• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

5e Kwartfinale Regio Zuid 2012/2013 MC De Bosuil 14-10-2012

Classic Rock coverband In the Pocket uit Heerlen wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012

Rock coverband Battery Change uit Heerlen met publieksprijs naar Halve Finales Regio Zuid Nederland

Zondag 14 oktober jl. vond in MC De Bosuil in Weert de laatste Kwartfinale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012. Zes bands speelden een spannende muzikale strijd en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 6-mans Classic Rock coverband In the Pocket uit Heerlen werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen met 4-mans The Who tribute Magic Bus uit Parkstad op een zeer verdienstelijke 2e plaats. Bij de publieksstemmen ging de overwinning overtuigend naar 4-mans Rock coverband Battery Change uit Heerlen met een 2e plaats voor 5-mans Rock coverband S.W.A.T. uit Leveroy. Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van deze regio die in november en december worden gehouden in Poppodium Effenaar in Eindhoven (Main Hall) en MC De Bosuil in Weert. De beste en populairste 20 coverbands van deze regio spelen hier om een plaats in de Regio-Finale die op zondag 13 januari wordt gehouden in 013 Tilburg. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

In the Pocket in De Bosuil WeertIn the Pocket in De Bosuil Weert
In the Pocket in De Bosuil WeertIn the Pocket in De Bosuil Weert

De aftrap van deze laatste Kwartfinale van Zuid Nederland werd verricht door de uiteindelijke vakjury-winnaar 6-mans Classic Rock coverband In the Pocket uit Heerlen. Technisch op goed niveau werden nummers gebracht van o.a. David Bowie, Pink Floyd en een prachtige uitvoering van School van Supertramp. Als vakjury-winnaar plaatste In the Pocket zich voor de 1e Halve Finale van Zuid Nederland op zaterdag 10 november a.s. in MC De Bosuil in Weert. Hier spelen zes bands om een plaats in de Regio-Finale in 013 Tilburg op zondag 13 januari a.s.


Leif Ericson in De Bosuil WeertLeif Ericson in De Bosuil Weert
Leif Ericson in De Bosuil WeertLeif Ericson in De Bosuil Weert

5-mans Rock coverband Leif Ericson uit Horst bracht in haar half uur nummers van o.a. Black Keys, Kasabian en Kaiser Chiefs.


Magic Bus in De Bosuil WeertMagic Bus in De Bosuil Weert
Magic Bus in De Bosuil WeertMagic Bus in De Bosuil Weert

Met grote beleving en veel energie bracht 4-mans The Who tribute Magic Bus uit Parkstad een dynamische ode aan hun Britse helden uit de jaren ‘70. Nummers als o.a. Substitude, Summertime Blues en Won’t Get Fooled Again namen het enthousiaste publiek mee terug in de tijd. Met een 2e plaats bij de vakjury plaatste Magic Bus zich voor de Halve Finale op zaterdag 10 november a.s. in MC De Bosuil in Weert.


S.W.A.T. in De Bosuil WeertS.W.A.T. in De Bosuil Weert
S.W.A.T. in De Bosuil WeertS.W.A.T. in De Bosuil Weert

5-mans Rock coverband S.W.A.T. uit Leveroy speelde zich op overtuigende wijze naar een zeer verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen. Op muzikaal goed niveau werden nummers gebracht van o.a. The Cult, Led Zeppelin en een indrukwekkende uitvoering van I Follow Rivers van Triggerfinger. Met hun 2e plaats bij de publieksstemmen staat S.W.A.T. bij de laatste 20 bands van Regio Zuid Nederland en spelen op 10 november in de Halve Finale in MC De Bosuil in Weert.


Battery Change in De Bosuil WeertBattery Change in De Bosuil Weert
Battery Change in De Bosuil WeertBattery Change in De Bosuil Weert

De vijfde band van deze Kwartfinale was 4-mans Rock coverband Battery Change uit Heerlen. Op goed niveau en met veel passie werden nummers gebracht van o.a. Bush, Rammstein en Metallica en dat resulteerde in een overtuigende overwinning bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar plaatste Battery Change zich voor de 2e Halve Finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 25 november plaats vind in de grote zaal van Poppodium Effenaar in Eindhoven. Zeven bands spelen hier om een plaats in de Regio-Finale in 013 Tilburg op zondag 13 januari a.s.


Home Grown in De Bosuil WeertHome Grown in De Bosuil Weert
Home Grown in De Bosuil WeertHome Grown in De Bosuil Weert

Het laatste half uur was voor 4-mans Green Day tribute Home Grown uit Neer. Met nummers als o.a. Let Yourself Go!, American Idiot en Welcome To Paradise was dit een prima afsluiting van deze Kwartfinale.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden EVANS Maxazine Uw logo ook hier? Sound Vision Studio
Artists & Bands Booking Agency Koch Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Ticketmaster
USA Music Import Festivalinfo Uw logo ook hier? RockMuZine SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands