• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Noord 2012/2013 Muziekcafé Scooter'S 06-04-2012

Dance Classics coverband Sister Feelgood uit Groningen wint voorronde Regio Noord

Rock coverband Conine uit Groningen met publieksprijs naar Halve Finales Regio Noord Nederland

Vrijdag  6 april jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden de laatste selectieronde plaats van Regio Noord Nederland in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’. Drie bands speelden om de gunst van de vakjury en/of het publiek en wisten voor een spannende avond te zorgen. 8-mans Dance Classics coverband Sister Feelgood uit Groningen wist de 1e plaats bij de vakjury te scoren, terwijl 5-mans Rock coverband Conine de meeste publieksstemmen bij elkaar wist te spelen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale finalerondes die in september van start gaan. De uiteindelijke winnaars van de verschillende regio’s spelen in maart 2013 in Paard van Troje in Den Haag tegen elkaar om een plaats in de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg op zaterdag 27 april 2013. Hier worden de uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ beloond met een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. Voordat de bands beginnen aan de regionale finalerondes worden zij uitvoerig gecoacht en krijgen zij workshops om zich optimaal voor te bereiden op de volgende stap in deze ‘The Clash’-editie.

Ocean Planet in Scooter'S LeeuwardenOcean Planet in Scooter'S Leeuwarden
Ocean Planet in Scooter'S LeeuwardenOcean Planet in Scooter'S Leeuwarden

De eerste band van deze voorronde was 6-mans Classic Rock coverband Ocean Planet uit Groningen. Met nummers van o.a. TOTO, Pink Floyd en Porcupine Tree wist de band zowel bij de vakjury als bij het publiek grote waardering te oogsten. Gedurende het optreden groeide de band naar een dermate goed niveau dat zij zeker een goede kans maakt op één van de Wild-Cards die vergeven worden aan de beste bands uit de voorrondes die zich niet direct via een overwinning hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes. Begin juli, wanneer alle selectierondes zijn geweest worden de Wild-Card-winnaars bekend gemaakt.


Sister Feelgood in Scooter'S LeeuwardenSister Feelgood in Scooter'S Leeuwarden
Sister Feelgood in Scooter'S LeeuwardenSister Feelgood in Scooter'S Leeuwarden

8-mans Dance Classics coverband Sister Feelgood uit Groningen wist er met een uitstekend optreden een spannende avond van te maken bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen. Met nummers van o.a. Jackson Five, Gloria Estefan en The Trammps kreeg Sister Feelgood met gemak het publiek in beweging en wist met haar uitstekende prestatie uiteindelijk de 1e plaats bij de vakjury te veroveren. Als vakjury-winnaar staat zij bij de 24 beste en populairste coverbands van deze regio.


Conine in Scooter'S LeeuwardenConine in Scooter'S Leeuwarden
Conine in Scooter'S LeeuwardenConine in Scooter'S Leeuwarden

Het laatste half uur was voor de uiteindelijke publiekswinnaar 5-mans Rock coverband Conine uit Groningen. Met veel energie en volle overgave speelde de band nummers van o.a. Triggerfinger, Go Back to the Zoo en Metallica en liet zij horen over uitstekende muzikale inhoud te beschikken. Als publiekswinnaar gaat Conine zeer verdiend naar de regionale Halve Finales, en gaat het ‘The Clash’-avontuur echt beginnen.

Scooter'S LeeuwardenScooter'S Leeuwarden 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Uw logo ook hier? EVANS Ticketmaster Podiuminfo
Festivalinfo Koch USA Music Import RockMuZine Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Maxazine Uw logo ook hier? SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands