• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2013 Podiumcafé de Vorstin 17-05-2013

Blues & Swing coverband Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag wint voorronde

Pop coverband The MiXX uit Amersfoort met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland

Vrijdag 17 mei jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum een selectieronde plaats in de 10e editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Drie bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek voor een plaats in de finalerondes van Regio West Nederland. 18-mans Blues & Swing coverband Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag wist met een indrukwekkend optreden de 1e plaats bij de vakjury te bemachtigen. 6-mans Pop coverband The MiXX uit Amersfoort speelde op dynamische wijze de meeste publieksstemmen binnen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Kwartfinales van deze regio die vanaf eind september van start gaan. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Op Veronica TV wordt ‘The Clash of the Cover Bands’ elke woensdag om 23.55 uur uitgezonden. In deze uitzendingen een verslag van de BENELUX Finale in Poppodium 013 Tilburg van het afgelopen seizoen. Meer info hierover vind je hier.

De eerste band die het mooie podium van de Vorstin mocht beklimmen was ook de grootste band in The Clash-geschiedenis 18-mans Blues & Swing coverband Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag. Deze band heeft zich een formule aangemeten die behoorlijk uniek is in Nederland en uit moet kunnen groeien naar een absolute top-act. Muzikaal zit de band al op een zeer goed niveau en de manier waarop de 18 muzikanten zich presenteren is zeer boeiend en entertaining. Met repertoire van o.a. Blues Brothers, Ray Charles en Eva Cassidy speelde Frank & The Silly Symphonies zich naar een zeer verdiende overwinning bij de vakjury en scoorde de band ook hoog bij de publieksstemmen. Als vakjury-winnaar van deze selectieronde staat Frank & The Silly Symphonies bij de 42 beste bands van Regio West Nederland die vanaf eind september beginnen aan de Kwartfinales.

4-mans Rock coverband Scoville uit Amsterdam speelde in haar set van 45 minuten nummers van o.a. Melissa Etheridge, AC/DC en Skunk Anansie. Muzikaal liet Scoville een goede indruk achter en de band wist het bij de publieksstemmen ook lang spannend te houden.

6-mans Pop coverband The MiXX uit Amersfoort maakte indruk door muzikaal haar repertoire op een goede manier naar zich toe te trekken. Nummers van o.a. Prince, Paul Weller en Depeche Mode worden met een geheel eigen benadering gebracht. Met de boeiende passie en dynamiek in haar performance en muzikaal op goed niveau wist The MiXX de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat The MiXX in de Kwartfinales van deze zoektocht naar de beste coverband van de Benelux.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Podiuminfo SONOR Koch Artists & Bands Booking Agency
RockMuZine USA Music Import Uw logo ook hier? EVANS Artists & Bands Booking Agency
Festivalinfo Sound Vision Studio Maxazine Uw logo ook hier? Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands