• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Noord-Oost 2013 Metropool 16-02-2013

Allround coverband Bad Shoes uit Deventer wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013’

Rock coverband WasteD uit Lichtenvoorde met publieksprijs naar finalerondes Regio Oost Nederland

Zaterdag 16 februari vond in Poppodium Metropool in Hengelo de 1e voorronde/selectieronde plaats voor Regio Oost Nederland in het 10e seizoen van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands’. Drie bands zorgden voor een spannende muzikale strijd om een plaats in de regionale finalerondes en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 4-mans Allround coverband Bad Shoes uit Deventer wist zich met een sterk optreden naar de overwinning te spelen bij de vakjury. 5-mans Rock coverband WasteD uit Lichtenvoorde speelde zich overtuigend naar de 1e plaats bij de publieksstemmen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Kwartfinales van deze regio die in september van start gaan. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een CD-contract met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Shortcut to Savor in Metropool HengeloShortcut to Savor in Metropool Hengelo
Shortcut to Savor in Metropool HengeloShortcut to Savor in Metropool Hengelo

De eerste 45 minuten van deze selectieronde waren voor 5-mans Rock coverband Shortcut to Savor uit Lichtenvoorde. Met repertoire van o.a. Coldplay, Ben Howard en Pearl Jam wist de band een goede interactie op te bouwen met het publiek en ook goed te scoren bij de publieksstemmen. Shortcut to Savor dingt met haar goede score nog zeker mee om één van de Wild-Cards die in deze ronde worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de finalerondes.


WasteD in Metropool HengeloWasteD in Metropool Hengelo
WasteD in Metropool HengeloWasteD in Metropool Hengelo

5-mans Rock coverband WasteD uit Lichtenvoorde wist zich overtuigend naar de overwinning bij de publieksstemmen te spelen. Met nummers van o.a. Oasis, Green Day en Red Hot Chili Peppers liet deze jonge band horen over veel individuele kwaliteiten te beschikken. WasteD plaatste zich als publiekswinnaar voor de Kwartfinales die in september van start gaan.


Bad Shoes in Metropool HengeloBad Shoes in Metropool Hengelo
Bad Shoes in Metropool HengeloBad Shoes in Metropool Hengelo

Met 4-mans Allround coverband Bad Shoes uit Deventer stond de uiteindelijke vakjury-winnaar op het podium. Met een medley van 45 minuten waarin nummers zaten van o.a. Blues Brothers, Lenny Kravitz en Michael Jackson zette de band een zeer gevarieerde set neer. Naast de muzikale kwaliteiten wist Bad Shoes ook een hoog entertainmentgehalte te brengen waar het publiek ook zeer enthousiast op reageerde. Bad Shoes staat als vakjury-winnaar bij de beste en populairste 42 bands van Regio Oost Nederland die vanaf september de muzikale strijd gaan voortzetten in de finalerondes.

Metropool HengeloMetropool Hengelo 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio RockMuZine David Eden Uw logo ook hier? Podiuminfo
SONOR USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Uw logo ook hier?
Koch Maxazine Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands