• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale West Nederland 2012/2013 Boerderij - Main Hall 08-12-2012

Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem wint finale The Clash of the Cover Bands

Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag/Wassenaar publiekswinnaar Regio West Nederland

Zaterdag 8 december jl. vond in een uitverkocht Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer de finale plaats van Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Negen bands haalden alles uit de kast en zorgden voor een boeiende en dynamische eindstrijd in beide categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem met op de 2e plaats 7-mans Soul & Blues coverband Kiki Blues uit Baarn. Bij de publieksstemmen ging de 1e plaats naar 5-mans Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag/Wassenaar met op de 2e plaats 6-mans Rock & Blues coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de 18 beste en populairste coverbands van de Benelux en staan in de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 2 en 9 maart a.s. worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag.

View Apart in Boerderij ZoetermeerView Apart in Boerderij Zoetermeer
View Apart in Boerderij ZoetermeerView Apart in Boerderij Zoetermeer

De 1e band van deze avond was 5-mans Pop, Rock coverband View Apart uit Mijdrecht. Met indrukwekkende en dynamische uitvoeringen van eigen interpretaties van o.a. Man Down van Rihanna, It’s A Man’s World van James Brown en People Help The People van Birdy wist View Apart zeer hoog te scoren bij de vakjury. Drummer Billy Joe Siecker werd uitgeroepen tot beste drummer van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


MU6 in Boerderij ZoetermeerMU6 in Boerderij Zoetermeer
MU6 in Boerderij ZoetermeerMU6 in Boerderij Zoetermeer

6-mans Rock coverband MU6 uit Hilversum speelde haar beste optreden in The Clash. Sterke uitvoeringen van o.a. Jeremy van Pearl Jam, Rocking In A Free World van Neil Young en Away From The Sun kregen ook veel waardering van het enthousiaste publiek.


Dr. Jekyll & Mr. Hyde in Boerderij ZoetermeerDr. Jekyll & Mr. Hyde in Boerderij Zoetermeer
Dr. Jekyll & Mr. Hyde in Boerderij ZoetermeerDr. Jekyll & Mr. Hyde in Boerderij Zoetermeer

Met 6-mans Rock & Blues coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde stond de 3e finalist op het podium. Ook nu weer wisten de zes podiumbeesten uit Heemskerk in beide categorieën mee te dingen naar de hoofdprijzen. Boeiende uitvoeringen van o.a. She’s Not There van Santana, Davy’s On The Road van Manfred Mann’s Earth Band en de zeer interactieve uitvoering van Iedereen Is Van De Wereld van The Scene zetten niet alleen de zaal op zijn kop, maar scoorden ook sterk bij de vakjury. Met uiteindelijk een zeer verdienstelijke 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste Dr. Jekyll & Mr. Hyde zich bij de beste en populairste 18 bands van de Benelux voor de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart a.s. worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag. Hier gaan ze de muzikale strijd aan met alle regionale winnaars om een plaats in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 27 april a.s. wordt gehouden in 013 Tilburg. Toetsenist Harm Fluijt werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Kiki Blues in Boerderij ZoetermeerKiki Blues in Boerderij Zoetermeer
Kiki Blues in Boerderij ZoetermeerKiki Blues in Boerderij Zoetermeer

De vierde band van deze Regio-Finale was 7-mans Soul & Blues coverband Kiki Blues uit Baarn. Op absoluut topniveau werden nummers gebracht als o.a. Piece Of My Heart van Janis Joplin, Right To Be Wrong van Joss Stone en I’m A Real Woman van Sharrie Williams. Met een ongelooflijk sterk charisma en muzikaal technisch op zeer hoog niveau weet vooral leadzangeres Kiki de nummers volledig naar zich toe te trekken en een geheel eigen identiteit te geven zonder de impact van herkenbaarheid te verliezen. Het publiek wordt vanaf de eerste tonen meegezogen op haar muzikale reis en niet meer los gelaten tot het laatste akkoord is weggeëbd. Met een 2e plaats bij de vakjury vertegenwoordigd ook Kiki Blues Regio West Nederland in de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart a.s. plaatsvinden in Paard van Troje in Den Haag. Leadzangeres Kiki van Dijen en bassist Jelle Roersma werden tevens door de vakjury genomineerd in hun categorie voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Southern Train in Boerderij ZoetermeerSouthern Train in Boerderij Zoetermeer
Southern Train in Boerderij ZoetermeerSouthern Train in Boerderij Zoetermeer

5-mans Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem wist zichzelf wederom te toppen. Als vakjury-winnaar uit de halve finales naar deze eindronde gekomen hadden ze natuurlijk een behoorlijke druk op hun schouders, maar de vijf klasse muzikanten maakten de verwachtingen meer dan waar. Muzikaal technisch zit deze band ontzettend goed in elkaar waardoor iedereen optimaal kan excelleren. Nummers als o.a. Sweet Home Alabama, Free Bird en Simple Man werden muzikaal technisch op het hoogste niveau uitgevoerd en samen met een dynamische podiumpresentatie en boeiende uitstraling wist de band menig ovationeel applaus binnen te spelen. Door op alle 16 onderdelen waarop de bands worden beoordeeld samen het hoogste te scoren bij de vakjury legde Southern Train zeer verdiend beslag op de 1e plaats en gaat als vakjury-winnaar naar de BENELUX Semi-Finals op 2 of 9 maart a.s. in Paard van Troje in Den Haag. Gitarist Sytse Bakker werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die op 27 april a.s. tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


GRIND in Boerderij ZoetermeerGRIND in Boerderij Zoetermeer
GRIND in Boerderij ZoetermeerGRIND in Boerderij Zoetermeer

Het zesde half uur van deze finale was voor 5-mans Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag/Wassenaar. Wat heeft deze band zich goed ontwikkeld in dit The Clash-seizoen. Op zeer goed muzikaal niveau en met de juiste nummerkeuze wisten de vijf mannen ook nu weer het beste uit zichzelf te halen. Nummers als Stil In Mij van Van Dik Hout, Sympathy For The Devil van The Rolling Stones en het zeer interactieve Rappers Delight van The Sugarhill Gang wisten in no-time de volle Boerderij flink in beweging te krijgen. Met uiteindelijk de meeste publiekstemmen plaatste GRIND zich zeer verdienstelijk als publiekswinnaar voor de BENELUX Semi-Finals op 2 of 9 maart a.s. in Paard van Troje in Den Haag en staat hiermee bij de beste en populairste 18 coverbands van de Benelux.


Jackie Ramone & the Twins in Boerderij ZoetermeerJackie Ramone & the Twins in Boerderij Zoetermeer
Jackie Ramone & the Twins in Boerderij ZoetermeerJackie Ramone & the Twins in Boerderij Zoetermeer

De vier dames en twee heren van 6-mans Sixties coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht lieten ook nu weer horen waar een band in zeer korte tijd toe in staat kan zijn met de juiste inzet en passie voor het juiste repertoire. Met nummers als o.a. All Shook Up van Elvis Presley, Da Doo Ron Ron van The Crystals en een zeer gevoelige uitvoering van Bring It On Home To Me van Sam Cooke werd optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige individuele kwaliteiten. Jackie Ramone & the Twins wist het enorm spannend te maken in de categorie publieksstemmen en zorgden boeiende interactie met het publiek.

Starred in Boerderij ZoetermeerStarred in Boerderij Zoetermeer
Starred in Boerderij ZoetermeerStarred in Boerderij Zoetermeer

6-mans Pop, Rock coverband Starred uit Utrecht wist ook in deze finale weer te schitteren. Sterke uitvoeringen van o.a. History Repeating van Propeller Heads, Feel The Love van Rudimental en de geweldige afsluiter I’m Alive van Don Fardon zorgden zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen voor een goede score. Starred liet zien en horen helemaal klaar te zijn voor de grotere podia en het grote publiek. Met de juiste repertoirekeuze en de bezieling in combinatie met de muzikaal technische kwaliteiten weet Starred een sterke performance neer te zetten en nu ook zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen voor een spannend wedstrijdverloop te zorgen.


Mag Het Wat Zachter in Boerderij ZoetermeerMag Het Wat Zachter in Boerderij Zoetermeer
Mag Het Wat Zachter in Boerderij ZoetermeerMag Het Wat Zachter in Boerderij Zoetermeer

De negende en laatste band die deze prachtige finale op het podium stond was 9-mans Party coverband Mag Het Wat Zachter uit Rotterdam. Met een enorm hoog entertainmentgehalte en op muzikaal zeer goed niveau werden nummers gebracht als o.a. Lion In The Morning Sun van Will and The People, Poker Face van Lady Gaga en Liquido van Narcotic. Met schijnbaar het grootste gemak weet deze band elke keer weer de zaal op zijn kop te zetten en van elk optreden een groot feest te maken. Met goed doordachte arrangementen weet Mag Het Wat Zachter haar repertoire ook in een fris en eigentijds jasje te steken, zodat het ook muzikaal inhoudelijk zeer boeiend is om deze band te ervaren.


Boerderij ZoetermeerBoerderij Zoetermeer

Met deze 1e Regio-Finale van dit seizoen blijkt weer dat het niveau van de bands enorm hoog is en dat het publiek wederom de grootste winnaar is.


Boerderij ZoetermeerBoerderij Zoetermeer
Boerderij ZoetermeerBoerderij Zoetermeer
Boerderij ZoetermeerBoerderij Zoetermeer
Boerderij ZoetermeerBoerderij Zoetermeer
Boerderij ZoetermeerBoerderij Zoetermeer
Boerderij ZoetermeerBoerderij Zoetermeer
Boerderij ZoetermeerBoerderij Zoetermeer

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Ticketmaster RockMuZine Koch USA Music Import
SONOR Maxazine Uw logo ook hier? Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency
Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands