• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale West Boerderij - Main Hall 18-12-2011

Led Zeppelin tribute Steeler uit Rotterdam wint Regio-Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition

Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg/Leidschendam wint publieksprijs

Zondag 18 december jl. vond in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer de finale plaats van regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011/2012. De negen beste en populairste coverbands van West Nederland gingen de muzikale strijd met elkaar aan om vier plaatsen in de Benelux Semi-Finals die in maart 2012 worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. 4-mans Led Zeppelin tribute Steeler uit Rotterdam werd door de vakjury beloond met de 1e prijs, terwijl in de categorie publieksstemmen 5-mans Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg/Leidschendam tot winnaar werd uitgeroepen. Met een 2e plaats bij de vakjury voor 13-mans Michael Jackson tribute IMI & Band uit Den Haag en bij het publiek voor 10-mans Pop coverband ’t Luchtorkest uit Zeist levert regio West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) een zeer sterke afvaardiging voor de laatste 16 bands in de strijd om de hoofdprijzen: een CD-contract met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Tijdens de finale in de Boerderij werden alle bands beloond met twee live singles met videoclips die vanaf 23 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan. Hier kan men dagelijks gratis op stemmen. De Top 10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux.

View Apart in Boerderij ZoetermeerView Apart in Boerderij Zoetermeer
View Apart in Boerderij ZoetermeerView Apart in Boerderij Zoetermeer

Deze finale van West Nederland werd geopend door 5-mans Pop, Rock coverband View Apart uit Mijdrecht. Met nummers van o.a. Paramore, Gossip en Amy Winehouse liet de band een zeer sterke indruk achter en scoorde hoog bij de vakjury. Met haar uitvoeringen van  Nobody’s Wife van Anouk en Zombie van Cranberries staat View Apart vanaf 23 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ waar dagelijks en gratis op gestemd kan worden.


The Heroes in Boerderij ZoetermeerThe Heroes in Boerderij Zoetermeer
The Heroes in Boerderij ZoetermeerThe Heroes in Boerderij Zoetermeer

De jongste band van deze ‘The Clash’-editie: 5-mans Rock coverband The Heroes uit Den Haag. Met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar maakten de vijf jonge helden veel indruk tijdens hun ‘The Clash’-avontuur. Nu ook wisten ze met nummers van o.a. Red Hot Chili Peppers, U2 en Paramore wederom te laten horen zich naar een hoger level ontwikkeld te hebben. Met de nummers Bring Down Tomorow van Di-Rect en The Dark van Anouk komt The Heroes vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’ te staan waarvan de Top 10 tot half april wekelijks wordt geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux.


Steeler in Boerderij ZoetermeerSteeler in Boerderij Zoetermeer
Steeler in Boerderij ZoetermeerSteeler in Boerderij Zoetermeer

4-mans Led Zeppelin tribute Steeler uit Rotterdam wist weer te schitteren en indruk te maken op zowel vakjury als publiek. Muzikaal op enorm hoog niveau bracht Steeler o.a. Immigrant Song en Kashmir. Met hun uitvoeringen van Stairway To Heaven en Whole Lotta Love staat ze vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’. Met de 1e prijs van de vakjury mag Steeler zich de beste band van regio West Nederland noemen en staat hiermee zeer verdiend in de Benelux Semi-Finals op zaterdag 3 maart 2012 in Podium de Vorstin in Hilversum. Hiermee staat Steeler bij de beste en populairste 16 coverbands van de Benelux en spelen zij om een plaats in de Grand Finale op 21 april in 013 Tilburg. Gitarist Luca Giordano en leadzanger Marijn Geluk werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards. Deze worden tijdens de Grand Finale in 013 Tilburg uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


't Luchtorkest in Boerderij Zoetermeer't Luchtorkest in Boerderij Zoetermeer
't Luchtorkest in Boerderij Zoetermeer't Luchtorkest in Boerderij Zoetermeer

De vierde band die op het prachtige podium van de Boerderij mocht excelleren was 10-mans Pop coverband ’t Luchtorkest uit Zeist. Ook nu wisten de 10 jonge muzikanten het publiek te bespelen met repertoire van o.a. Waylon, Ray Charles en Tom Jones. Voor de twee live singles met videoclip die vanaf 23 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan, werd gekozen voor hun meesterlijke uitvoering van Sorry van Kiteman en de sensationele afsluiter Seven Nation Army van White Stripes. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste ’t Luchtorkest zich zeer verdienstelijk voor de Benelux Semi-Finals op zaterdag 10 maart 2012 in Podium de Vorstin in Hilversum.


Blue Flame in Boerderij ZoetermeerBlue Flame in Boerderij Zoetermeer
Blue Flame in Boerderij ZoetermeerBlue Flame in Boerderij Zoetermeer

4-mans Blues, Rock coverband Blue Flame wist met repertoire van o.a. Jeff Healey, Fleetwood Mac en David Bowie ook nu weer een aanstekelijke performance op goed muzikaal niveau neer te zetten. Voor ‘The Clash Hitlijst’-live singles met videoclips is gekozen voor de uitvoeringen van Thank You van Led Zeppelin en LA Woman van The Doors.


IMI & Band in Boerderij ZoetermeerIMI & Band in Boerderij Zoetermeer
IMI & Band in Boerderij ZoetermeerIMI & Band in Boerderij Zoetermeer

Met een zeer dynamische presentatie en technisch een grote discipline wist 13-mans Michael Jackson tribute IMI & Band uit Den Haag zich overtuigend naar een 2e plaats bij de vakjury te spelen. Met uitvoeringen van o.a. Wanna Be Starting Something, Heartbreak Hotel en Shake Your Body kreeg IMI & Band het publiek goed in beweging. Met haar uitvoeringen van Rock With You en Human Nature zal IMI & Band vanaf 23 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ staan en zullen zij zeker de liefhebbers kunnen aansporen om dagelijks gratis op de nummers te stemmen om in de Top 10 te komen, zodat zij worden geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux. Bassist Selmon Mohaboe en toetsenist Randy Matadin werden beide genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Grand Finale op 21 april in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Gorgeous George in Boerderij ZoetermeerGorgeous George in Boerderij Zoetermeer
Gorgeous George in Boerderij ZoetermeerGorgeous George in Boerderij Zoetermeer

De zevende band van deze finale was 5-mans Pop, Rock coverband Gorgeous George uit Amsterdam. Zoals altijd brachten de vijf podiumbeesten ook nu weer een dynamische show waarin met het grootste gemak het publiek werd bespeeld. Nummers van o.a. Franz Ferdinand, The Killers en Kaiser Chiefs werden door het publiek luidkeels mee gezongen en hadden een hoog entertainmentgehalte. Voor de live singles met videoclip is gekozen voor hun uitvoeringen van Seven Nation Army van White Stripes en Dance With Somebody van Mando Diao. Vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’ waar men dagelijks gratis op kan stemmen voor een plaats in de Top 10.


KaBOOM! in Boerderij ZoetermeerKaBOOM! in Boerderij Zoetermeer
KaBOOM! in Boerderij ZoetermeerKaBOOM! in Boerderij Zoetermeer

Dan was het nu tijd voor de achtste finalist: 5-mans Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg/Leidschendam. Met hun geweldige muzikale performance is KaBOOM! een band die in beide categorieën altijd mee speelt om de hoofdprijzen. Nummers van o.a. Guano Apes, Rage Against the Machine en Limp Bizkit werden met zoveel overtuiging gebracht dat binnen de kortste keren de Boerderij op zijn kop stond. Met deze keer de hoogste score bij de publieksstemmen staat KaBOOM! als publiekswinnaar in de Benelux Semi-Finals in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier spelen de beste en populairste 16 coverbands van de Benelux om een plaats in de Grand Finale die op 21 april plaatsvindt in 013 Tilburg. Met de prachtige uitvoeringen van Everybody’s Fool van Evanescence en Three Days In A Row van Anouk als live singles met videoclip komt zij vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’ te staan. Ook hier zal de band zeker meedoen in de strijd om ‘The Clash Hitlijst Award’ die wordt uitgereikt tijdens de Grand Finale. Drummer William van Rutte werd genomineerd voor de Individuele Award voor beste drummer van deze The Clash-editie.


Daze in Boerderij ZoetermeerDaze in Boerderij Zoetermeer
Daze in Boerderij ZoetermeerDaze in Boerderij Zoetermeer

Het laatste half uur van deze finale was voor 4-mans Pop, Rock coverband Daze uit Zoetermeer. Op muzikaal zeer hoog niveau werden nummers gebracht van o.a. Rihanna, Gavin DeGraw en Graffiti 6. Met hun prachtige uitvoeringen van Rolling In The Deep van Adèle en Stronger Than Me van Amy Winehouse op live single met videoclip staat ook Daze vanaf 23 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’.

Boerderij ZoetermeerBoerderij Zoetermeer
Boerderij ZoetermeerBoerderij Zoetermeer

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo David Eden Koch Uw logo ook hier?
Festivalinfo Sound Vision Studio RockMuZine Maxazine Uw logo ook hier?
Ticketmaster USA Music Import Artists & Bands Booking Agency SONOR EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands