• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Kwartfinale Regio Zuid 2012/2013 MC De Bosuil 06-10-2012

Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Allround coverband Loedder uit Kerkrade als publiekswinnaar naar Halve Finales Regio Zuid Nederland

Zaterdag 6 oktober jl. vond in MC De Bosuil in Weert de 2e Kwartfinale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury wist 6-mans Pop coverband Lipstick Junkie met een indrukwekkend optreden de 1e plaats te bemachtigen en eindigde 9-mans Black Crowes tribute Croweology uit Vaals op een zeer verdienstelijke 2e plaats. In de categorie publieksstemmen wist 6-mans Allround coverband Loedder uit Kerkrade met een nipte meerderheid de 1e plaats te bemachtigen en liet 5-mans PowerRock coverband Duck & Cover uit Oss met minimaal verschil net achter zich op een 2e plaats. Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van Regio Zuid Nederland die in november plaatsvinden in Poppodium Effenaar in Eindhoven en MC De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012’ worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Brutal Acid in De Bosuil WeertBrutal Acid in De Bosuil Weert
Brutal Acid in De Bosuil WeertBrutal Acid in De Bosuil Weert

Het eerste half uur van deze Kwartfinale was voor 3-mans Rock coverband Brutal Acid uit Horst. De drie talentvolle jonge muzikanten wisten met nummers van o.a. Black Sabbath, Ben Howard en Blur een zeer gevarieerd optreden neer te zetten.


Sinister Kids in De Bosuil WeertSinister Kids in De Bosuil Weert
Sinister Kids in De Bosuil WeertSinister Kids in De Bosuil Weert

4-mans The Black Keys tribute Sinister Kids uit Schijndel lieten een goede indruk achter. Met nummers als o.a. Gold On The Ceiling, Little Black Submarines en Howling For You kreeg zij de handen van het enthousiaste publiek regelmatig op elkaar en lieten horen muzikaal in korte tijd naar een zeer goed niveau te zijn gegroeid.


Duck & Cover in De Bosuil WeertDuck & Cover in De Bosuil Weert
Duck & Cover in De Bosuil WeertDuck & Cover in De Bosuil Weert

In de categorie publieksstemmen wist 5-mans Duck & Cover voor een spannende strijd te zorgen. Met repertoire van o.a. Iron Maiden, Beastie Boys en een interessante interpretatie van Het Is Een Nacht van Guus Meeuwis wisten de vijf podiumbeesten uit Oss binnen de kortste keren de zaal op zijn kop te zetten. Met slechts drie stemmen verschil wist Duck & Cover zich als 2e bij de publieksstemmen te plaatsen voor de Halve Finales die in november plaatsvinden in de Effenaar in Eindhoven en MC De Bosuil in Weert.


Lipstick Junkie in De Bosuil WeertLipstick Junkie in De Bosuil Weert
Lipstick Junkie in De Bosuil WeertLipstick Junkie in De Bosuil Weert

Bij de vakjury wist uiteindelijk 6-mans Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel de muzikale strijd in haar voordeel te beslissen. Met een zeer eigen feel en goede sounds werden nummers gebracht van o.a. Jason Mraz, Selah Sue en John Mayer en liet de band horen op muzikaal technisch zeer hoog niveau te kunnen acteren. Als vakjury-winnaar staat Lipstick Junkie zeer verdiend bij de laatste 24 bands van Regio Zuid Nederland in de Halve Finales.


Loedder in De Bosuil WeertLoedder in De Bosuil Weert
Loedder in De Bosuil WeertLoedder in De Bosuil Weert

De vijfde band die op het mooie podium van MC De Bosuil beklom was 6-mans Allround coverband Loedder uit Kerkrade. Technisch zeer sterk en met een gevarieerde en boeiende repertoirekeuze liet de band op hoog niveau horen veelzijdig en zeer entertaining te zijn. Uitvoeringen van nummer van o.a. Muse, Rapper’s Delight en U2 werden zowel bij de vakjury als bij het publiek zeer goed ontvangen. Met een 1e plaats bij de publieksstemmen gaat Loedder als publiekswinnaar naar de 2e Halve Finale van deze regio die op zondag 25 november plaatsvindt in Poppodium Effenaar in Eindhoven.


LIFT in De Bosuil WeertLIFT in De Bosuil Weert
LIFT in De Bosuil WeertLIFT in De Bosuil Weert

6-mans Pop coverband LIFT uit Heerlen maakte een goede indruk met nummers van o.a. The Kooks, Paulo Nutinin en Fiction Plane. In korte tijd heeft LIFT zich sterk weten te ontwikkelen naar een goed muzikaal technisch niveau. Deze jonge formatie kan zeer tevreden terug kijken op een geslaagde deelname aan deze ‘The Clash’-editie.


Croweology in De Bosuil WeertCroweology in De Bosuil Weert
Croweology in De Bosuil WeertCroweology in De Bosuil Weert

Het laatste half uur was voor 9-mans Black Crowes tribute Croweology uit Vaals. Met de juiste feel en sounds wist deze topband met uitvoeringen van o.a. Hard To Handle, Jealous Again en Remedy een dik verdiende 2e plaats te scoren bij de vakjury en staat hiermee in de 1e Halve Finale van Zuid Nederland op zaterdag 10 november in MC De Bosuil in Weert.

De Bosuil WeertDe Bosuil Weert

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import RockMuZine Koch Sound Vision Studio SONOR
Ticketmaster Maxazine Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo
Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? David Eden EVANS Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands