• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2012/2013 Musicon 04-05-2012

Rock coverband ZIZ uit Dordrecht wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Top-100 coverband Hit It uit Utrecht met publieksprijs naar finalerondes West-Nederland

Vrijdag 4 mei jl. vond in MC Musicon in Den Haag een voorronde plaats van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands kregen de gelegenheid zich te presenteren in deze selectieronde en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury werd uiteindelijk 5-mans Rock coverband ZIZ uit Dordrecht uitgeroepen tot beste van deze avond en het publiek beloonde 5-mans Top-100 coverband Hit It uit Utrecht met een 1e plaats. Beide winnaars plaatsten zich hiermee voor de finalerondes van Regio West Nederland die vanaf september plaatsvinden in o.a. Paard van Troje in Den Haag, Boerderij in Zoetermeer en Podium de Vorstin in Hilversum. Voordat de bands beginnen aan deze finalerondes krijgen ze allemaal een gedegen bandcoaching zodat ze optimaal het vervolg in kunnen zetten van deze spannende en leerzame bandcompetitie. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

The Firus in Musicon Den HaagThe Firus in Musicon Den Haag
The Firus in Musicon Den HaagThe Firus in Musicon Den Haag

De 1e band van deze selectieronde was 5-mans Rock coverband The Firus uit Zoetermeer. Met repertoire van o.a. Iron Maiden, Shakra en Halestorm liet de band zich van hun beste kant zien en wist vooral bij de publieksstemmen goed te scoren. The Firus dingt wellicht nog wel mee om één van de Wild-Cards die worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes. De winnaars van deze Wild-Cards worden in juli bekend gemaakt.


Hit It in Musicon Den HaagHit It in Musicon Den Haag
Hit It in Musicon Den HaagHit It in Musicon Den Haag

5-mans Top-100 coverband Hit It uit Utrecht zorgde voor een half uur entertainment op zeer goed niveau. Met nummers van o.a. Adèle, Volumia! en P!nk werd er een gevarieerde set gespeeld waarin de muzikale kwaliteiten en mogelijkheden goed naar voren kwamen. Met de hoogste score bij de publieksstemmen gaat Hit It als publiekswinnaar van deze voorronde direct door naar de Kwartfinales van Regio West Nederland. Voordat de 2e rondes van start gaan worden zij nog uitgenodigd voor één van de bandcoachingsdagen, zodat zij optimaal geprepareerd de finalerondes in kunnen gaan.


BANDIT in Musicon Den HaagBANDIT in Musicon Den Haag
BANDIT in Musicon Den HaagBANDIT in Musicon Den Haag

De derde band die het podium van Musicon beklom was 5-mans Rock coverband BANDIT uit Zaandam. Met passie bracht zij nummers van o.a. Aerosmith, Kings of Leon en Queen en wist ook van het publiek veel waardering te oogsten. Ook BANDIT zal nog even in de wacht moeten voor één van de Wild-Cards die alsnog recht geven op een plaats in de Kwartfinales van regio West Nederland.


ZIZ in Musicon Den HaagZIZ in Musicon Den Haag
ZIZ in Musicon Den HaagZIZ in Musicon Den Haag

De laatste band van deze selectieronde was 5-mans Classic Rock coverband ZIZ uit Dordrecht. Met sterke uitvoeringen van nummers van o.a. Van Halen, Dream Theater en Whitesnake wist ZIZ veel indruk te maken op de vakjury en het publiek. Uiteindelijk werd ZIZ met een 1e plaats beloond bij de vakjury en staat daarmee als vakjury-winnaar in de Kwartfinales van West-Nederland die in september van start gaan. Met deze overwinning krijgt ook ZIZ een uitnodiging voor de bandcoachingsdagen en workshops die in augustus en september door de gehele Benelux worden gegeven.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import Koch Maxazine Podiuminfo Ticketmaster
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
SONOR Uw logo ook hier? EVANS David Eden RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands