• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2013 Muziekcafé Wilhelmina 10-05-2013

Rock coverband RaMMBaMM uit Gemert wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Allround coverband Dinges uit Leende met publieksprijs naar finalerondes Regio Zuid Nederland

Vrijdag 10 mei jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven een voorronde plaats voor Regio Zuid Nederland in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Vier bands werden beoordeeld door de vakjury en het publiek voor een plaats in de Kwartfinales die in september van start gaan in o.a. de Effenaar Eindhoven, MEZZ Breda en MC de Bosuil in Weert. 4-mans Rock coverband RaMMBaMM uit Gemert werd door de vakjury tot beste band van deze voorronde uitgeroepen. 4-mans Allround coverband Dinges uit Leende speelde overtuigend de meeste publieksstemmen binnen. Beide winnaars plaatsten zich hiermee bij de beste 42 bands van deze regio en gaan nu naar de grotere podia om deze muzikale strijd voort te zetten. De uiteindelijke winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ ontvangt een prijzenpakket met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

De eerste band die het podium van Café Wilhelmina betrad was Rock coverband Ready For Departure uit Oss. Met repertoire van o.a. DeWolff, Arctic Monkeys en Foo Fighters wisten ze een goede indruk te geven van haar muzikale kwaliteiten.

4-mans Rock coverband RaMMBaMM uit Gemert speelde een zeer overtuigende en gevarieerde set van 45 minuten met nummers van o.a. Pearl Jam, Gary Moore en Alter Bridge. De muzikale inhoud van RaMMBaMM is van een hoog niveau en de individuele muzikanten krijgen optimaal de gelegenheid te excelleren. Met een leadzanger die ook van een bovengemiddeld niveau is scoorden de vier podiumbeesten de 1e plaats bij de vakjury en plaatsten zich hiermee bij de beste 42 bands van Regio Zuid Nederland.

Dan was het nu tijd voor 4-mans Allround coverband Dinges uit Leende. Met een hoog entertainmentgehalte en een sterke repertoirekeuze wist de band direct het enthousiaste publiek in beweging te krijgen. Opvallend bij Dinges is de multifunctionaliteit van de bandleden. Elk bandlid speelt meerdere instrumenten en daar maken ze goed gebruik van. Met nummers van o.a. AC/DC, Drukwerk en Billy Joel speelde Dinges zich naar de overwinning bij de publieksstemmen en staat daarmee ook in de Kwartfinales die in september van start gaan o.a. in de Effenaar in Eindhoven.

De laatste band van deze voorronde was 11-mans Disco, Soul & Funk coverband StraX uit Oisterwijk. Acht uitstekende muzikanten en 3 sterke vocalisten speelden op hoog niveau nummers van o.a. Earth, Wind & Fire, Incognito en een indrukwekkende uitvoering van Boogie Down van Al Jarreau. Zowel instrumentaal als in de presentatie presteerde StraX op erg hoog niveau en behoort zeker bij de selectie die mee dingt om één van de Wild-Cards die worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de finalerondes. De winnaars van deze Wild-Cards worden eind juli bekend gemaakt wanneer alle voorrondes zijn geweest.

 Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Uw logo ook hier?
Sound Vision Studio RockMuZine Koch SONOR Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? David Eden Maxazine USA Music Import Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands