• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2013/2014 MEZZ - Main Hall 23-01-2014

Santana tribute Los Cabronitos uit Breda wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014

Brass coverband De Koppersnellers uit ’s-Hertogenbosch publiekswinnaar in MEZZ Breda

Donderdag 23 januari jl. vond in Podium MEZZ Breda de 1e Kwartfinale plaats in de Extra Landelijke Cyclus van het 10e seizoen in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands’. Zes bands bonden de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Na een boeiende avond koos de vakjury 9-mans Santana tribute Los Cabronitos tot winnaar. Het publiek beloonde 11-mans Brass coverband De Koppersnellers uit ’s-Hertogenbosch met de 1e prijs. Beide winnaars plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van deze cyclus die in april van start gaan. De uiteindelijke vakjury-winnaar en publiekswinnaar van deze extra cyclus plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals waar alle regionale winnaars tegen elkaar uit gaan komen om een plaats te bemachtigen in de BENELUX Grand Finale. Hier wordt de strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ beslist en gaan de uiteindelijke winnaars naar huis met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Chewy's Wish in MEZZ BredaChewy's Wish in MEZZ Breda
Chewy's Wish in MEZZ BredaChewy's Wish in MEZZ Breda

De eerste band die op het prachtige podium van MEZZ Breda haar kwaliteiten mocht tonen was 3-mans Blues, Rock coverband Chewy’s Wish uit Tiel. Met bezieling werden nummers gespeeld zoals o.a. Crossroads van Robert Johnson, Stormy Mondy van T-Bone Walker en Laundromat van Rory Callagher. Een uitstekende opening van deze 1e Kwartfinale in de Extra Landelijke Cyclus waarin de muzikale kwaliteiten van Chewy’s Wish optimaal naar voren kwamen.


SMASH in MEZZ BredaSMASH in MEZZ Breda
SMASH in MEZZ BredaSMASH in MEZZ Breda

De jongste band van deze ‘The Clash’-editie komt uit Zeeland: 4-mans Rock coverband SMASH uit Heikant. Met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar wist deze band ondanks de geringe podiumervaring het publiek goed te bespelen. Met nummers als o.a. Let Me Entertain You van Robbie Williams, These Days van Foo Fighters en Electric van Go Back to the Zoo toonde SMASH haar muzikale inhoud en wist daarmee goed te scoren bij het publiek.


Rewind in MEZZ BredaRewind in MEZZ Breda
Rewind in MEZZ BredaRewind in MEZZ Breda

5-mans Rock coverband Rewind uit Tilburg speelde een sterke set met nummers als o.a. Call Back Tomorrow van The Handsome Poets, By The Way van Red Hot Chili Peppers en Little Black Submarines van The Black Keys. Rewind is een voorbeeld van een band die zich vanuit de goede basis van dit moment in korte tijd flink zou kunnen door ontwikkelingen. Houdt deze band in de gaten!


Meat Love in MEZZ BredaMeat Love in MEZZ Breda
Meat Love in MEZZ BredaMeat Love in MEZZ Breda

De 2e Tilburgse deelnemer van deze Kwartfinale was 9-mans Meat Loaf tribute Meat Love. Negen sterke individuele muzikanten die met de nodige podiumuren meer naar elkaar toe zullen groeien en het in zich hebben om uit te groeien naar een topact. Met nummers als o.a. You Took The Words Right Out Of My Mouth, Two Out Of Three Ain’t Bad en All Rev Up liet Meat Love horen dat het een goede basis heeft.


De Koppersnellers in MEZZ BredaDe Koppersnellers in MEZZ Breda
De Koppersnellers in MEZZ BredaDe Koppersnellers in MEZZ Breda

Voor het eerst in 10 jaar The Clash of the Cover Bands stond er een Brass coverband op het podium. 11-mans Brass coverband De Koppersnellers uit ’s-Hertogenbosch wist de strijd tegen de ‘elektronische’ tegenstanders bij het publiek met overtuiging in haar voordeel te beslechten. Met haar voor ‘The Clash’-begrippen unieke akoestische bezetting in combinatie met een leadzanger, die naast een uitstekende rapper/zanger ook een uitstekende entertainer is die het publiek makkelijk aan zich weet te binden, speelde De Koppersnellers zich naar de 1e plaats bij de publieksstemmen. Met bewerkingen van nummers als o.a. St. James Infirmary van Louis Armstrong, U Can’t Touch This van MC Hammer en Return Of The Tres van Delinquent Habits liet de band een onvergetelijke indruk achter bij zowel het publiek als ook bij de vakjury.


Los Cabronitos in MEZZ BredaLos Cabronitos in MEZZ Breda
Los Cabronitos in MEZZ BredaLos Cabronitos in MEZZ Breda

Hét muzikale hoogtepunt werd gebracht in het laatste half uur van deze Kwartfinale door 9-mans Santana tribute Los Cabronitos uit Breda. Op absoluut het hoogste niveau werden nummers gebracht als o.a. Black Magic Woman, Smooth en de fantastische afsluiter She’s Not There. Indrukwekkend hoe deze band met precisie de sounds, arrangementen en de juiste feel weet te evenaren van het origineel. Voeg daarbij de boeiende uitstraling van alle individuele muzikanten, de interactie onder elkaar en de wijze waarop de leadzanger het publiek bespeeld en je hebt één van de beste tribute-acts van de Benelux. Met de 1e plaats bij de vakjury staat Los Cabronitos in de Halve Finales van deze Extra Landelijke Cyclus die in april van start gaan.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Maxazine USA Music Import Ticketmaster RockMuZine
Artists & Bands Booking Agency SONOR Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Sound Vision Studio
David Eden Koch EVANS Festivalinfo Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands