• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Regio Noord 2012/2013 Muziekcafé Scooter'S 18-11-2012

Allround coverband Ten Speed uit Groningen wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition

Rock coverband Ocean Planet uit Groningen met publieksprijs naar finale Regio Noord Nederland

Zondag 18 november jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden de 2e Halve Finale plaats van Regio Noord Nederland (Friesland, Groningen) in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Met een 1e plaats bij de vakjury verzekerde 5-mans Allround coverband Ten Speed uit Groningen zich van een plaats in de Regio-Finale van Noord Nederland. 6-mans Rock coverband Ocean Planet uit Groningen wist de overwinning bij de publieksstemmen binnen te spelen en staat daarmee ook in de eindstrijd van deze regio, die plaatsvindt op vrijdag 11 januari a.s. ook in Scooter’S Leeuwarden. Hier spelen de vier finalisten om twee plaatsen in de BENELUX Semi-Finals die in maart 2013 worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag. Tijdens de Regio-Finale worden de bands beloond met een live single waarmee ze in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan en waar men dagelijks gratis kan stemmen. De Top 10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radiostations in de Benelux. De uiteindelijke twee winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ (Vakjury en Public’s Favourite) ontvangen een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Ocean Planet in Scooter'S LeeuwardenOcean Planet in Scooter'S Leeuwarden
Ocean Planet in Scooter'S LeeuwardenOcean Planet in Scooter'S Leeuwarden

De eerste band die het podium van Muziekcafé Scooter’S mocht beklimmen was 6-mans Rock coverband Ocean Planet uit Groningen. Deze jonge formatie wist met nummers van o.a. Pink Floyd, Phil Collins en Alan Parsons Project uiteindelijk de meeste publieksstemmen te scoren en staat als publiekswinnaar in de Regio-Finale op vrijdag 11 januari a.s. in Muziekcafé Scooter’S.


Sister Feelgood in Scooter'S LeeuwardenSister Feelgood in Scooter'S Leeuwarden
Sister Feelgood in Scooter'S LeeuwardenSister Feelgood in Scooter'S Leeuwarden

8-mans Disco/Dance Classics coverband Sister Feelgood uit Groningen wist direct het publiek goed in beweging te krijgen. Nummers van o.a. Dan Hartman, Mai Tai en Donna Summer werden op goed niveau gespeeld en gretig ontvangen door het enthousiaste publiek.


Ten Speed in Scooter'S LeeuwardenTen Speed in Scooter'S Leeuwarden
Ten Speed in Scooter'S LeeuwardenTen Speed in Scooter'S Leeuwarden

De uiteindelijke vakjury-winnaar van deze Halve Finale was 5-mans Allround coverband Ten Speed uit Groningen. Muzikaal op zeer hoog niveau werden nummers gespeeld van o.a. John Mayer, Ilse DeLange en Leaf en ook het entertainmentgehalte was boeiend met een flinke dosis humor. Ten Speed staat met deze overwinning zeer verdiend in de Regio-Finale op vrijdag 11 januari a.s. ook in het Muziekcafé van Friesland: Scooter’S.


Once in Scooter'S LeeuwardenOnce in Scooter'S Leeuwarden
Once in Scooter'S LeeuwardenOnce in Scooter'S Leeuwarden

Het laatste half uur was voor Rock coverband Once uit Leeuwarden. Met dynamische uitvoeringen van repertoire van o.a. Waylon, Anouk en Mother’s Finest liet de band een sterke indruk achter bij de vakjury.

Scooter'S LeeuwardenScooter'S Leeuwarden

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden SONOR Koch Uw logo ook hier? Podiuminfo
Ticketmaster Festivalinfo USA Music Import EVANS Maxazine
Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands