• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2012/2013 Lokaal 8 31-03-2012

Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Pink Leaves uit Etten-Leur met publieksprijs naar finalerondes Regio Zuid Nederland

Zaterdag 31 maart jl. vond in Muziekcafé Lokaal 8 in Veldhoven een selectieronde plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de regionale finalerondes. In de vakjury-categorie wist 6-mans Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard zich naar een 1e plaats te spelen. In de publiekscategorie wist 6-mans Rock coverband Pink Leaves uit Etten-Leur met een minimale meerderheid aan publieksstemmen de overwinning naar zich toe te trekken. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Kwartfinales die in september van start gaan in o.a. MEZZ Breda en Poppodium Effenaar in Eindhoven. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Deaf Old People in Lokaal 8 VeldhovenDeaf Old People in Lokaal 8 Veldhoven
Deaf Old People in Lokaal 8 VeldhovenDeaf Old People in Lokaal 8 Veldhoven

De 1e band die zich op het podium van Lokaal 8 mocht presenteren was 5-mans Metal coverband Deaf Old People uit Breda. Met nummers van o.a. S.O.D., Slayer en Metallica wist de band vrijwel direct een goede interactie op te bouwen met het publiek en zorgde voor een dynamische opening van deze voorronde.


Nothing Els(e) in Lokaal 8 VeldhovenNothing Els(e) in Lokaal 8 Veldhoven
Nothing Els(e) in Lokaal 8 VeldhovenNothing Els(e) in Lokaal 8 Veldhoven

Om een goed beeld te kunnen krijgen van de grote hoeveelheid Belgische inschrijvingen en omdat de voorrondes in België/Luxemburg later beginnen dan in Nederland laten we ook een aantal Belgische deelnemers vast instromen in de selectierondes in Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland). 5-mans Rock coverband Nothing Els(e) uit Opglabbeek (B) stond daarmee als eerste Belgische deelnemer in deze nieuwe The Clash-editie op het podium en liet horen over sterke muzikale kwaliteiten te beschikken. Nummers van o.a. Eurythmics, Skunk Anansie en Lenny Kravitz werden met veel energie de zaal in gespeeld en ontvingen dan ook veel bijval van het publiek.


Pink Leaves in Lokaal 8 VeldhovenPink Leaves in Lokaal 8 Veldhoven
Pink Leaves in Lokaal 8 VeldhovenPink Leaves in Lokaal 8 Veldhoven

6-mans Rock coverband Pink Leaves uit Etten-Leur speelde een sterk half uur met nummers van o.a. Foo Fighters, Paramore en Anouk. Zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen zorgde de jonge band voor een spannende wedstrijd. Met uiteindelijk twee stemmen verschil behaalde Pink Leaves de 1e plaats in de publiekscategorie en staat als publiekswinnaar in de Kwartfinale die op 5 oktober wordt gehouden in MEZZ Breda.


Doe Maar Net Alsof in Lokaal 8 VeldhovenDoe Maar Net Alsof in Lokaal 8 Veldhoven
Doe Maar Net Alsof in Lokaal 8 VeldhovenDoe Maar Net Alsof in Lokaal 8 Veldhoven

De laatste band van deze selectieronde komt uit Valkenswaard: 6-mans Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof. Goede individuele muzikanten die vooral opvielen door de nuance en de uitstekende dynamiek, maar ook opvallend snel een chemie met het publiek wisten op te bouwen. Nummers als Sinds 1 Dag Of 2, Smoorverliefd en 1 Nacht Alleen werden op goed niveau en met veel energie gespeeld zorgden voor een feest der herkenning bij het publiek. Doe Maar Net Alsof werd door de vakjury uitgeroepen tot beste band van deze voorronde en staat daarmee in de Kwartfinale in Poppodium de Effenaar op zondag 7 oktober a.s.

Lokaal 8 VeldhovenLokaal 8 Veldhoven 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Uw logo ook hier? David Eden
Festivalinfo RockMuZine EVANS SONOR Uw logo ook hier?
Maxazine Artists & Bands Booking Agency Koch Ticketmaster USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands