• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

5e Kwartfinale Regio West 2012/2013 Paard van Troje 28-10-2012

The Cult tribute Flower Cult uit Den Haag wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Allround coverband Mag Het Wat Zachter uit Rotterdam publiekswinnaar in Paard van Troje Den Haag

Zondag 28 oktober jl. vond in Paard van Troje in Den Haag de laatste Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Acht bands streden om een plaats in de regionale Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans The Cult tribute Flower Cult uit Den Haag met op de 2e plaats 5-mans Rock coverband Waterproof Shampoo uit Bodegraven. Bij de publieksstemmen ging de 1e plaats naar 9-mans Allround coverband Mag Het Wat Zachter uit Rotterdam met op als goede tweede 7-mans Funk and Soul coverband Messed Up uit Delft. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 24 coverbands van Regio West en spelen verdeeld over drie Halve Finales voor een plaats in de Regio-Finale op zaterdag 8 december a.s. in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012/2013’ winnen o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Tape in Paard van Troje Den HaagTape in Paard van Troje Den Haag
Tape in Paard van Troje Den HaagTape in Paard van Troje Den Haag

4-mans Rock coverband Tape uit Den Haag had de eer om als eerste het podium te beklimmen. Met nummers van o.a. Black Keys, Franz Ferdinand en Kula Shaker verzorgde Tape een prima opening van deze 6e en laatste Kwartfinale van Regio West Nederland.


Flower Cult in Paard van Troje Den HaagFlower Cult in Paard van Troje Den Haag
Flower Cult in Paard van Troje Den HaagFlower Cult in Paard van Troje Den Haag

De 2e band van deze Kwartfinale bleek uiteindelijk ook de beste en werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen; 5-mans The Cult tribute Flower Cult uit Den Haag. De band bestaat uit vier sterke individuele muzikanten en een formidabele leadzanger die een sterke onderlinge chemie tot stand weten te brengen. De originele sound van The Cult wordt nauwkeurig benaderd en ook in de podiumpresentatie en de uitstraling weet vooral de leadzanger met schijnbaar gemak het publiek aan zich te binden en een goede interactie tot stand te brengen. Muzikaal op zeer goed niveau en ook zeer entertaining. Flower Cult staat als vakjury-winnaar van deze ronde in de Halve Finale van Regio West op zaterdag 17 november a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum.


Mag Het Wat Zachter in Paard van Troje Den Haag Mag Het Wat Zachter in Paard van Troje Den Haag
Mag Het Wat Zachter in Paard van Troje Den HaagMag Het Wat Zachter in Paard van Troje Den Haag

9-mans Allround coverband Mag Het Wat Zachter uit Rotterdam wist een half uur van het podium te spetteren met dynamische uitvoeringen van nummers van o.a. Robbie Williams, Liquido en Lady Gaga. Met leuke muzikale invalshoeken weet deze band de nummers goed naar zich toe te arrangeren, waardoor de sterke punten van de band goed worden benut. Met speels gemak weet Mag Het Wat Zachter het publiek te entertainen en ook goed in beweging te krijgen. Met een dik verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen staat Mag Het Wat Zachter in de 3e Halve Finale van Regio West Nederland die op zaterdag 17 november a.s. plaatsvindt in Podium de Vorstin in Hilversum (Main Hall).


Messed Up in Paard van Troje Den HaagMessed Up in Paard van Troje Den Haag
Messed Up in Paard van Troje Den HaagMessed Up in Paard van Troje Den Haag

De 4e band van deze Kwartfinale was 7-mans Funk and Soul coverband Messed Up uit Delft. Met groovy uitvoeringen van repertoire van o.a. Stevie Wonder, Basement Jaxx en Ray Charles wist de band zich naar de 2e plaats bij de publieksstemmen te spelen. Met deze uitstekende prestatie staat Messed Up op zaterdag 3 november a.s. in de 1e Halve Finale van Regio West Nederland in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier spelen zes bands om drie plaatsen in de finale die op zaterdag 8 december plaatsvindt in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.


ZIZ in Paard van Troje Den HaagZIZ in Paard van Troje Den Haag
ZIZ in Paard van Troje Den HaagZIZ in Paard van Troje Den Haag

5-mans PowerRock coverband ZIZ uit Dordrecht wist een sterk optreden neer te zetten met nummers van o.a. Van Halen, Heart en Whitesnake. Goede sounds en technisch zeer verzorgd wist ZIZ zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen goed te scoren.


Waterproof Shampoo in Paard van Troje Den HaagWaterproof Shampoo in Paard van Troje Den Haag
Waterproof Shampoo in Paard van Troje Den HaagWaterproof Shampoo in Paard van Troje Den Haag

Met een overtuigend optreden waarvan de muzikale kwaliteit zeer hoog was en de podiumpresentatie boeiend en interactief, wist 5-mans Rock coverband Waterproof Shampoo uit Bodegraven een 2e plaats te scoren bij de vakjury. Nummers van o.a. Red Hot Chili Peppers, The Scene en een sterke bewerking van Objection van Shakira werden op hoog niveau neer gezet en wisten ook het publiek te raken. Waterproof Shampoo speelde zich hiermee bij de laatste 24 bands van Regio West en speelt op zaterdag 17 november a.s. in de 3e Halve Finale in Podium de Vorstin in Hilversum.


Sweet Lake Rock in Paard van Troje Den HaagSweet Lake Rock in Paard van Troje Den Haag
Sweet Lake Rock in Paard van Troje Den HaagSweet Lake Rock in Paard van Troje Den Haag

De zevende band van deze laatste Kwartfinale was 5-mans Rock coverband Sweet Lake Rock uit Zoetermeer. Met nummers van o.a. Bruno Mars, Kane en Bruce Springsteen speelde de band zich naar een uitstekende score bij de publieksstemmen.


Suzy Q and the Poor Boys in Paard van Troje Den HaagSuzy Q and the Poor Boys in Paard van Troje Den Haag
Suzy Q and the Poor Boys in Paard van Troje Den HaagSuzy Q and the Poor Boys in Paard van Troje Den Haag

4-mans Creedence Clearwater Revival coverband Suzy Q and the Poor Boys uit Hazerswoude zorgde voor een indrukwekkende afsluiting van deze Kwartfinale. Nummers als Down On The Corner, Have You Ever Seen The Rain en I Put A Spell On You werden met veel beleving en gevoel voor entertainment gebracht en zorgde bij zowel vakjury als bij het publiek voor een goede score.


Paard van Troje Den HaagPaard van Troje Den HaagPaard van Troje Den Haag

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Podiuminfo Festivalinfo EVANS RockMuZine
Maxazine USA Music Import Uw logo ook hier? Ticketmaster Sound Vision Studio
Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency SONOR Uw logo ook hier? Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands