• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Regio Zuid 2012/2013 Effenaar 25-11-2012

PowerRock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Charm uit Hilvarenbeek publiekswinnaar in Effenaar Eindhoven

Allround coverband Loedder uit Kerkrade als Runner-Up naar finale Regio Zuid Nederland in 013 Tilburg

Zondag 25 november jl. vond in Poppodium Effenaar in Eindhoven de 2e Halve Finale plaats van Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Het enthousiaste publiek genoot van zeven bands die de muzikale strijd met elkaar aangingen om drie plaatsen in de finale van Regio Zuid (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans PowerRock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk en de 1e plaats bij de publieksstemmen ging naar 5-mans Rock coverband Charm uit Hilvarenbeek. Door in beide categorieën samen het hoogste te scoren na de twee winnaars behaalde Allround coverband Loedder uit Kerkrade als Runner-Up eveneens een plaats in de finale waar de Awards voor de ‘Beste’ en ‘Populairste’ coverband van deze regio zijn te winnen. Alle finalisten krijgen van hun beste nummer een live single voor ‘The Clash Hitlijst’ waar men dagelijks gratis op kan stemmen. De Top 10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radiostations in de Benelux. De winnaars krijgen ook een videoclip bij hun single.

Battery Change in Effenaar EindhovenBattery Change in Effenaar Eindhoven
Battery Change in Effenaar EindhovenBattery Change in Effenaar Eindhoven

De eerste band die het prachtige podium van de Effenaar mocht beklimmen was 4-mans Alternative Rock coverband Battery Change uit Heerlen. Met volle overgave brachten de vier Limburgers nummers van o.a. Stiltskin, StoneSour en Bush. Met een prachtige score bij de publieksstemmen kan de band terug kijken op een uitstekende deelname aan deze The Clash-editie.


Temporary Madness in Effenaar EindhovenTemporary Madness in Effenaar Eindhoven
Temporary Madness in Effenaar EindhovenTemporary Madness in Effenaar Eindhoven

Ondanks een op het laatste moment ingepaste nieuwe drummer die in slechts 4 uur tijd kon inspelen, wist 4-mans Golden Earring tribute Temporary Madness uit Breda een indrukwekkend optreden neer te zetten. Uitvoeringen van nummers als o.a. When The Lady Smiles, Twilight Zone en Radar Love wisten een hoge score bij de vakjury te bereiken.


Duck & Cover in Effenaar EindhovenDuck & Cover in Effenaar Eindhoven
Duck & Cover in Effenaar EindhovenDuck & Cover in Effenaar Eindhoven

5-mans PowerRock coverband Duck & Cover uit Oss zetten een dynamische set neer met nummers van o.a. Slayer, Pantera en Metallica. Met een hoog interactiegehalte met het publiek wisten de vijf podiumbeesten een hoge score te behalen bij de publieksstemmen.


Sweet Vendetta in Effenaar EindhovenSweet Vendetta in Effenaar Eindhoven
Sweet Vendetta in Effenaar EindhovenSweet Vendetta in Effenaar Eindhoven

De vierde band van deze Halve Finale was 5-mans PowerRock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk. Wat een hoog muzikaal niveau weten deze topmuzikanten te bereiken. Er zitten geen zwakke schakels in deze band en ze blijven zichzelf elke keer weer toppen. Nummers van o.a. Velvet Revolver, Soro en AC/DC weten ze zo naar zich toe te trekken dat ze je doen vergeten dat het covers zijn. De overtuigende beleving die Sweet Vendetta in haar nummers legt en de boeiende podiumperformance waarin alle bandleden optimaal de ruimte krijgen maken het naast een muzikaal hoogstaande band ook een zeer dynamische band met een hoog entertainmentgehalte. Als overtuigend vakjury-winnaar gaat Sweet Vendetta naar de finale van Regio Zuid Nederland die wordt gehouden op zondag 13 januari a.s. in 013 Tilburg. Hier strijden zij tegen de acht andere finalisten om de Awards voor de ‘Beste’ en ‘Populairste’ coverband van deze regio. Sowieso krijgt zij van haar beste nummer in deze finale een live single die vanaf 1 februari in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan waar men dagelijks gratis op kan stemmen.


Charm in Effenaar EindhovenCharm in Effenaar Eindhoven
Charm in Effenaar EindhovenCharm in Effenaar Eindhoven

Met 5-mans Rock coverband Charm uit Hilvarenbeek stond de vijfde band van deze Halve Finale op het grote podium. In korte tijd heeft deze jonge band zich ontwikkeld naar een zeer goed niveau. Dynamische uitvoeringen van repertoire van o.a. 4 Non Blondes, Eurythmics en Alanis Morissette wisten het publiek goed te raken en zorgden voor een half uur topentertainment. Als publiekswinnaar staat Charm in de finale van Regio Zuid Nederland op zondag 13 januari a.s. in 013 Tilburg waar zij van hun beste nummer ook een live single geproduceerd krijgen.


IMPAKT in Effenaar EindhovenIMPAKT in Effenaar Eindhoven
IMPAKT in Effenaar EindhovenIMPAKT in Effenaar Eindhoven

5-mans Allround coverband IMPAKT uit Zegge had zich voor dit optreden versterkt met een 3-mans blazerssectie die zeer functioneel aanwezig waren. Met heerlijke uitvoeringen van nummers als Hit The Road Jack van Ray Charles, Pianoman van Billy Joel en het feestelijke Verliefd Zijn van Guus Meeuwis wist de band een hoge score te behalen bij de pubieksstemmen.


Loedder in Effenaar EindhovenLoedder in Effenaar Eindhoven
Loedder in Effenaar EindhovenLoedder in Effenaar Eindhoven

Het laatste half uur van deze 2e Halve Finale van Regio Zuid Nederland was voor 6-mans Allround coverband Loedder uit Kerkrade. Met sterke uitvoeringen van nummer van o.a Triggerfinger, House of Pain en André Hazes liet Loedder haar veelzijdigheid horen maar wel verpakt in een ‘eigen jasje’. Dit geeft een eigentijds touch aan vooral de klassiekers in haar repertoire wat het totaal weer een stuk boeiender maakt. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen zeer hoog te scoren staat Loedder als Runner-Up in de Regio-Finale op zondag 13 januari a.s. in Poppodium 013 in Tilburg bij de laatste negen bands van deze regio.

Effenaar EindhovenEffenaar EindhovenEffenaar Eindhoven 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Festivalinfo Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency USA Music Import
Maxazine David Eden Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Ticketmaster
Koch Sound Vision Studio RockMuZine Uw logo ook hier? EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands