• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2012/2013 Podiumcafé de Vorstin 23-03-2012

Pop en Soul coverband Sexual Chocolate uit Utrecht wint voorronde in Hilversum

OgopogO uit Bilthoven met publieksprijs naar Kwartfinales regio West Nederland

Vrijdag 23 maart jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum de 3e voorronde plaats in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’ voor regio West Nederland. Vier bands speelden om twee plaatsen in de regionale finalerondes en werden in twee categorieën beoordeeld. Bij de vakjury ging de overwinning naar 7-mans Pop en Soul coverband Sexual Chocolate uit Utrecht in 4-mans Power Rock coverband OgopogO uit Bilthoven wist de 1e plaats bij de publieksstemmen te veroveren. Beide winnaars spelen in de Kwartfinales die in september en oktober worden gehouden in o.a. P60 in Amstelveen, Podium Duycker in Hoofddorp en Paard van Troje in Den Haag. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands winnen o.a. een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. 
De winnaar van 'The Clash of the Cover Bands Award 2010' Rock coverband Campaign, staat op dit moment met haar gewonnen single in de Mega Top-100.

Dreyfus in Podiumcafé de Vorstin HilversumDreyfus in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Dreyfus in Podiumcafé de Vorstin HilversumDreyfus in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De aftrap van deze selectieronde werd verricht door 4-mans Rock coverband Dreyfus uit Utrecht. Met nummers van o.a. Audioslave, Pearl Jam en Stereophonics wist Dreyfus een goed indruk achter te laten. In juli, wanneer alle voorrondes zijn geweest, worden er een beperkt aantal Wild-Cards vergeven voor de Kwartfinales aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen. Of Dreyfus in aanmerking komt voor één van deze Wild-Cards zal dan duidelijk worden.


Sexual Chocolate in Podiumcafé de Vorstin HilversumSexual Chocolate in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Sexual Chocolate in Podiumcafé de Vorstin HilversumSexual Chocolate in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Met 7-mans Pop en Soul coverband Sexual Chocolate uit Utrecht stond de uiteindelijke vakjurywinnaar op het podium. Met 5 uitstekende muzikanten, een zeer boeiende leadzangeres en een dynamische leadzanger werd er een half uur op zeer hoog niveau gemusiceerd. Bewerkte versies van nummers van o.a. Stevie Wonder, Alicia Keys en Bill Withers werden zowel door de vakjury als door het publiek enorm gewaardeerd. Met een 1e plaats bij de vakjury staat Sexual Chocolate zeer verdiend in de Kwartfinales van regio West Nederland.


OgopogO in Podiumcafé de Vorstin HilversumOgopogO in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
OgopogO in Podiumcafé de Vorstin HilversumOgopogO in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De derde band die op het mooie podium van de Vorstin stond was Power Rock coverband OgopogO uit Bilthoven. Vooral de 1e helft van hun optreden was indrukwekkend te noemen met zeer knappe uitvoeringen van Just Like Paradise en Panama van Van Halen. Met de hoogste score van de avond bij de publieksstemmen gaat OgopogO als publiekswinnaar naar de finalerondes van West Nederland.


The Red Maddies in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Red Maddies in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
The Red Maddies in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Red Maddies in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur van deze selectieronde was voor 6-mans Rock coverband The Red Maddies uit Aalsmeer. Met repertoire van o.a. Gavin DeGraw, Skunk Anansie en Pearl Jam liet de band horen over veel potentie te beschikken en zeker een grote kans maken op één van de Wild-Cards voor de Kwartfinales die in september van start gaan.

Podiumcafé de Vorstin HilversumPodiumcafé de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Maxazine Artists & Bands Booking Agency USA Music Import RockMuZine
Ticketmaster David Eden Koch Sound Vision Studio Podiuminfo
Uw logo ook hier? SONOR Artists & Bands Booking Agency EVANS Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands