• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2nd BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin 10-03-2012

Pop/Rock coverband The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet en Rock coverband Up Yours uit Asten winnen BENELUX Semi-Final in ‘The Clash of the Cover Bands’

Rock coverbands KaBOOM! uit Voorburg en Prinz Klauz uit Bakel met 2e plaats naar finale in 013 Tilburg

Zaterdag 10 maart jl. vond in een volgepakt Podium de Vorstin in Hilversum de 2nd BENELUX Semi-Final plaats in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011/2012’. Negen regionale winnaars gingen de muzikale strijd met elkaar aan om 4 plaatsen in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 21 april a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. De bands haalden alles uit de kast om zowel de vakjury als het publiek ervan te overtuigen dat zij bij de beste negen bands van de Benelux horen die in de eindronde mogen strijden om de hoofdprijzen: een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Uiteindelijk werd Pop/Rock coverband The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet door de vakjury tot winnaar uitgeroepen met Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg op de 2e plaats. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar Rock coverband Up Yours uit Asten met een zeer verdienstelijke 2e plaats voor PowerRock coverband Prinz Klauz uit Bakel. Deze 4 bands plaatsten zich hiermee voor de eindronde in 013 Tilburg. Ook in de Vorstin werden weer opnames gemaakt voor de 12-delige TV-serie ‘The Clash of the Cover Bands’ die elke zaterdag op Omroep Brabant wordt uitgezonden.

Bonobo Branded in Podium de Vorstin HilversumBonobo Branded in Podium de Vorstin Hilversum
Bonobo Branded in Podium de Vorstin HilversumBonobo Branded in Podium de Vorstin Hilversum

De eerste band die door presentatrice Cilla Niekoop werd aangekondigd was 6-mans Pop coverband Bonobo Branded uit Zwolle. Als publiekswinnaar van regio Noord-Oost Nederland had deze band zich geplaatst voor deze BENELUX Semi-Final en ook nu wist de band het publiek weer voor zich in te nemen. Met nummers van o.a. Tenacious D, Evanescence en Bush liet de band horen zich weer goed ontwikkeld te hebben ten opzicht van hun vorige optreden in Metropool Hengelo.


Diaz in Podium de Vorstin HilversumDiaz in Podium de Vorstin Hilversum
Diaz in Podium de Vorstin HilversumDiaz in Podium de Vorstin Hilversum

Met een 2e plaats bij de publieksstemmen tijdens de finale van regio België/Luxemburg in Muziekodroom in Hasselt had 6-mans Pop, Rock coverband Diaz  uit Dendermonde zich bij de 18 beste en populairste coverbands van deze The Clash-editie geplaatst. Ook nu weer speelde Diaz een technisch zeer goed optreden en scoorde hoog bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen. Met boeiende uitvoeringen van o.a. Hold The Line van Toto, Paint It Black van Rolling Stones en de schitterende afsluiter Comfortably Numb van Pink Floyd liet de band wederom horen over 4 zeer sterke muzikanten te beschikken die een ideale basis kunnen neerzetten voor de 2 excellerende leadzangeressen. Toetsenist Erwin Drieghe werd door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash-editie’.


Sanne de Band in Podium de Vorstin HilversumSanne de Band in Podium de Vorstin Hilversum
Sanne de Band in Podium de Vorstin HilversumSanne de Band in Podium de Vorstin Hilversum

5-mans Pop, Rock coverband Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer had zich met een 2e plaats bij de vakjury tijdens de finale van regio Noord-Oost Nederland in Metropool Hengelo geplaatst voor deze halve eindstrijd. Op hoog niveau werden nummers gebracht als Who Cares van Anouk, Left Outside Alone en een zeer sterke uitvoering van Uninvited van Alanis Morissette. Vooral met dit laatste nummer wist leadzangeres Sanne Bok zowel de vakjury als het publiek te imponeren. Zij werd dan ook door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze BENELUX Semi-Final en daarmee genomineerd voor de Individuele Awards.


The Good, The Bad & Bart XL in Podium de Vorstin HilversumThe Good, The Bad & Bart XL in Podium de Vorstin Hilversum
The Good, The Bad & Bart XL in Podium de Vorstin HilversumThe Good, The Bad & Bart XL in Podium de Vorstin Hilversum

Het muzikale hoogtepunt van de avond werd gebracht door 6-mans Pop, Rock coverband The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet. Als vakjury-winnaar van de finale van regio Zuid Nederland in 013 Tilburg had deze Zeeuwse band zich geplaatst als één van de favorieten voor een finaleplaats en dat wist ze wederom waar te maken. Met nummers als o.a. I Surrender van Saybia, Titanium van David Guetta feat. Sia en Sweet Dreams van Eurythmics zorgde The Good, The Bad & Bart XL voor een muzikaal spektakel waarin ook de enorme energie en het plezier van de individuele muzikanten zorgden voor veel interactie met het publiek. Ook nu presteerde de band weer op enorm hoog niveau en werd door de vakjury uitgeroepen tot winnaar in deze categorie. Hiermee plaatste deze Zeeuwse formatie zich bij de beste en populairste negen coverbands die in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 21 april a.s. in 013 Tilburg de muzikale strijd met elkaar aan mogen gaan om de hoofdprijzen: een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een serie van 20 optredens. Bassist Jan Verdoorn werd door de vakjury uitgeroepen tot beste bassist van deze avond en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards.


Up Yours in Podium de Vorstin HilversumUp Yours in Podium de Vorstin Hilversum
Up Yours in Podium de Vorstin HilversumUp Yours in Podium de Vorstin Hilversum

5-mans Rock coverband Up Yours uit Asten wist haar optreden tijdens de finale van regio Zuid Nederland, waarin zij de publieksprijs won, flink te overtreffen. Dynamisch, technisch zeer sterk, een uitgekiende repertoirekeuze en een enorm gevoel voor entertainment waren de belangrijkste ingrediënten van dit optreden van Up Yours. Met nummers als o.a. Mr. Brightside van The Killers, een medley van Johnny Cash en een zeer interactieve uitvoering van Little Lion Man van Mumford & Sons wisten de 5 Brabantse muzikale helden het publiek in te pakken. Met een 1e plaats bij de publieksstemmen staat Up Yours overtuigend en zeer verdiend in de BENELUX Grand Finale op 21 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg.  


KaBOOM! in Podium de Vorstin HilversumKaBOOM! in Podium de Vorstin Hilversum
KaBOOM! in Podium de Vorstin HilversumKaBOOM! in Podium de Vorstin Hilversum

Met haar overwinning bij de publieksstemmen tijdens de finale van regio West Nederland in Boerderij Zoetermeer had 5-mans Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg zich zeer overtuigend weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals. Destijds scoorde de band ook zeer hoog bij de vakjury, waarmee de band bij het selecte groepje bands hoort die in beide categorieën altijd tot de kanshebbers behoort. Nu in de Vorstin wist KaBOOM! wederom zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren met een optreden dat wederom indrukwekkend was. Nummers als o.a. Leave The Light On van Beth Hart, Killing In The Name Of van Rage Against the Machine en hun prachtig uitvoering van Show Me How To Live geven de individuele muzikanten alle ruimte om te excelleren en daar weten ze goed gebruik van te maken. Met een 2e plaats bij de vakjury staat KaBOOM! op 21 april in de BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg en zal ook hier weer weten te schitteren en het bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen een spannende eindstrijd laten worden. Drummer William van Rutte werd uitgeroepen tot beste drummer van deze avond en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash-editie’.


DoubleDash in Podium de Vorstin HilversumDoubleDash in Podium de Vorstin Hilversum
DoubleDash in Podium de Vorstin HilversumDoubleDash in Podium de Vorstin Hilversum

9-mans Pop en Rock & Roll coverband DoubleDash uit Harderwijk had zich in de finale van regio Noord-Oost Nederland in Metropool Hengelo met een 2e plaats bij de publieksstemmen geplaatst voor deze BENELUX Semi-Finals en zorgde wederom voor een half uur topentertainment. Nummers als o.a. Great Balls Of Fire van Jerry Lee Lewis, Crazy Little Thing Called Love van Queen en Ain’t No Sunshine van Bill Withers weten de podiumbeesten zo in een eigen DoubleDash-jasje te steken dat er inmiddels een unieke formule is ontstaan waar de energie en het plezier vanaf spat. DoubleDash blijft zich door ontwikkelen en zorgt elke keer weer voor de nodige muzikale verrassingen waarmee haar show van begin tot eind boeiend en dynamisch blijft. Muzikaal met een heerlijke feel en qua entertainment absoluut van het hoogste niveau.


Prinz Klauz in Podium de Vorstin HilversumPrinz Klauz in Podium de Vorstin Hilversum
Prinz Klauz in Podium de Vorstin HilversumPrinz Klauz in Podium de Vorstin Hilversum

Met een 2e plaats bij de vakjury in de finale van Zuid Nederland in 013 Tilburg stond PowerRock coverband Prinz Klauz bij de 18 beste en populairste coverbands van deze Benelux Edition 2011/2012. De 5 podiumbeesten uit Bakel hebben inmiddels bewezen bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen mee te dingen om de hoofdprijzen. Met optredens die technisch op een steeds hoger niveau komen maar vooral opvallen door een uitgekiende repertoirekeuze, een flinke dosis passie en energie en een enorm gevoel voor entertainment, hoort Prinz Klauz bij de absolute top van de Benelux in hun genre. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Learn To Fly van Foo Fighters, Knights Of Cydonia van Muse en Let There Be Rock van AC/DC werd Prinz Klauz door het publiek beloont met een 2e plaats waarmee zij zeer verdient in de BENELUX Grand Finale staat op zaterdag 21 april in Poppodium 013 in Tilburg.


Magnetica in Podium de Vorstin HilversumMagnetica in Podium de Vorstin Hilversum
Magnetica in Podium de Vorstin HilversumMagnetica in Podium de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur was voor 4-mans Metallica tribute Magnetica uit Aalst. Als 2e geëindigd bij de vakjury tijdens de finale van regio België/Luxemburg in Muziekodroom in Hasselt stond Magnetica in deze BENELUX Semi-Final en zorgde voor een sterk laatste half uur. Nummers als Enter Sandman, One en Fade To Black oogstten veel bewondering bij zowel de vakjury als bij het publiek. Magnetica bewees met haar sterke performance dat zij zeker bij de 5 beste Metallica tributes van de Benelux behoren. Gitarist Nessim Sakka werd uitgeroepen tot beste gitarist van deze avond en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards.

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

Foto's: Joop Bazelmans

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine David Eden Sound Vision Studio SONOR EVANS
Koch Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? USA Music Import Festivalinfo
Maxazine Podiuminfo Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands