• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Halve Finale Regio Zuid Effenaar 04-12-2011

Night of the Proms coverband Rock D Opera uit Asten wint Halve Finale

Power Rock coverband Prinz Klauz uit Bakel als publiekswinnaar naar de finale in 013 Tilburg

Zondag 4 december jl. vond in Poppodium de Effenaar in Eindhoven de 3e Halve Finale plaats van regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Tien coverbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om drie plaatsen in de Regio-Finale die op zondag 15 januari plaatsvindt in 013 Tilburg. Bij de vakjury ging de overwinning naar 11-mans Night of the Proms coverband Rock D Opera uit Asten en bij de publieksstemmen was de 1e plaats voor Power Rock coverband Prinz Klauz uit Bakel. Door in beide categorieën samen als hoogste te eindigen na de twee winnaars plaatste Rock coverband SOC uit Terheijden zich als Runner-Up voor de finale van Zuid Nederland. Tijdens deze Regio-Finale worden alle bands beloond met twee live-singles met videoclip van hun beste nummers en deze komen vanaf 22 januari in de nieuwe ‘The Clash Hitlijst’ te staan. De Top-10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux. 

Second One in Effenaar EindhovenSecond One in Effenaar Eindhoven
Second One in Effenaar EindhovenSecond One in Effenaar Eindhoven

De eerste band die werd aangekondigd was 5-mans Rock coverband Second One uit Someren-Eind. Met nummers van o.a. Muse, Drukwerk en Red Hot Chili Peppers zorgde Second One voor een zeer gevarieerde opening van deze 3e Halve Finale van Zuid Nederland.


SOC in Effenaar EindhovenSOC in Effenaar Eindhoven
SOC in Effenaar EindhovenSOC in Effenaar Eindhoven

Met 5-mans Pop, Rock coverband SOC uit Terheijden stond de uiteindelijke Runner-Up van deze Halve Finale op het podium. Met een indrukwekkend optreden waarin nummers zaten verwerkt van o.a. Evanescence, Green Day en Beth Hart wisten de jonge muzikanten zowel de vakjury als het publiek voor zich te winnen. SOC staat met dit resultaat zeer verdiend in de Regio-Finale op zondag 15 januari in 013 Tilburg. Hier zal de band ook van hun twee beste nummers een single met videoclip krijgen voor ‘The Clash Hitlijst’ die op 22 januari van start gaat.


MEGA!!! in Effenaar EindhovenMEGA!!! in Effenaar Eindhoven
MEGA!!! in Effenaar EindhovenMEGA!!! in Effenaar Eindhoven

4-mans Rock coverband MEGA!!! uit Sint Michielsgestel wist weer alles uit de kast te halen om een dynamisch optreden op zeer goed niveau neer te zetten. Met spetterende uitvoeringen van nummers van o.a. Gary Moore, AC/DC en een van de hoogtepunten van deze Halve Finale Barracuda van Heart maakte MEGA!!! diepe indruk bij zowel de vakjury als ook bij het publiek.


Voltage in Effenaar EindhovenVoltage in Effenaar Eindhoven
Voltage in Effenaar EindhovenVoltage in Effenaar Eindhoven

De vierde band op het schitterende podium van de Effenaar was 4-mans Blues, Rock coverband Voltage uit Eindhoven. Met zeer sterke uitvoeringen van repertoire van o.a. The Doors, Status Quo en Gary Moore liet Voltage ook nu weer horen bij de top te horen van de Blues Rock coverbands in Nederland. Met zowel bij de vakjury als bij het publiek een hoge score, deed de band op beide fronten mee in de strijd om een plaats in de finale.


Fort Fiesta in Effenaar EindhovenFort Fiesta in Effenaar Eindhoven
Fort Fiesta in Effenaar EindhovenFort Fiesta in Effenaar Eindhoven

6-mans Pop, Rock coverband Fort Fiesta uit Tilburg zorgde ook nu weer voor een adembenemende performance die vooral muzikaal vaak van topniveau was. Eigen interpretaties van nummers van o.a. Michael Jackson, en Rose Royce wisten alle aanwezigen enorm te boeien. De uitvoering van Fuck You van Cee Lo Green behoorde ook bij de hoogtepunten van deze Halve Finale.


Rock D Opera in Effenaar EindhovenRock D Opera in Effenaar Eindhoven
Rock D Opera in Effenaar EindhovenRock D Opera in Effenaar Eindhoven

De grootste band van deze Halve Finale komt uit Asten: 11-mans Night of the Proms coverband Rock D Opera. Een half uur lang topniveau zonder zwakke momenten. Nummers van Andrea Bocelli, Within Temptation en het kippenvelnummer Barcelona van Freddy Mercury en Montserrat Caballe werden weergaloos neergezet. De hele zaal ging uit z’n dak en er was geen twijfel mogelijk, Rock D Opera had zich naar de 1e plaats bij de vakjury gespeeld. Als vakjury-winnaar staat Rock D Opera op 15 januari in de finale van Zuid Nederland en wordt ook beloond met twee live-singles met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’.


Never Mind the Neighbours in Effenaar EindhovenNever Mind the Neighbours in Effenaar Eindhoven
Never Mind the Neighbours in Effenaar EindhovenNever Mind the Neighbours in Effenaar Eindhoven

10-mans Allround coverband Never Mind the Neighbours wist ook alles uit de kast te halen om het enthousiaste publiek in beweging te krijgen. Met repertoire van o.a. Waylon, Blood, Sweat and Tears en Caro Emerald gaven zij een uitstekend visitekaartje af. Zowel muzikaal technisch als ook in de presentatie een heerlijke band.


Rage on Stage in Effenaar EindhovenRage on Stage in Effenaar Eindhoven
Rage on Stage in Effenaar EindhovenRage on Stage in Effenaar Eindhoven

De achtste band van deze Halve Finale was de enige tribute: 4-mans Rage Against the Machine tribute Rage on Stage uit Reuver. Indrukwekkende uitvoeringen van nummers als Bombtrack, Bulls On Parade en natuurlijk Killing In The Name Of werden gretig ondergaan door het publiek en zorgde voor een hoge score bij de vakjury. Voor de liefhebbers is Rage on Stage een absolute must.


Prinz Klauz in Effenaar EindhovenPrinz Klauz in Effenaar Eindhoven
Prinz Klauz in Effenaar EindhovenPrinz Klauz in Effenaar Eindhoven

Wat een passie en hoog entertainmentniveau bracht 5-mans PowerRock coverband Prinz Klauz in no-time over op het publiek. Met nummers van o.a. Peter Pan Speedrock, Foo Fighters en Volbeat wist Prinz Klauz vanaf de eerste tonen het publiek te betoveren. Technisch op goed niveau, maar met een energie die je maar zelden tegen komt. Bij de vakjury scoorde ze hoog, maar bij de publieksstemmen het hoogst. Als publiekswinnaar gaat Prinz Klauz zeer verdiend naar de finale van Zuid Nederland en zal ook in de 013 Tilburg weer weten te schitteren. Natuurlijk krijgt Prinz Klauz van hun beste nummers in de finale twee live-singles met videoclip waarmee ze vanaf 22 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan.


IR!S in Effenaar EindhovenIR!S in Effenaar Eindhoven
IR!S in Effenaar EindhovenIR!S in Effenaar Eindhoven

De laatste band van deze Halve Finale was 4-mans Pop, Rock coverband IR!S uit Breda. Op zeer hoog niveau en met veel beleving werden nummers gespeeld van o.a. Skunk Anansie, Adam Lampert en Anouk. Ook IR!S deed vooral goed mee bij de vakjury en zorgde er mede voor dat het totale niveau van deze Halve Finale zeer hoog was.

Effenaar EindhovenEffenaar Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio RockMuZine SONOR Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? David Eden Koch Maxazine
EVANS Ticketmaster USA Music Import Podiuminfo Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands