• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2013 Muziekcafé Wilhelmina 07-06-2013

Allround coverband Cups and Plates uit Middelbeers wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Pop/Rock coverband Bakkeliet uit Alphen met publieksprijs naar Kwartfinales Regio Zuid Nederland

Vrijdag 7 juni jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de 11e voorronde plaats voor Regio Zuid Nederland in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plek te veroveren in de Kwartfinales van deze regio en werden beoordeeld door de vakjury en het publiek. 6-mans Allround coverband Cups and Plates uit Middelbeers werd door de vakjury tot beste band van deze avond gekozen. 5-mans Pop, Rock coverband Bakkeliet uit Alphen speelde met een dynamisch optreden de meeste publieksstemmen binnen. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste 42 bands van Regio Zuid Nederland die vanaf september in de Kwartfinales deze muzikale strijd gaan voortzetten in o.a. de Effenaar Eindhoven, MEZZ Breda, Gebouw-T in Bergen op Zoom en MC De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Mardy Bum in Wilhelmina EindhovenMardy Bum in Wilhelmina Eindhoven
Mardy Bum in Wilhelmina EindhovenMardy Bum in Wilhelmina Eindhoven

De eerste band van deze selectieronde was 4-mans Arctic Monkeys tribute Mardy Bum uit ‘s-Hertogenbosch. Met nummers als o.a. When The Sun Goes Down, The Bakery en Fake Tales Of San Francisco lieten de vier jonge muzikale helden horen over veel talent te beschikken. Een band om in de gaten te houden.


Bakkeliet in Wilhelmina EindhovenBakkeliet in Wilhelmina Eindhoven
Bakkeliet in Wilhelmina EindhovenBakkeliet in Wilhelmina Eindhoven

5-mans Pop, Rock coverband Bakkeliet uit Alphen wist vanaf de eerste akkoorden het publiek flink in beweging te krijgen. Met veel energie, een sterke repertoirekeuze met nummers van o.a. Queen, Foo Fighters en Golden Earring en een hoog entertainmentgehalte speelden zij zich naar een ruime overwinning bij de publieksstemmen. Met deze uitstekende prestatie plaatste Bakkeliet zich bij de beste 42 bands van deze regio die vanaf eind september in de Kwartfinales staan van Regio Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland).


Jong Belegen in Wilhelmina EindhovenJong Belegen in Wilhelmina Eindhoven
Jong Belegen in Wilhelmina EindhovenJong Belegen in Wilhelmina Eindhoven

Als derde deelnemer van deze voorronde stond 5-mans Pop coverband Jong Belegen uit Helmond op het podium. Met repertoire van o.a. U2, Matthias Reim en Coldplay zette de band een gevarieerd optreden neer waarmee zij een goed beeld gaven van haar muzikale inhoud.


Fogerty's Revival in Wilhelmina EindhovenFogerty's Revival in Wilhelmina Eindhoven
Fogerty's Revival in Wilhelmina EindhovenFogerty's Revival in Wilhelmina Eindhoven

De 2e tributeband van deze voorronde was 5-mans Creedence Clearwater Revival tribute Fogerty’s Revival uit Veldhoven. Nummers als o.a. Suzy Q, Proud Mary en Who’ll Stop The Rain namen het enthousiaste publiek weer even mee terug in de tijd.


Cups and Plates in Wilhelmina EindhovenCups and Plates in Wilhelmina Eindhoven
Cups and Plates in Wilhelmina EindhovenCups and Plates in Wilhelmina Eindhoven

Het muzikale hoogtepunt van deze voorronde was de laatste band: 6-mans Allround coverband Cups and Plates uit Middelbeers. Muzikaal van een zeer hoog niveau, een sterke repertoirekeuze, waarin de sterke onderdelen van deze band goed naar voren kwamen, en een sterke presentatie. Met deze ingrediënten wist de band niet alleen het publiek flink in beweging te krijgen, maar ook veel indruk te maken bij de vakjury. Met een veelzijdige repertoirekeuze waarin nummers zaten van o.a. Robbie Williams, Fleetwood Mac en Lulu gaf Cups and Plates een indrukwekkend visitekaartje af. Als vakjury-winnaar plaatste de band zich bij de beste 42 bands van deze regio die vanaf eind september deze boeiende muzikale wedstrijd mogen voortzetten in de Kwartfinales van Regio Zuid Nederland.

Wilhelmina EindhovenWilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo USA Music Import Koch David Eden Sound Vision Studio
EVANS Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency SONOR RockMuZine
Maxazine Uw logo ook hier? Ticketmaster Festivalinfo Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands