• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2012/2013 St. Vitus Party Huis 09-06-2012

Pop coverband Morphine & Chocolate uit Varsseveld wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Pop/Rock & Roll coverband Jhonny and the Rockers uit Dedemsvaart met publieksprijs naar Halve Finales

Zaterdag 9 juni jl. vond in St. Vitus Party Huis in Dedemsvaart een voorronde plaats voor regio Oost-Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te veroveren in de Halve Finales van Regio Oost Nederland. 5-mans Pop coverband Morphine & Chocolate uit Varsseveld wist met een indrukwekkend optreden beslag te leggen op de 1e plaats bij de vakjury. In de categorie publieksstemmen wist 7-mans Pop/Rock & Roll Jhonny and the Rockers uit Dedemsvaart met een dynamisch en interactief optreden het publiek te bespelen en zo de meeste publieksstemmen binnen te halen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van Regio Oost Nederland die vanaf september plaatsvinden in o.a. Poppodium Metropool in Hengelo en DRU Cultuurfabriek in Ulft. In deze spannende en dynamische zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux, worden de uiteindelijke winnaars beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Gedurende hun deelname worden de bands d.m.v. bandcoachingsdagen en workshops ondersteund in hun muzikale ontwikkelingen om een zo sterk mogelijke performance neer te zetten.

The Canines in Vitus DedemsvaartThe Canines in Vitus Dedemsvaart
The Canines in Vitus DedemsvaartThe Canines in Vitus Dedemsvaart

De eerste band van deze selectieronde was 5-mans Rock coverband The Canines uit Zwolle. Met nummers van o.a. Raemonn, Herman Brood en Gavin DeGraw liet de band een goed beeld achter van waar ze op dit moment muzikaal staat.


Jhonny and the Rockers in Vitus DedemsvaartJhonny and the Rockers in Vitus Dedemsvaart
Jhonny and the Rockers in Vitus DedemsvaartJhonny and the Rockers in Vitus Dedemsvaart

7-mans Pop, Rock & Roll coverband Jhonny and the Rockers uit Dedemsvaart wist vanaf de eerste tonen direct het publiek in beweging te krijgen. Muzikaal technisch op hoog niveau wisten de zeven podiumbeesten nummers te brengen van o.a. Bryan Ferry, Elvis Presley en Duffy. Als uiteindelijke publiekswinnaar gaat Jhonny and the Rockers zeer verdiend naar de Halve Finales van deze regio.


Soul XS in Vitus DedemsvaartSoul XS in Vitus Dedemsvaart
Soul XS in Vitus DedemsvaartSoul XS in Vitus Dedemsvaart

Met 11-mans Soul coverband Soul XS uit Beilen stond de grootste band van deze voorronde op het podium. Met repertoire van o.a. Aretha Franklin, Jamiroquai en Christina Aguilera wisten de acht muzikanten en drie zangeressen zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen goed te scoren. Soul XS staat hiermee bij de selectie die in aanmerking kunnen komen voor een Wild-Card die alsnog recht geeft op een plaats in de Halve Finales van Regio Oost Nederland.


Doctor's Order in Vitus DedemsvaartDoctor's Order in Vitus Dedemsvaart
Doctor's Order in Vitus DedemsvaartDoctor's Order in Vitus Dedemsvaart

Het vierde half uur van deze voorronde was voor 6-mans Pop coverband Doctor’s Order uit Zwolle. Met swingend repertoire van o.a. Stevie Wonder, Prince en James Brown wist ook Doctor’s Order het publiek goed in beweging te krijgen.


Morphine & Chocolate in Vitus DedemsvaartMorphine & Chocolate in Vitus Dedemsvaart
Morphine & Chocolate in Vitus DedemsvaartMorphine & Chocolate in Vitus Dedemsvaart

Het muzikale hoogtepunt van deze selectieronde was 5-mans Pop and Swing coverband Morphine & Chocolate uit Varsseveld. Met vooral eigen interpretaties van nummers van o.a. Jamie Lidell, Kosheen en Jill Scott wisten de vijf bandleden hun muzikale kwaliteiten optimaal naar buiten te brengen. Als vakjury-winnaar gaat Morphine & Chocolate zeer verdiend naar de Halve Finale van Regio Oost Nederland. Deze vindt plaats op zaterdag 15 september a.s. in DRU Cultuurfabriek in Ulft.


Lazy Daisy in Vitus DedemsvaartLazy Daisy in Vitus Dedemsvaart
Lazy Daisy in Vitus DedemsvaartLazy Daisy in Vitus Dedemsvaart

De zesde en laatste band uit deze voorronde was 3-mans Classic Rock coverband Lazy Daisy uit Ommen. Met overtuiging en bezieling werden nummers gebracht van o.a. Led Zeppelin, Jimi Hendrix en een sterke eigen interpretatie van Papa Was A Rolling Stone van The Temptations. Met zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen een hoge score maakt dat Lazy Daisy ook nog kanshebber is op één van de Wild-Cards die vergeven worden aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.

Vitus DedemsvaartVitus Dedemsvaart

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Maxazine Artists & Bands Booking Agency SONOR EVANS
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Koch Festivalinfo
USA Music Import RockMuZine Uw logo ook hier? David Eden Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands