Metropool HengeloAngelya in Metropool Hengelo
Angelya in Metropool HengeloAngelya in Metropool Hengelo

De derde band van deze Halve Finale was 4-mans Classic Rock coverband Angelya uit Kampen. De vier rockers presenteerden zich prima met nummers van o.a. Iron Maiden, Led Zeppelin en Deep Purple. Een aanrader voor de liefhebbers van dampende Rock uit de jaren ‘70.


Fatal Conspiracy in Metropool HengeloFatal Conspiracy in Metropool Hengelo
Fatal Conspiracy in Metropool HengeloFatal Conspiracy in Metropool Hengelo

6-mans Rock coverband Fatal Conspiracy uit Almelo wist bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen een dik verdiende 2e plaats te scoren. Muzikaal op hoog niveau werden nummers gebracht van o.a. Creed, Faith No More en Volbeat en de band wist vanaf de eerste tonen een sterke interactie op te bouwen met het publiek. Fatal Conspiracy plaatste zich als Runner-Up voor de Regio-Finale op zaterdag 10 december waar negen bands het tegen elkaar op gaan nemen voor een plaats in de Benelux Semi Finals.


Bad Boys a.k.a. De Slechte Jongens in Metropool HengeloBad Boys a.k.a. De Slechte Jongens in Metropool Hengelo
Bad Boys a.k.a. De Slechte Jongens in Metropool HengeloBad Boys a.k.a. De Slechte Jongens in Metropool Hengelo

Met 5-mans Rock coverband Bad Boys a.k.a. De Slechte Jongens uit Groningen waren we toe gekomen aan de 5e band van deze Halve Finale. Zeer overtuigend en vol beleving werden nummers gebracht van o.a. AC/DC, Vandenberg en Alice Cooper. Bad Boys wist het publiek goed te raken en ook bij de vakjury wist zij een hoge score te behalen.


RazZ in Metropool HengeloRazZ in Metropool Hengelo
RazZ in Metropool HengeloRazZ in Metropool Hengelo

Het absolute muzikale hoogtepunt van deze Halve Finale werd gebracht door 6-mans Allround coverband RazZ uit Enschede. Deze jonge formatie wist op zeer hoog niveau nummers te brengen van o.a. Beyoncé, Jason Mraz en De Jeugd van Tegenwoordig. Ook in de repertoirekeuze een heerlijke mix van stijlen zonder haar eigen identiteit te verliezen. Met een 1e plaats bij de vakjury staat RazZ bij de beste en populairste negen bands van Noord-Oost Nederland in de finale op 10 december a.s. in Metropool Hengelo. Ook voor RazZ van haar beste nummer in deze finale een single met videoclip waarmee ze in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan.


The Lockerroom Heroes in Metropool HengeloThe Lockerroom Heroes in Metropool Hengelo
The Lockerroom Heroes in Metropool HengeloThe Lockerroom Heroes in Metropool Hengelo

Zeer entertaining en technisch een sterke band, zo kun je in het kort 5-mans Allround coverband The Lockerroom Heroes omschrijven. Met veel energie en goed interactie met het publiek zorgde deze band uit Zwolle voor een half uur feest met nummers van o.a. Green Day, Gary Jules en 10cc.


AliennatioN in Metropool HengeloAliennatioN in Metropool Hengelo
AliennatioN in Metropool HengeloAliennatioN in Metropool Hengelo

Dan was het nu tijd voor de enige tribute van deze Halve Finale: Down tribute AliennatioN uit Hoogeveen. De vier podiumbeesten zorgden voor een zeer sterke performance met nummers als o.a. Dog Tired, Ghost Along The Mississippi en Eyes Of The South. Voor de liefhebbers van Down een absolute aanrader.


Pasted Copies in Metropool HengeloPasted Copies in Metropool Hengelo
Pasted Copies in Metropool HengeloPasted Copies in Metropool Hengelo

De laatste band in deze Halve Finale was 5-mans Pop, Rock coverband Pasted Copies uit Heerenveen. Met nummers van o.a. U2, Nancy Sinatra en Ilse DeLange verzorgde deze Friese band een prima afsluiting van deze dynamische avond.


Metropool HengeloMetropool Hengelo

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR USA Music Import RockMuZine Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
Maxazine David Eden Sound Vision Studio Koch Festivalinfo
Podiuminfo Ticketmaster Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands