• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Regio Zuid MC De Bosuil 12-11-2011

The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet wint 1e Halve Finale 

Red, White and Blues uit Middelaar en BLEACH uit Breda naar Regio-Finale in 013 Tilburg

Zaterdag 12 november jl. vond in MC De Bosuil in Weert de 1e Halve Finale plaats van regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om drie plaatsen in de Regio-Finale op zondag 15 januari a.s. in Poppodium 013 in Tilburg. 6-mans Pop/Rock coverband The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet wist met een indrukwekkend optreden de 1e plaats te behalen bij de vakjury, terwijl 6-mans Blues coverband Red, White and Blues uit Middelaar door het publiek tot winnaar werd uitgeroepen. 3-mans Nirvana tribute BLEACH uit Breda wist in beide categorieën samen de hoogste score te behalen en gaat als Runner-Up samen met de twee winnaars naar de Regio-Finale. Hier spelen de negen beste en populairste coverbands van Zuid Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) om een plaats in de Benelux Semi-Finals die in maart 2012 plaats vinden in Podium de Vorstin in Hilversum. In de Regio-Finale in 013 Tilburg worden alle finalisten beloond met twee live singles met videoclip waarmee ze in ‘The Clash Hitlijst’ zullen komen. De Top-10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle regionale en landelijke radio- en tv-stations in de Benelux. De uiteindelijke winnaars krijgen een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

TresHombres in De Bosuil WeertTresHombres in De Bosuil Weert
TresHombres in De Bosuil WeertTresHombres in De Bosuil Weert

De eerste band die het prachtige podium van MC De Bosuil mocht betreden was 3-mans ZZ Top tribute TresHombres uit Horst. Met nummers als o.a. La Grange, Beer Drinkers & Hell Raisers en Fool For Your Stockings wist zij een prima indruk achter te laten.


BLEACH in De Bosuil WeertBLEACH in De Bosuil Weert
BLEACH in De Bosuil WeertBLEACH in De Bosuil Weert

3-mans Nirvana tribute BLEACH uit Breda zorgde voor een adembenemend half uur. Indrukwekkend hoe deze band nummers als o.a. Come As You Are, Rape Me en Smells Like Teen Spirit feilloos en geloofwaardig weet neer te zetten. Met volle beleving, dynamische energie en muzikaal van zeer hoog niveau, wist de band bij zowel de vakjury als bij het publiek een hoge score te behalen. BLEACH staat daarmee als Runner-Up zeer terecht bij de beste negen bands van Zuid Nederland in de Regio-Finale in 013 Tilburg op zondag 15 januari a.s.


NTR in De Bosuil WeertNTR in De Bosuil Weert
NTR in De Bosuil WeertNTR in De Bosuil Weert

Ook nu weer liet 5-mans Rock coverband NTR uit Eindhoven horen over uitstekende muzikale inhoud te beschikken. Met repertoire van o.a. Beth Hart, Moke en The Gossip speelde de band een zeer interessant half uur waarin ze ook het publiek goed in beweging wist te krijgen.


b.Ruder in De Bosuil Weertb.Ruder in De Bosuil Weert
b.Ruder in De Bosuil Weertb.Ruder in De Bosuil Weert

4-mans Rock coverband b.Ruder uit Rijen wist de vonken weer van podium te spelen. Met nummers van o.a. Queen, Pearl Jam en Janis Joplin wist b.Ruder wederom te imponeren bij zowel de vakjury als bij het publiek. Vooral de lead-zangeres maakte wederom indruk met haar schijnbaar onbegrensde bereik.


Red, White and Blues in De Bosuil WeertRed, White and Blues in De Bosuil Weert
Red, White and Blues in De Bosuil WeertRed, White and Blues in De Bosuil Weert

Na de eerste vier stevige bands was het nu tijd voor een half uur subtiele Blues met een flinke scheut Soul. 6-mans Blues coverband Red, White and Blues uit Middelaar wist ook nu weer elk bandlid optimaal te laten renderen. Met nummers van o.a. Delbert Mc Clinton, Stevie Ray Vaughan en Tommy Castro bracht de band een geheel eigen dimensie aan deze Halve Finale en wist hiermee de meeste publieksstemmen in de wacht te slepen. Red, White and Blues staat hiermee zeer verdiend als publiekswinnaar in de Regio-Finale op zondag 15 januari a.s. in 013 Tilburg.


The Good, The Bad & Bart XL in De Bosuil WeertThe Good, The Bad & Bart XL in De Bosuil Weert
The Good, The Bad & Bart XL in De Bosuil WeertThe Good, The Bad & Bart XL in De Bosuil Weert

Het muzikale hoogtepunt van deze Halve Finale werd geleverd door 6-mans Pop, Rock coverband The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet. Zowel instrumentaal als vocaal weet deze band elke keer weer een niveau te bereiken dat weer hoger ligt dan de vorige keer. Met repertoire van o.a. Ilse DeLange, Lady Gaga en Volbeat liet de band weer horen dat er geen zwakke schakels in deze formatie zitten en elk bandlid wordt optimaal de ruimte geboden om te excelleren. Met een 1e plaats bij de vakjury staat The Good, The Bad & Bart XL bij de beste en populairste bands van Zuid Nederland in de Regio-Finale in 013 Tilburg.


The Santanaband in De Bosuil WeertThe Santanaband in De Bosuil Weert
The Santanaband in De Bosuil WeertThe Santanaband in De Bosuil Weert

Het laatste half uur was voor de 2e topband uit Zeeland: 14-mans Santana tribute The Santanaband uit Goes. Nummers als Black Magic Woman, Soul Sacrifice en Oye Como Va werden weergaloos gespeeld en zorgde voor een swingend publiek in De Bosuil dat haar waardering liet blijken met vaak ovationeel applaus.

De Bosuil WeertDe Bosuil Weert

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo RockMuZine SONOR Ticketmaster
Uw logo ook hier? USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Koch
EVANS Maxazine Festivalinfo David Eden Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands