• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2015 Muziekcafé Wilhelmina 09-01-2015

Slash tribute Slash N’ Roses uit Gemert/Breda wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso

Rock coverband Mama's Liquor uit Eindhoven met publieksprijs naar Halve Finale in Poppodium de Effenaar in Eindhoven 

Vrijdag 9 januari jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven een voorronde plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Zes geselecteerde bands gingen het muzikale gevecht met elkaar aan om een plaats in de finalerondes en werden beoordeeld door een vakjury én het publiek. 5-mans Slash tribute Slash N’ Roses uit Gemert/Breda werd door de vakjury uitgeroepen tot winnaar. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband Mama’s Liquor uit Eindhoven. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van deze regio die plaatsvinden in Poppodium de Effenaar in Eindhoven, MEZZ Breda en Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. De 32 beste cover- en tributebands van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland strijden hier voor een plaats in de Regio-Finale die in oktober wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. Alle uiteindelijke regionale winnaars plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

In The Attic in Wilhelmina EindhovenIn The Attic in Wilhelmina Eindhoven
In The Attic in Wilhelmina EindhovenIn The Attic in Wilhelmina Eindhoven

De aftrap van deze sterke en gevarieerde voorronde was voor 4-mans Alternative Rock coverband In The Attic uit Asten. Deze jonge formatie zette een uitstekende performance neer met repertoire als o.a. Storm In A Teacup van Red Hot Chili Peppers, Full Steam Spacemachine van Royal Republic en Territorial Pissings van Nirvana.


ARTBEATCRIMINALS in Wilhelmina EindhovenARTBEATCRIMINALS in Wilhelmina Eindhoven
ARTBEATCRIMINALS in Wilhelmina EindhovenARTBEATCRIMINALS in Wilhelmina Eindhoven

6-mans Funk, Jazz coverband ARTBEATCRIMINALS uit Eindhoven maakte grote indruk met prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Drop That van Sy Smith, Heaven van The Chimes en Nowhere van Clara Hill. Heerlijke beats, strakke band en muzikaal technisch op goed niveau.


Slash N' Roses in Wilhelmina EindhovenSlash N' Roses in Wilhelmina Eindhoven
Slash N' Roses in Wilhelmina EindhovenSlash N' Roses in Wilhelmina Eindhoven

Met 5-mans Slash tribute Slash N’ Roses uit Gemert/Breda stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze voorronde op het podium. Met krachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Beggars & Hangers-on van Shlash’s Snakepit, een kippenvel-uitvoering van Starlight van Slash ft. Myles Kennedy en de door het publiek luid meegezongen afsluiter Paradise City van Guns N’ Roses speelde Slash N’ Roses zich naar de overwinning bij de vakjury én een hoge score bij de publieksstemmen. Op vrijdag 17 april a.s. staat deze topband in de Halve Finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium MEZZ in Breda. Hier wordt gespeeld om een plaats in de Regio-Finale die op 25 oktober a.s. plaatsvindt in Poppodium 013 in Tilburg (main hall).


Mama's Liquor in Wilhelmina EindhovenMama's Liquor in Wilhelmina Eindhoven
Mama's Liquor in Wilhelmina EindhovenMama's Liquor in Wilhelmina Eindhoven

De vierde band van deze selectieronde was 5-mans Power Rock coverband Mama’s Liquor uit Eindhoven. Op zeer goed muzikaal technisch niveau brachten de vijf podiumbeesten sterke uitvoeringen van o.a. Cochise van Audioslave, een prachtige versie van de ballad Fall To Pieces van Velvet Revolver en de sterke afsluiter Carry Me Home van Living End. Met een nipte meerderheid aan stemmen plaatste Mama’s Liquor zich als publiekswinnaar van deze avond bij de 32 beste bands van Regio Zuid Nederland, die in de Halve Finales de strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ mogen voortzetten.


Rock Paper Scissors in Wilhelmina EindhovenRock Paper Scissors in Wilhelmina Eindhoven
Rock Paper Scissors in Wilhelmina EindhovenRock Paper Scissors in Wilhelmina Eindhoven

Zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen wist 5-mans Pop, Rock coverband Rock Paper Scissors uit Gemert sterk te scoren. Met prima uitvoeringen van o.a. Still Into You van Paramore, Wrecking Ball van Miley Cyrus en de prachtige powerballad Alone van Heart liet de band een uitstekend visitekaartje achter.


Legal Tender in Wilhelmina EindhovenLegal Tender in Wilhelmina Eindhoven
Legal Tender in Wilhelmina EindhovenLegal Tender in Wilhelmina Eindhoven

Het laatste half uur was voor 4-mans Blues, Soul coverband Legal Tender uit Eindhoven. De vier sterke muzikanten brachten uitstekende interpretaties van nummers als o.a. Strike Your Light van Vintage Trouble, If You Need Me van Wilson Pickett en Mish Mash Soul van Combo Kings. Een prima afsluiting van een boeiende selectieronde waar het niveau van alle bands bovengemiddeld was.

Wilhelmina EindhovenWilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? EVANS Festivalinfo
Uw logo ook hier? Ticketmaster David Eden Sound Vision Studio SONOR
Maxazine Artists & Bands Booking Agency USA Music Import RockMuZine Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands