• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Noord-Oost 2013 Estrado 15-03-2013

Sixties coverband Noisy Neighbours uit Apeldoorn wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’

Rock coverband Five4Live uit Sint Jansklooster met publieksprijs naar finalerondes Regio Oost Nederland

Vrijdag 15 maar jl. vond in Muziekpodium Estrado in Harderwijk een selectieronde plaats voor Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de regionale finalerondes en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek die beide een winnaar bepaalden. Bij de vakjury ging de 1e plaats naar 4-mans Sixties coverband Noisy Neighbours uit Apeldoorn en bij het publiek gingen de meeste stemmen naar 5-mans Rock coverband Five4Live uit Sint Jansklooster. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 24 bands van deze regio. Vanaf september starten de regionale finalerondes o.a. in Metropool Hengelo, Burgerweeshuis in Deventer en Estrado in Harderwijk. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Vanaf eind maart start Veronica met de 9-delige tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands’ waarin de laatste 18 bands van het seizoen 2012/2013 op unieke wijze in beeld worden gebracht.

Noisy Neighbours in Estrado HarderwijkNoisy Neighbours in Estrado Harderwijk
Noisy Neighbours in Estrado HarderwijkNoisy Neighbours in Estrado Harderwijk

De 1e band van deze voorronde was de uiteindelijke vakjury-winnaar 4-mans Sixties coverband Noisy Neighbours uit Apeldoorn. Met uitvoeringen van nummers als o.a. True Love That’s A Wonder van The Sandy Coast, Behind Blue Eyes van The Who en Love The One You’re With liet de band horen muzikaal op zeer goed niveau te spelen. Vooral de samenzang was indrukwekkend en zorgde voor menig kippenvelmoment. Met deze uitstekende prestatie plaatste Noisy Neighbours zich bij de 24 beste en populairste coverbands van Regio Oost Nederland die vanaf september de finalerondes in gaan.


De Joepies in Estrado HarderwijkDe Joepies in Estrado Harderwijk
De Joepies in Estrado HarderwijkDe Joepies in Estrado Harderwijk

3-mans Punk, Rock coverband De Joepies uit Heerde verzorgde een dynamisch optreden met nummers van o.a. Anthrax, The Offspring en Busted. Helaas begaf na 30 minuten de stem van de leadzanger het en kon de band haar optreden niet volledig afmaken.


Five4Live in Estrado HarderwijkFive4Live in Estrado Harderwijk
Five4Live in Estrado HarderwijkFive4Live in Estrado Harderwijk

De derde band van deze selectieronde bleek achteraf de meeste publieksstemmen binnen gespeeld te hebben. 5-mans Rock coverband Five4Live uit Sint Jansklooster bracht een sterke set met nummers van o.a. U2, The Scene en Melrose. Als publiekswinnaar plaatste Five4live zich zeer verdient bij de 24 beste en populairste coverbands van Regio Oost Nederland en zien wij terug in de finalerondes die vanaf september van start gaan.


Red Plague in Estrado HarderwijkRed Plague in Estrado Harderwijk
Red Plague in Estrado HarderwijkRed Plague in Estrado Harderwijk

De laatste 45 minuten was voor 4-mans Classic Rock coverband Red Plague uit Kampen. Met een krachtige en dynamische performance op muzikaal zeer goed niveau wisten de vier podiumbeesten het de vakjury behoorlijk lastig te maken. Nummers van o.a. Rod Stewart, Aerosmith en Led Zeppelin werden overtuigend neergezet en zorgden ervoor dat Red Plague zeker een kanshebber is voor één van de Wild-Cards die worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.

Estrado HarderwijkEstrado Harderwijk

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR David Eden USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
Ticketmaster EVANS Maxazine Podiuminfo RockMuZine
Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Koch Sound Vision Studio Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands