• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2014/2015 Muziekcafé Wilhelmina 19-12-2014

Rock coverband The Daltons uit Eindhoven wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso

Rock coverband Highway Orange uit Eindhoven met publieksprijs naar Halve Finale Regio Zuid Nederland   

Vrijdag 19 december jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven een voorronde plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015. Vijf geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om de vakjury en het publiek te overtuigen en een plaats te bemachtigen in de regionale finalerondes. Na een boeiende avond ging de overwinning bij de vakjury naar 4-mans Rock coverband The Daltons uit Eindhoven en was de 1e prijs bij de publieksstemmen voor 4-mans Rock coverband Highway Orange eveneens uit Eindhoven. Beide winnaars plaatsten zich hiermee bij de 32 beste coverbands van Regio Zuid Nederland die in de Halve Finales mogen strijden om een plaats in de Regio-Finale. De finalerondes van deze regio worden gehouden in Effenaar Eindhoven, MEZZ Breda, Gebouw-T in Bergen op Zoom en 013 Tilburg. In dit 11e seizoen wordt The Clash of the Cover Bands eerst gestreden in zes regio’s in de Benelux. De winnaars van alle regio’s plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in dé Poptempel van Nederland Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

The Sift in Wilhelmina EindhovenThe Sift in Wilhelmina Eindhoven
The Sift in Wilhelmina EindhovenThe Sift in Wilhelmina Eindhoven

De aftrap van deze selectieronde werd verricht door 7-mans Classic Rock coverband The Sift uit Venray. Met nummers als o.a. The Wall van Pink Floyd, La Grange van ZZ Top en With A Little Help From My Friends van Joe Cocker gaf de band een goede impressie van haar muzikale kwaliteiten op dit moment.


Howlin' Stone in Wilhelmina EindhovenHowlin' Stone in Wilhelmina Eindhoven
Howlin' Stone in Wilhelmina EindhovenHowlin' Stone in Wilhelmina Eindhoven

4-mans Bluesrock coverband Howlin’ Stone uit Reuver imponeerde zowel vakjury als publiek met krachtige uitvoeringen van o.a. Put A Spell On You van Jay Hawkins, Train Station van Fleetwood Mac en Saint Jains Imfirmary van Stray Cats. De vier mannen van Howlin’ Stone stonden niet alleen met veel passie maar ook op muzikaal technisch zeer goed niveau te spelen.


Highway Orange in Wilhelmina EindhovenHighway Orange in Wilhelmina Eindhoven
Highway Orange in Wilhelmina EindhovenHighway Orange in Wilhelmina Eindhoven

De derde band van deze voorronde was 4-mans Rock coverband Highway Orange uit Eindhoven. Met volle overgave en op goed niveau werden met nummers als o.a. Iedereen Is Van De Wereld van The Scene, Open Car van Porcupine Tree en Crackerman van Stone Temple Pilots de meeste publieksstemmen binnen gespeeld. Als publiekswinnaar van deze voorronde plaatste Hightway Orange zich zeer verdiend bij de beste 32 bands van Regio Zuid Nederland die in de Halve Finales gaan strijden om een plaats in de Regio Finale in 013 Tilburg.


Changing Lanes in Wilhelmina EindhovenChanging Lanes in Wilhelmina Eindhoven
Changing Lanes in Wilhelmina EindhovenChanging Lanes in Wilhelmina Eindhoven

Met 4-mans Pop coverband Changing Lanes uit Heerlen stond de vierde band van deze selectieronde op het podium. De band presenteerde zich met uitvoeringen van o.a. I Kissed A Girl van Katy Perry, Skinny Love van Birdy en I’m Yours van Jason Mraz.


The Daltons in Wilhelmina EindhovenThe Daltons in Wilhelmina Eindhoven
The Daltons in Wilhelmina EindhovenThe Daltons in Wilhelmina Eindhoven

De vijfde en laatste band van deze avond was 4-mans Pop, Rock coverband The Daltons uit Eindhoven. Op muzikaal sterk niveau en met een hoog entertainmentgehalte speelde de band zich met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Kiss van Prince, Billy Jean van Michael Jackson en Hump The Bump van Red Hot Chili Peppers (inclusief percussie-act) overtuigend naar de 1e plaats bij de vakjury én een hoge score bij de publieksstemmen. Als vakjury-winnaar staat The Daltons bij de 32 beste bands van Regio Zuid Nederland die in de Halve Finales de strijd met elkaar aangaan voor een plaats in de Regio-Finale in Poppodium 013 Tilburg.

Wilhelmina EindhovenWilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency David Eden RockMuZine
EVANS SONOR Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Uw logo ook hier?
USA Music Import Podiuminfo Koch Maxazine Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands