• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale Regio West 2013 Total Music 02-11-2013

Pearl Jam tribute Pearl Jamming uit Wervershoof vakjurywinnaar Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Pop, Rap coverband Apelazerus uit Leiden publiekswinnaar in MC Total Music Schiedam

Blues Rock coverband Black Street Blues uit Amersfoort en Classic Rock coverband Rockforce uit Schiedam met 2e plaatsen naar Halve Finales Regio West Nederland

Zaterdag 2 november jl. vond in MC Total Music in Schiedam de 3e Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in de populaire bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Omdat twee bands zich helaas moesten afmelden voor deze datum, (zij spelen in de extra rondes in 2014), ging de muzikale strijd nu tussen vijf bands om vier plaatsen in de Halve Finales. In de categorie vakjury ging de 1e plaats naar 5-mans Pearl Jam tribute Pearl Jamming uit Wervershoof met op de 2e plaats 4-mans Rock, Blues coverband Black Street Blues uit Amersfoort. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 7-mans Pop, Rap coverband Apelazerus uit Leiden en scoorde 5-mans Classic Rock coverband Rockforce uit Schiedam een sterke 2e plaats. Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van Regio West die worden gehouden in Poppodium P60 in Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum.

I Do Minore in Total Music SchiedamI Do Minore in Total Music Schiedam
I Do Minore in Total Music SchiedamI Do Minore in Total Music Schiedam

De aftrap van deze Kwartfinale werd verzorgd door de Amsterdamse Pop coverband I Do Minore. Deze 7-mans formatie zorgde voor een sterke opening met nummers van o.a. John Legend, Michael Jackson en Body Rox. Naast het goed verzorgde technische spel viel I Do Minore op door de vaak ijzersterke samenzang van de drie zangeressen.


Black Street Blues in Total Music SchiedamBlack Street Blues in Total Music Schiedam
Black Street Blues in Total Music SchiedamBlack Street Blues in Total Music Schiedam

4-mans Blues Rock coverband Black Street Blues uit Amersfoort maakte indruk met een dynamische set waarin nummers werden gebracht als o.a. The Ballad Of John Henry van Joe Bonamassa, The House Is Rockin’ van Stevie Ray Vaughan en Crossroads van Eric Clapton. De vier bandleden weten hun technisch verzorgde spel met veel energie en beleving over te brengen wat resulteerde in een boeiende interactie met het publiek. Black Street Blues wist zich met een 2e plaats bij de vakjury bij de laatste 24 bands van deze regio te spelen die in de Halve Finales de muzikale strijd voortzetten om een plaats in de Regio-Finale.


Pearl Jamming in Total Music SchiedamPearl Jamming in Total Music Schiedam
Pearl Jamming in Total Music SchiedamPearl Jamming in Total Music Schiedam

De derde band van deze Kwartfinale bleek de uiteindelijke vakjury-winnaar: 5-mans Pearl Jam tribute Pearl Jamming uit Wervershoof. Met de juiste sounds en bezieling werden nummers gespeeld als o.a. Jeremy, Black en natuurlijk Alive. Muzikaal inhoudelijk speelt Pearl Jamming op topniveau maar vooral opvallend is het feit dat de band zowel in de feel als ook in de sounds het origineel weet te evenaren. Met de 1e plaats bij de vakjury plaatste Pearl Jamming zich voor de 1e Halve Finale van Regio West Nederland die op zaterdag 18 januari a.s. wordt gehouden in Poppodium P60 in Amstelveen.


Apelazerus in Total Music SchiedamApelazerus in Total Music Schiedam
Apelazerus in Total Music SchiedamApelazerus in Total Music Schiedam

Met een sterke performance en uitgekiende repertoirekeuze wist 7-mans Pop, Rap coverband Apelazerus uit Leiden de 1e plaats bij de publieksstemmen in de wacht te slepen. De band heeft een geheel eigen benadering van de nummers die gedeeltelijk worden bewerkt met Nederlandstalige Rap-fases die de nummers dynamischer en ook vaak boeiender maken. Met bewerkingen van o.a. Broad Daylight van Gabriel Rios, Electric Avenue van Eddie Grant en Sweet Dreams van Eurythmics kregen de zeven podiumbeesten het publiek goed in beweging. Als publiekswinnaar van deze avond plaatste Apelazerus zich zeer verdiend bij de 24 beste bands van Regio West Nederland die in de Halve Finales spelen op zaterdag 18 januari in P60 Amstelveen en op 1 en 15 februari a.s. in Podium de Vorstin (main hall) in Hilversum.


RockForce in Total Music SchiedamRockForce in Total Music Schiedam
RockForce in Total Music SchiedamRockForce in Total Music Schiedam

De laatste 30 minuten van deze Kwartfinale was voor 5-mans Classic Rock coverband RockForce uit Schiedam. Met een enorme dosis enthousiasme bracht de band nummers als o.a. Highway Star van Deep Purple, Paranoid van Black Sabbath en Whole Lotta Love van Led Zeppelin. Schijnbaar moeiteloos kreeg de band het publiek in beweging en dat resulteerde in een mooie 2e plaats bij de publieksstemmen waarmee ze zich plaatste voor de 1e Halve Finale van deze regio die op zaterdag 18 januari a.s. wordt gehouden in Poppodium P60 in Amstelveen.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine USA Music Import Uw logo ook hier? EVANS David Eden
Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency SONOR Sound Vision Studio
Koch Podiuminfo Festivalinfo Uw logo ook hier? RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands