• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2012/2013 Muziekcafé Wilhelmina 18-03-2012

Rock coverband On Solid Ground uit Asten wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands’

Pop coverband Charm uit Hilvarenbeek als publiekswinnaar naar finalerondes Zuid Nederland

Zondag 18 maart jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de 3e Voorronde plaats van Zuid Nederland in de negende editie van de grootste bandcompetitie: ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’. 6-mans Rock coverband On Solid Ground uit Asten wist de overwinning bij de vakjury in de wacht te slepen, terwijl 5-mans Pop coverband Charm uit Hilvarenbeek de meeste publieksstemmen wist te veroveren. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale finalerondes die vanaf september van start gaan in o.a. MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven en MC De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars van Zuid Nederland gaan naar de BENELUX Semi-Finals waar alle regionale winnaars elkaar tegen komen in Paard van Troje in Den Haag. Hier spelen de 18 beste en populairste coverbands van de Benelux in twee Semi-Finals om zich te plaatsen voor de uiteindelijke BENELUX Grand Finale die wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. De winnaars van The Clash of the Cover Bands Awards ontvangen een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

On Solid Ground in Wilhelmina EindhovenOn Solid Ground in Wilhelmina Eindhoven
On Solid Ground in Wilhelmina EindhovenOn Solid Ground in Wilhelmina Eindhoven

De eerste band die door organisator/producer John Van den Borne werd aangekondigd was 6-mans Rock coverband On Solid Ground uit Asten. Ondanks een zieke leadzanger speelde de band zich met nummers van o.a. Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers en Metallica naar de 1e plaats bij de vakjury. Hiermee plaatste On Solid Ground zich voor de Kwartfinales die in september en oktober plaatsvinden in o.a. Effenaar Eindhoven en Mezz Breda. Ook worden zij uitgenodigd voor de bandcoachingsdagen/ workshops in augustus/september zodat zij zich optimaal kunnen voorbereiden op de regionale finalerondes.


Charm in Wilhelmina EindhovenCharm in Wilhelmina Eindhoven
Charm in Wilhelmina EindhovenCharm in Wilhelmina Eindhoven

5-mans Pop coverband Charm uit Hilvarenbeek wist zich sterk te presenteren aan het enthousiaste publiek met repertoire van o.a. Skunk Anansie, Alanis Morissette en 4 Non Blondes. De vier jonge muzikanten en opvallend sterke leadzangeres hebben enorm veel potentie om uit te groeien naar een absolute topband. Alle ingrediënten zijn aanwezig om zich te ontwikkelen naar een veel hoger level, en die mogelijkheid gaan zij nu krijgen met hun deelname aan deze nu al boeiende negende editie van ‘The Clash’.


Duck & Cover in Wilhelmina EindhovenDuck & Cover in Wilhelmina Eindhoven
Duck & Cover in Wilhelmina EindhovenDuck & Cover in Wilhelmina Eindhoven

De laatste band in deze voorronde/selectieronde was 5-mans Rock coverband Duck & Cover uit Oss. Met passie en veel energie werden nummers gebracht van o.a. Metallica, Black Sabbath en Beastie Boys. Duck & Cover zorgde voor een spannende strijd bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen en is zeker een kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven voor de Kwartfinales van regio Zuid Nederland aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de 2e ronde.

Wilhelmina EindhovenWilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch Sound Vision Studio Festivalinfo Uw logo ook hier? SONOR
Ticketmaster USA Music Import David Eden EVANS Maxazine
RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands