• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2012/2013 Podium Duycker 24-03-2012

Rock coverband De Wet uit Rotterdam wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem met publieksprijs naar Kwartfinales regio West Nederland

Zaterdag 24 maart jl. vond in Podium Duycker in Hoofddorp de 4e voorronde/ selectieronde plaats voor regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te veroveren in de regionale finalerondes die in september van start gaan in o.a. Podium de Vorstin in Hilversum, P60 in Amstelveen en Paard van Troje in Den Haag. In de categorie vakjury wist 3-mans Rock coverband De Wet uit Rotterdam de hoogste score te behalen, terwijl bij de publieksstemmen de 1e plaats ging naar 5-mans Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de 49 bands die in regio West Nederland aan de finalerondes mogen beginnen in de strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ die goed zijn voor een prijzenpakket met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. In de voorbereiding naar de regionale finalerondes krijgen de bands allemaal bandcoaching en workshops om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de volgende stap in deze zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux.

De Wet in Podium Duycker HoofddorpDe Wet in Podium Duycker Hoofddorp
De Wet in Podium Duycker HoofddorpDe Wet in Podium Duycker Hoofddorp

De eerste band die in Podium Duycker werd aangekondigd was 3-mans Rock coverband De Wet uit Rotterdam. Deze topmuzikanten speelden zich met repertoire van o.a. John Mayer, Van Halen en Jimi Hendrix naar een overtuigende 1e plaats bij de vakjury. De Wet zien we terug in de Kwartfinales van regio West Nederland die in september van start gaan.


Southern Train in Podium Duycker HoofddorpSouthern Train in Podium Duycker Hoofddorp
Southern Train in Podium Duycker HoofddorpSouthern Train in Podium Duycker Hoofddorp

5-mans Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem speelde met volle overgave een eerbetoon aan hun muzikale helden met nummers als o.a. Simple Man, Sweet Home Alabama en Whiskey Rock A Roller. Met een nipte meerderheid aan stemmen wist Southern Train zich als publiekswinnaar te plaatsen voor de Kwartfinales van regio West Nederland.


Sugar Boy and the Sinners in Podium Duycker HoofddorpSugar Boy and the Sinners in Podium Duycker Hoofddorp
Sugar Boy and the Sinners in Podium Duycker HoofddorpSugar Boy and the Sinners in Podium Duycker Hoofddorp

De derde band van deze selectieronde wist het vooral de vakjury moeilijk te maken: 4-mans Blues and Swing coverband Sugar Boy and the Sinners uit Leiden. Met verfrissende muzikale invalshoeken werden nummers gebracht van o.a. Muddy Waters, Smiley Lewis en Johnny Guitar Watson. Sugar Boy and the Sinners is zeker een grote kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


Maverick in Podium Duycker HoofddorpMaverick in Podium Duycker Hoofddorp
Maverick in Podium Duycker HoofddorpMaverick in Podium Duycker Hoofddorp

De vierde en laatste band van deze selectieronde was 3-mans Rock coverband Maverick uit Sliedrecht. De band wist met hun energie het publiek goed in beweging te krijgen met nummers van o.a. U2, Live en Kings of Leon. Ook Maverick zal nog even geduld moeten hebben tot begin juli wanneer de winnaars van de Wild-Cards bekend worden gemaakt.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster EVANS Podiuminfo
RockMuZine David Eden Uw logo ook hier? SONOR Uw logo ook hier?
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency USA Music Import Maxazine Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands