• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2013/2014 Podiumcafé de Vorstin 22-03-2014

Soul coverband The Stax Soul Survivors uit Amsterdam wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition

Blues coverband TABS uit Den Haag met publieksprijs naar Halve Finale in Café Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam

Zaterdag 22 maart jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum de 7e Kwartfinale plaats in de extra landelijke cyclus van het 10e seizoen van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en gaven alles om de vakjury én het publiek te overtuigen dat zij de beste waren. Na een boeiende avond ging uiteindelijk de 1e plaats bij de vakjury naar 6-mans Soul coverband The Stax Soul Survivors uit Amsterdam en ging de overwinning bij de publieksstemmen naar 7-mans Blues coverband TABS uit Den Haag. Beide bands plaatsten zich met hun overwinning voor de 1e Halve Finale van deze extra landelijke cyclus op zaterdag 19 april a.s. in Podiumcafé Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

Angry Nerds in Podiumcafé de Vorstin HilversumAngry Nerds in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Angry Nerds in Podiumcafé de Vorstin HilversumAngry Nerds in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Het eerste half uur van deze Kwartfinale was voor 3-mans akoestisch Pop coverband Angry Nerds uit Den Haag. Met frisse muzikale invalshoeken speelde de band een gevarieerde set met nummers als o.a. Wicked Games van Chris Isaak, Smells Like Teen Spirit van Nirvana en Get Lucky van Daft Punk. Heerlijke eigenwijze bewerkingen waarmee Angry Nerds het publiek flink in beweging wist te krijgen.


TABS in Podiumcafé de Vorstin HilversumTABS in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
TABS in Podiumcafé de Vorstin HilversumTABS in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Dat de Blues bezig is aan een revival bleek ook weer tijdens deze Kwartfinale. 7-mans Blues coverband TABS uit Den Haag wist het enthousiaste publiek te bespelen met prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Shotgun Blues van Blues Brothers, Walking By Myself van Gary Moore en een bewerking van Wooly Bully van Sam the Sham & the Pharaos. Met de hoogste score in de categorie publieksstemmen staat TABS dik verdiend als publiekswinnaar bij de beste 24 coverbands van deze extra landelijke cyclus en speelt op zaterdag 19 april a.s. in de 1e Halve Finale in Muziekcafé Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam.


The Stax Soul Survivors in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Stax Soul Survivors in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
The Stax Soul Survivors in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Stax Soul Survivors in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Wat voor de Blues geldt, gaat ook op voor de Soul. Steeds vaker komen we weer bands tegen die de Soul weer doen herleven zoals deze avond met 6-mans Soul coverband The Stax Soul Survivors uit Amsterdam. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Shake van Otis Redding, Mustang Sally van Wilson Picket en de Otis Redding-versie van Satisfaction wist de band de hoogste score te behalen bij de vakjury. Vooral indrukwekkend was de performance van de leadzangeres. Zij wist alle aanwezigen een paar keer flink kippenvel te bezorgen met haar intense beleving en prachtige uitstraling. Als vakjury-winnaar staat The Stax Soul Survivors in de 1e Halve Finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 19 april a.s. wordt gehouden in Muziekcafé Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam.


Morgan in Podiumcafé de Vorstin HilversumMorgan in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Morgan in Podiumcafé de Vorstin HilversumMorgan in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De vierde band van deze Kwartfinale was 5-mans Allround coverband Morgan uit Limmen. Met technisch zware nummers zoals o.a. September en Boogie Wonderland van Earth, Wind & Fire afgewisseld met muzikaal inhoudelijk toegankelijkere nummers zoals o.a. Hier Aan De Kust van Bløf en Something Got Me Started van Simply Red liet deze jonge band zien en horen waartoe het op dit moment in staat is.


Red Hot Chilinators in Podiumcafé de Vorstin HilversumRed Hot Chilinators in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Red Hot Chilinators in Podiumcafé de Vorstin HilversumRed Hot Chilinators in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Deze boeiende avond werd afgesloten door een zeer dynamische performance van 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute Red Hot Chilinators uit Gorinchem. Met meeslepende uitvoeringen van o.a. Dani California, Under The Bridge en het zeer interactieve Give It Away liet de band horen op goed niveau te kunnen presteren en ook het publiek goed mee te kunnen krijgen.

Podiumcafé de Vorstin HilversumPodiumcafé de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR David Eden Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency USA Music Import
Maxazine Koch EVANS Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency
Ticketmaster RockMuZine Podiuminfo Uw logo ook hier? Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands