• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2014/2015 Café De Kroeg 31-10-2014

Rock coverband Lady & De Vage Bende uit Tiel wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands 2014/2015’

Soul coverband Not2BigBand uit Zevenaar met publieksprijs naar finalerondes Regio Oost Nederland   

Vrijdag 31 oktober jl. vond in Muziekcafé De Kroeg in Arnhem een Voorronde plaats voor Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Na een boeiende avond waarin alle bands alles uit de kast haalden ging uiteindelijk de 1e plaats bij de vakjury naar 5-mans Rock coverband Lady & De Vage Bende uit Tiel. De meeste publieksstemmen waren voor 11-mans Soul coverband Not2BigBand uit Zevenaar. Beide winnaars plaatsten zich hiermee voor de regionale finalerondes die o.a. plaatsvinden in Podium Hedon in Zwolle en Poppodium Metropool in Hengelo. Hier zullen de 24 beste bands van deze regio de wedstrijd voortzetten om een plaats in de Regio-Finale. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

Lust For Live in De Kroeg ArnhemLust For Live in De Kroeg Arnhem
Lust For Live in De Kroeg ArnhemLust For Live in De Kroeg Arnhem

De 1e band die haar muzikale kwaliteiten mocht laten horen was 3-mans Rock coverband Lust For Live uit Beesd. Met een gevarieerde setlijst waarin nummers zaten als o.a. Fortunate Son van Creedence Clearwater Revival, Shut Up And Drive van Rihanna en Sweet About Me van Gabriella Cilmi liet de band een goede indruk achter.


Free Company in De Kroeg ArnhemFree Company in De Kroeg Arnhem
Free Company in De Kroeg ArnhemFree Company in De Kroeg Arnhem

3-mans Classic Rock coverband Free Company liet met nummers als o.a. Little Bit Of Love van Free, Fool For Your Stockings van ZZ Top en Can’t Get Enough van Bad Company een goede indruk achter van haar muzikale kwaliteiten.


Not2BigBand in De Kroeg ArnhemNot2BigBand in De Kroeg Arnhem
Not2BigBand in De Kroeg ArnhemNot2BigBand in De Kroeg Arnhem

Het derde half uur was voor de grootste band van deze avond: 11-mans Soul coverband Not2BigBand uit Zevenaar. Met prima uitvoeringen van nummers als o.a. A Natural Woman van Aretha Franklin, I Just Wanna Make Love To You van Etta James en Ain’t Got No/I Got Life van Nina Simone wist de band het enthousiaste publiek goed in beweging te krijgen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1e plaats bij de publieksstemmen waardoor Not2BigBand zich als publiekswinnaar van deze voorronde plaatste bij de 24 beste coverbands van Regio Oost Nederland die in maart en april mogen spelen om een plaats in de Regio-Finale.


Not2BigBand in De Kroeg ArnhemLady & De Vage Bende in De Kroeg Arnhem
Lady & De Vage Bende in De Kroeg ArnhemLady & De Vage Bende in De Kroeg Arnhem

Met sterke uitvoeringen van o.a. The Trooper van Iron Maiden, Brazen van Skunk Anansie en Baracuda van Heart wist 5-mans PowerRock coverband Lady & De Vage Bende uit Tiel zich naar de overwinning bij de vakjury te spelen. Hiermee plaatste de band zich bij de beste 24 bands van Regio Oost Nederland die vanaf maart a.s. verder mogen strijden om een plaats in de Regio-Finale.


Low Budget in De Kroeg ArnhemLow Budget in De Kroeg Arnhem
Low Budget in De Kroeg ArnhemLow Budget in De Kroeg Arnhem

De laatste band die het intieme podium van De Kroeg mocht betreden was 4-mans Arctic Monkeys tribute Low Budget uit Silvolde. Met dynamische uitvoeringen van o.a. Do I Wanna, Still Take You Home en I Bet You Look Good On The Dancefloor liet ook deze jonge band een goede indruk achter van haar muzikale kwaliteiten.

De Kroeg ArnhemDe Kroeg ArnhemDe Kroeg Arnhem

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Maxazine Festivalinfo Podiuminfo
Sound Vision Studio EVANS USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster
RockMuZine David Eden SONOR Koch Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands