• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Noord/Oost 2013 Podium Gigant 19-10-2013

Rock coverband SH!ZL uit Tiel wint Halve Finale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’

Sixties coverband Noisy Neighbours uit Apeldoorn publiekswinnaar in Podium Gigant

Pop Rock coverband Shortcut to Savor uit Lichtenvoorde als Runner-Up naar Regio-Finale in Metropool Hengelo

Zaterdag 19 oktober jl. vond in Podium Gigant in Apeldoorn de 2e Halve Finale plaats voor Regio Noord/Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Zeven bands zorgden voor een spannende muzikale strijd en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. In de categorie vakjury ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband SH!ZL uit Tiel en bij de publieksstemmen eindigde 4-mans Sixties coverband Noisy Neighbours uit Apeldoorn op de 1e plaats. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen werd 5-mans Pop Rock coverband Shortcut to Savor uitgeroepen tot Runner-Up. Deze drie bands plaatsten zich hiermee voor de Regio-Finale die op zaterdag 11 januari a.s. plaatsvindt in Poppodium Metropool in Hengelo (main hall). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Rock of 80's in Gigant ApeldoornRock of 80's in Gigant Apeldoorn
Rock of 80's in Gigant ApeldoornRock of 80's in Gigant Apeldoorn

De 1e band die op het mooie podium van Gigant werd aangekondigd was 5-mans Classic Rock coverband Rock of 80’s uit Zwolle. Met prachtige uitvoeringen van o.a. The Final Countdown van Europe, Wasted Years van Iron Maiden en Bed Of Roses van Bon Jovi zorgde Rock of 80’s voor een sterke opening van deze Halve Finale.


Shortcut to Savor in Gigant ApeldoornShortcut to Savor in Gigant Apeldoorn
Shortcut to Savor in Gigant ApeldoornShortcut to Savor in Gigant Apeldoorn

Met de hoogste score bij de vakjury en de publieksstemmen samen plaatste 5-mans Pop, Rock coverband Shortcut to Savor zich als Runner-Up van deze avond bij de beste negen bands van Regio Noord/Oost Nederland die in de finale op zaterdag 11 januari a.s. in Poppodium Metropool in Hengelo gaan strijden om een plaats in de BENELUX Semi-Finals. De band zette een goede performance neer met uitvoeringen van o.a. Keep Your Head Up van Ben Howard, Rain Down On Me van Kane en Little Lion Man van Mumfords and Sons en zorgde voor een sterke interactie met het publiek.


Noisy Neighbours in Gigant ApeldoornNoisy Neighbours in Gigant Apeldoorn
Noisy Neighbours in Gigant ApeldoornNoisy Neighbours in Gigant Apeldoorn

Met de 3e band van deze Halve Finale stond de uiteindelijke publiekswinnaar op het podium: 4-mans Sixties coverband Noisy Neighbours uit Apeldoorn. Muzikaal technisch op zeer hoog niveau wist de band met uitvoeringen van o.a. Keep On Running van Spencer Davis Group, Behind Blue Eyes van The Who en de prachtige afsluiter Love The One You’re With van Stephen Stills overtuigend de meeste publieksstemmen binnen te spelen en ook zeer goed te scoren bij de vakjury. Noisy Neighbours staat als publiekswinnaar in de finale van Regio Noord/Oost Nederland die op zaterdag 11 januari a.s. plaatsvindt in Poppodium Metropool in Hengelo.


SH!ZL in Gigant ApeldoornSH!ZL in Gigant Apeldoorn
SH!ZL in Gigant ApeldoornSH!ZL in Gigant Apeldoorn

Niet alleen technisch de beste band van deze Halve Finale, ook met haar podiumpresentatie weet 5-mans Rock coverband SH!ZL uit Tiel een boeiend optreden op hoog niveau neer te zetten. Nummers als o.a. Bohemian Like You van The Dandy Warhols, Shut Up And Let Me Go van Ting Tings en Mary Jane’s Last Dance van Tom Petty and the Heartbreakers werden overtuigend en met veel energie de zaal ingespeeld en wisten de hele zaal van begin tot eind te boeien. Als vakjury-winnaar staat SH!ZL zeer verdiend in de finale van Regio Noord/Oost Nederland op zaterdag 11 januari a.s. in Metropool Hengelo.


JEM in Gigant ApeldoornJEM in Gigant Apeldoorn
JEM in Gigant ApeldoornJEM in Gigant Apeldoorn

Het volgende half uur was voor 2-mans semi-akoestisch Popduo JEM uit Assen. Afwisselend met akoestisch gitaar en keyboardpiano werden eigen interpretaties gebracht van o.a. Mad World van Gary Jules, Inside My Head van Di-rect en Drie Keer Vallen van ACDA en de Munnik. Vooral de samenzang van JEM zorgde een aantal keren voor kippenvelmomenten.


Captain Dance in Gigant ApeldoornCaptain Dance in Gigant Apeldoorn
Captain Dance in Gigant ApeldoornCaptain Dance in Gigant Apeldoorn

Een bijzonder goede formule wordt gebracht door 6-mans Disco/Dance coverband Captain Dance uit Enschede. Met groovy uitvoeringen van de beste Dance-klassiekers van de afgelopen 20 jaar als o.a. Oops!... I Did It Again van Britney Spears, Macarena van Los Del Rio en U Can’t Touch This van MC Hammer kregen ze het publiek flink in beweging. Muzikaal technisch op hoog niveau en met een sterk entertainmentgehalte liet Captain Dance een zeer sterke indruk achter. Een aanrader voor de betere uitgaanscentra die een alternatief willen bieden voor de DJ’s.


The Life & Death Brigade in Gigant ApeldoornThe Life & Death Brigade in Gigant Apeldoorn
The Life & Death Brigade in Gigant ApeldoornThe Life & Death Brigade in Gigant Apeldoorn

Het laatste half uur van deze Halve Finale was voor 9-mans Rock coverband The Life & Death Brigade uit Joure. Met veel energie werden nummers gebracht als o.a. Boys Of Summer van Don Henley, I Think We’re Alone Now van Tiffany (Rockversie) en Hyperspace van Nada Surf.

Gigant ApeldoornGigant Apeldoorn


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch Sound Vision Studio SONOR USA Music Import Artists & Bands Booking Agency
Festivalinfo Uw logo ook hier? Maxazine Uw logo ook hier? David Eden
Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency EVANS RockMuZine Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands