• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2013/2014 Muziekcafé Wilhelmina 14-03-2014

Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Rock ’n Roll coverband Men & a Lady uit Scherpenheuvel met publieksprijs naar Halve Finale in Podium Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur

Vrijdag 14 maart jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de 5e Kwartfinale plaats in de extra landelijke cyclus van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 8-mans Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft wist met een weergaloos optreden de 1e plaats bij de vakjury in de wacht te slepen. 6-mans Rock ’n Roll coverband Men & a Lady speelde zich met een dynamisch optreden naar de overwinning bij de publieksstemmen. Beide bands plaatsten zich voor de 2e Halve Finale van deze cyclus die op vrijdag 2 mei a.s. wordt gehouden in Podium Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ winnen een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip en plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Thursday Night Dinner in Wilhelmina EindhovenThursday Night Dinner in Wilhelmina Eindhoven
Thursday Night Dinner in Wilhelmina EindhovenThursday Night Dinner in Wilhelmina Eindhoven

De aftrap van deze Kwartfinale werd verzorgd door 4-mans Pop coverband Thursday Night Dinner uit Tilburg. Met een gevarieerde set met nummers als o.a. You’ve Got The Love van Florence and the Machine, Blue Jeans van Lana del Rey en The Joker And The Thief van Wolfmother wist Thursday Night Dinner hoog te scoren bij de publieksstemmen.


Faith in Wilhelmina EindhovenFaith in Wilhelmina Eindhoven
Faith in Wilhelmina EindhovenFaith in Wilhelmina Eindhoven

4-mans Akoestisch Pop coverband Faith uit Antwerpen liet een uitstekende indruk achter. Met passie en op goed niveau werden nummers gespeeld als o.a. Ain’t No Sunshine van Bill Withers, Here Comes The Rain Again van Eurythmics en Ain’t Nobody van Chaka Khan.


Below the River in Wilhelmina EindhovenBelow the River in Wilhelmina Eindhoven
Below the River in Wilhelmina EindhovenBelow the River in Wilhelmina Eindhoven

De vijf jonge muzikale helden van Rock coverband Below the River uit Etten-Leur gaven alles wat ze in zich hadden. Met volle overgave en zowel technisch als in de presentatie op zeer goed niveau werden nummers als o.a. Little Black Submarine van The Black Keys en The Pretender van Foo Fighters de zaal ingespeeld en dat bracht een mooie interactie met het publiek tot stand. Een band om in de gaten te houden.


CoverUp in Wilhelmina EindhovenCoverUp in Wilhelmina Eindhoven
CoverUp in Wilhelmina EindhovenCoverUp in Wilhelmina Eindhoven

De vierde band van deze Kwartfinale was 8-mans Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft. Met repertoire als o.a. Wicked Way van Waylon, Get Lucky van Daft Punk en Locked Out Of Heaven liet de band horen op zeer hoog niveau te spelen. Met grote discipline werd er een gedegen muzikale basis neergezet waarop de leadzangeres en de 2 backing vocals optimaal hun vocale kwaliteiten konden etaleren. Met daarbij een gepassioneerde podiumpresentatie wist de band niet alleen het publiek ‘in te pakken’, maar ook de vakjury te overtuigen. Als vakjury-winnaar van deze Kkwartfinale staat CoverUp zeer overtuigend in de 2e Halve Finale van de extra landelijke cyclus die op vrijdag 2 mei a.s. wordt gehouden in Podium Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur.


Men & a Lady in Wilhelmina EindhovenMen & a Lady in Wilhelmina Eindhoven
Men & a Lady in Wilhelmina EindhovenMen & a Lady in Wilhelmina Eindhoven

Het laatste half uur van deze avond was voor 6-mans Rock ’n Roll coverband Men & a Lady uit Scherpenheuvel. Met overtuigende en swingende uitvoeringen van o.a. Blue Suede Shoes van Elvis Presley, Hallelujah I Love Her So van Ray Charles en Great Balls Of Fire van Jerry Lee Lewis wisten de Belgische topmuzikanten binnen no-time het publiek in beweging te krijgen. Dat resulteerde uiteindelijk in een nipte meerderheid aan publieksstemmen waardoor Men & a Lady zeer verdiend als publiekswinnaar in de 2e Halve Finale van deze cyclus staat op vrijdag 2 mei a.s. in Podium Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur.

Wilhelmina EindhovenMen & a Lady in Wilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency USA Music Import SONOR Festivalinfo Uw logo ook hier?
Uw logo ook hier? EVANS Podiuminfo Koch Maxazine
David Eden Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands