• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Noord 2013 Muziekcafé Scooter'S 21-06-2013

Pop, Rock coverband The Life & Death Brigade uit Joure wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013

Blues coverband Shotgun Shacks uit Leeuwarden en Rock coverband Stormbringer uit Groningen met publieksprijs naar finalerondes Regio Noord Nederland

Vrijdag 21 juni jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden een voorronde plaats voor Regio Noord Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de Kwartfinales en werden beoordeeld door de vakjury en het publiek. 8-mans Pop, Rock coverband The Life & Death Brigade uit Joure wist zich naar de overwinning bij de vakjury te spelen. 4-mans Blues coverband Shotgun Shacks uit Leeuwarden en 5-mans Rock coverband Stormbringer uit Groningen eindigden met een gelijk aantal stemmen beide op de 1e plaats bij de publieksstemmen. Daarmee gaan deze drie bands door naar de Kwartfinale van deze regio die in oktober zal plaatsvinden ook in Muziekcafé Scooter’S. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

De eerste band van deze voorronde was 4-mans Rock coverband Splintercell uit Appingedam. Met repertoire van o.a. 3 Doors Down, Van Halen en Golden Earring zorgden de mannen voor een prima opening van deze avond.

Met Shotgun Shacks uit Leeuwarden stond er weer eens een echte Bluesband op het podium van ‘The Clash’. Met nummers van o.a. Albert King, Stevie Ray Vaughan en Albert Collins wisten de vier mannen de juiste snaar te raken bij het publiek en scoorde een gedeelde 1e plaats bij de publieksstemmen. Shotgun Shacks staat hiermee in de Kwartfinale van Noord Nederland die in oktober wordt gehouden ook in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden.

5-mans Rock coverband Stormbringer uit Groningen wist met nummers van o.a. Supertramp, Deep Purple en Focus ook flink te scoren bij de publieksstemmen en behaalde een gedeelde 1e plaats. Ook Stormbringer staat in de Kwartfinale van Noord Nederland.

Met nummers van o.a. Don Henley, Human League en The Cure wist 8-mans Pop coverband The Life & Death Brigade uit Joure de vakjury te overtuigen dat zij de beste van deze voorronde was. Met veel gevoel voor entertainment wist de band ook het publiek goed in beweging te krijgen. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat The Life & Death Brigade in de Kwartfinale van Noord Nederland.

Foto's volgen a.s.a.p. 


The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Maxazine EVANS RockMuZine Artists & Bands Booking Agency
Festivalinfo SONOR Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster
Koch Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Uw logo ook hier? USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands