• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2nd BENELUX Semi-Final 2012/2013 Paard van Troje - Main Hall 09-03-2013

Pop coverband That’s What She Said uit Zwolle wint BENELUX Halve Finale in The Clash of the Cover Bands

Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag/Wassenaar met publieksprijs naar Grand Finale in 013 Tilburg

Doe Maar Tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard en PowerRock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk met 2e plaatsen naar eindronde BENELUX Edition 2012/2013

Rock coverband Charm uit Hilvarenbeek wint Wild-Card

In een uitverkocht Paard van Troje in Den Haag vond zaterdag 9 maart jl. de 2e BENELUX Semi-Final plaats in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Negen regionale winnaars gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Grand Finale die op zaterdag 27 april a.s. plaatsvindt in Poppodium 013 Tilburg. De bands werden ook nu weer beoordeeld door een vakjury en het publiek en in beide categorieën werd het een spannend wedstrijdverloop waarin de vorm van de dag bepalend bleek te zijn. Bij de vakjury ging uiteindelijk de 1e prijs naar 5-mans Pop coverband That’s What She Said uit Zwolle, met op de 2e plaats 9-mans Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard. In de categorie Publieksstemmen ging de nipte overwinning naar 5-mans Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag/Wassenaar en was de 2e prijs voor 5-mans PowerRock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste negen coverbands van deze ‘The Clash’-editie die op zaterdag 27 april a.s. in 013 Tilburg de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ aan gaan. Zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar ontvangen naast ‘The Clash of the Cover Bands Award’ een prijzenpakket met o.a. een CD-contract met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Vanaf eind maart komt The Clash of the Cover Bands bij Veronica. In een 9-delige serie wordt hierin verslag gedaan van de twee BENELUX Semi-Finals in Paard van Troje en de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg.

Tros Hombres in Paard van Troje Den HaagTros Hombres in Paard van Troje Den Haag
Tros Hombres in Paard van Troje Den HaagTros Hombres in Paard van Troje Den Haag

De 1e band van deze 2nd BENELUX Semi-Final was 5-mans Rock coverband Tros Hombres uit Tremelo (B). Als vakjury-winnaar van de Regio Finale België/Luxemburg hadden de vijf mannen zich geplaatst voor deze halve eindstrijd waarin alle regionale winnaars het tegen elkaar opnamen. Met sterke uitvoeringen zoals o.a. Just Got Paid van Joe Bonamassa, een technisch hoogstaande Black Betty van Ram Jam en de meeslepende afsluiter Purple Rain van Prince scoorde Tros Hombres wederom zeer hoog bij de vakjury. Gitarist Jan Van Den Broeck werd door de vakjury uitgeroepen tot beste van deze avond en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit negende The Clash-seizoen.


Southern Train in Paard van Troje Den HaagSouthern Train in Paard van Troje Den Haag
Southern Train in Paard van Troje Den HaagSouthern Train in Paard van Troje Den Haag

5-mans Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem wist ook nu weer te imponeren. Met passie en technisch op hoog niveau werden nummers gebracht als o.a. Simple Man, Sweet Home Alabama en Free Bird. Als vakjury-winnaar van Regio West Nederland wist Southern Train ook nu weer de strijd bij de vakjury spannend te maken. Op dit moment mag de band zich absoluut de No.1 Lynyrd Skynyrd tribute van de Benelux noemen en zijn ze echt klaar om de grotere podia te veroveren.


Lakesiders in Paard van Troje Den HaagLakesiders in Paard van Troje Den Haag
Lakesiders in Paard van Troje Den HaagLakesiders in Paard van Troje Den Haag

Met de publieksprijs van Regio Oost Nederland op zak stond 5-mans Classic Rock coverband Lakesiders uit Apeldoorn bij de 18 beste en populairste coverbands van dit seizoen in deze BENELUX Semi-Finals. Ook nu wist de band het inmiddels volgelopen Paard van Troje te betoveren met heerlijke uitvoeringen van o.a. Alles Is Liefde van Bløf, She’s Not There van Santana en Woman From Tokyo van Deep Purple. De passie, energie, repertoirekeuze en het muzikaal goede niveau maakt van Lakesiders een topband die het verdient om wekelijks op de betere podia te staan.


That's What She Said in Paard van Troje Den HaagThat's What She Said in Paard van Troje Den Haag
That's What She Said in Paard van Troje Den HaagThat's What She Said in Paard van Troje Den Haag

Met 5-mans Pop coverband That’s What She Said uit Zwolle stond de uiteindelijk vakjury-winnaar van deze Semi-Final op het podium. Als beste band van Regio Oost Nederland waren de verwachtingen al zeer hoog gespannen. Maar met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Chasing Cars van Snow Patrol, Baby van Dio feat. The Madd en No One Knows van Queens of the Stone Age wist That’s What She Said deze verwachtingen meer dan waar te maken. Muzikaal op het hoogste niveau, een repertoirekeuze waar elk individueel bandlid optimaal kon excelleren, maar ook een sterke banddiscipline die vooral in de arrangementen en in de totale performance sterk naar voren kwam, maakt van deze topband een geduchte finalist die met overtuiging de strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Award’ in de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg aan kan gaan. Drummer Robin Brinkman en toetsenist Joost Niekus werden beide door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die op zaterdag 27 april a.s. tijdens de
grote finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash’-editie.


Doe Maar Net Alsof in Paard van Troje Den HaagDoe Maar Net Alsof in Paard van Troje Den Haag
Doe Maar Net Alsof in Paard van Troje Den HaagDoe Maar Net Alsof in Paard van Troje Den Haag

De 5e band in deze 2nd BENELUX Semi-Final was 9-mans Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard. Deze band heeft zich het afgelopen jaar enorm ontwikkeld en weet elke keer weer haar vorige optreden in ‘The Clash’ te toppen. Individueel goede muzikanten die zich heel goed ondergeschikt maken aan de band. Dit resulteert in zeer genuanceerde en strakke uitvoeringen van de arrangementen die de totale sound zeer transparant, groovy en daardoor aangenaam in balans weten te houden. In de finale van Regio Zuid Nederland werd Doe Maar Net Alsof uitgeroepen tot vakjury-winnaar, maar met deze extra druk weten de negen muzikanten schijnbaar moeiteloos om te gaan. De uitvoeringen van o.a. Is Dit Alles, Liever Dan Lief en de geweldige afsluiter Smoorverliefd werden zeer overtuigend en met een sterke interactie met het publiek gebracht. Met haar geweldige performance wist Doe Maar Net Alsof bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen mee te dingen om de prijzen en dit resulteerde uiteindelijk in een 2e plaats bij de vakjury. Hiermee staan de Brabanders dik verdiend bij de beste en populairste negen coverbands van de Benelux die op zaterdag 27 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg gaan strijden om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012/2013’. Bassist Erwin Botteram werd door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens deze finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.


Charm in Paard van Troje Den HaagCharm in Paard van Troje Den Haag
Charm in Paard van Troje Den HaagCharm in Paard van Troje Den Haag 

Voor 5-mans Rock coverband Charm uit Hilvarenbeek kreeg deze avond een zeer verrassende wending. Nadat de vier bands bekend waren gemaakt die zich hadden geplaatst voor de finale werd er nog 1 Wild-Card vergeven aan de band die in beide categorieën samen (vakjury en publieksstemmen) in de twee Semi-Finals de hoogste score haalde. En deze Wild-Card bleek na veel rekenwerk zeer verdiend gewonnen te zijn door Charm. Met een energieke en overtuigende performance waarin sterke uitvoeringen zaten van nummers als o.a. What’s Up van 4 Non Blondes, Are You Gonna Be My Girl van Jet en Sweet Dreams van Eurythmics wist de band hun score bij de vakjury te ondersteunen met een hoge score bij de publieksstemmen. Met deze gezamenlijke score plaatste Charm zich bij de beste en populairste negen coverbands van de Benelux die op zaterdag 27 april a.s. de eindstrijd aan gaan op het schitterende podium van 013 Tilburg.


GRIND in Paard van Troje Den HaagGRIND in Paard van Troje Den Haag
GRIND in Paard van Troje Den HaagGRIND in Paard van Troje Den Haag

Voor 5-mans Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag/Wassenaar kent haar ‘The Clash’-avontuur schijnbaar geen grenzen. Niet alleen haar muzikale ontwikkeling weet telkens een hoger level te bereiken, maar ook de schare enthousiaste fans ontwikkelt zich naar een indrukwekkend niveau. Dit moet te maken hebben met het enorme plezier die de vijf podiumbeesten in hun performance weten te leggen. Met haar sterke repertoirekeuze weet GRIND het voltallige publiek in beweging te krijgen en dat resulteerde ook nu weer in een verdiende overwinning bij de publieksstemmen. Uitvoeringen van nummers als o.a. Under My Thumb van The Rolling Stones, Stil In Mij van Van Dik Hout en een zeer interactieve uitvoering van Rapper’s Delight van Sugar Hill Gang zorgden ervoor dat GRIND zich als publiekswinnaar van deze Semi-Final plaatste bij de negen beste en populairste coverbands die op zaterdag 27 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg de eindstrijd met elkaar aangaan voor ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012/2013’.


Sweet Vendetta in Paard van Troje Den HaagSweet Vendetta in Paard van Troje Den Haag
Sweet Vendetta in Paard van Troje Den HaagSweet Vendetta in Paard van Troje Den Haag

5-mans PowerRock Sweet Vendetta uit Waalwijk behoort bij het selecte groepje bands die zich elke keer in beide categorieën weet te mengen om de hoofdprijzen. Muzikaal technisch staat deze band als een huis, maar ook bij het grote publiek weet zij elke keer enorm te scoren, waardoor haar fanschare zich moeiteloos blijf uitbreiden. In deze Semi-Final wist Sweet Vendetta ook weer het beste van zichzelf te laten zien en horen met sterke uitvoeringen zoals o.a. Kickstart My Heart van Mötley Crüe, Dream On van Aerosmith en een van de muzikale hoogtepunten van deze avond: Whole Lotta Love van Led Zeppelin. Uiteindelijk scoorde Sweet Vendetta een sterke 2e plaats bij de publieksstemmen en staat hiermee in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg. Hier zal deze topband wederom in beide categorieën mee gaan dingen om de hoofdprijzen. Leadzangeres Daantje Rison werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze halve finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash’-editie.


Vicious Minded in Paard van Troje Den HaagVicious Minded in Paard van Troje Den Haag
Vicious Minded in Paard van Troje Den HaagVicious Minded in Paard van Troje Den Haag

De laatste band van deze 2nd BENELUX Semi-Final was de 2e band uit België 4-mans Punk coverband Vicious Minded uit Lint-Antwerpen. Ondersteund door een grote schare fans zorgde deze band voor een dynamische afsluiting van deze avond waarin zelfs een heuse pit werd gecreëerd. Als populairste band van Regio België/Luxemburg kwam Vicious Minded naar deze Semi-Final en ook nu scoorde de band goed bij de publieksstemmen. Met nummers als o.a. God Save The Queen van Sex Pistols, Should I Stay Or Shuld I Go van The Clash en If The Kids Are United van Sham 69 bracht de band een prima ode aan de Punkhelden uit de jaren ‘70 en ‘80.

Lees hier het verslag van de 1st BENELUX Semi-Final van zaterdag 2 maart jl.
(Meer foto's volgen a.s.a.p.)
Foto's gemaakt door onze hoffotograaf Ron Van Varik.
 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency USA Music Import Sound Vision Studio SONOR Festivalinfo
Uw logo ook hier? David Eden Maxazine RockMuZine Koch
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo EVANS Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands