• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2015 Altstadt 27-03-2015

Rock coverband Barracuda uit Eindhoven wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015  

Pop, Rock coverband Mr. TEAB uit Schijndel met publieksprijs naar Halve Finale in Poppodium de Effenaar in Eindhoven  

Vrijdag 27 maart jl. vond in Muziekcafé Altstadt in Eindhoven de 1e Kwartfinale plaats in de extra landelijke cyclus in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, the only road to Paradiso’!! Vier geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Na een boeiende avond waarin alle bands het beste van zich lieten horen ging de overwinning bij de vakjury naar 5-mans Rock coverband Barracuda uit Eindhoven en was de winst bij de publieksstemmen voor 6-mans Pop, Rock coverband Mr. TEAB uit Schijndel. Beide bands zien we terug in de Halve Finale op vrijdag 12 juni a.s. in Poppodium de Effenaar in Eindhoven. De vakjury-winnaar en publiekswinnaar van deze extra cyclus plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

Virgin in Altstadt EindhovenVirgin in Altstadt Eindhoven
Virgin in Altstadt EindhovenVirgin in Altstadt Eindhoven

Het eerste half uur van deze Kwartfinale was voor 4-mans BluesRock coverband Virgin uit Schijndel. Op muzikaal technisch hoog niveau bracht de band prachtige uitvoeringen van o.a. Voodoo Chile van Jimi Hendrix, Tush van ZZ Top en Walking By Myself van Gary Moore. Voor de liefhebbers van de wat rauwere BluesRock is Virgin een absolute aanrader.


Mr. TEAB in Altstadt EindhovenMr. TEAB in Altstadt Eindhoven
Mr. TEAB in Altstadt EindhovenMr. TEAB in Altstadt Eindhoven

Pop, Rock coverband Mr. TEAB uit Schijndel bestaat uit zes jonge muzikanten die sinds 1,5 jaar in deze formatie de Nederlandse podia wil bestormen. Met volle overgave wist de band met nummers als o.a. Steady As She Goes van The Ranconteurs, Ain’t No Sunshine van Bill Withers en Is It van Tringerfinger een zeer gevarieerde set neer te zetten en daarmee uiteindelijk de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Kwartfinale plaatste Mr. TEAB zich overtuigend voor de Halve Finale op vrijdag 12 juni a.s. in Poppodium de Effenaar in Eindhoven (main hall).


Barracuda in Altstadt EindhovenBarracuda in Altstadt Eindhoven
Barracuda in Altstadt EindhovenBarracuda in Altstadt Eindhoven

De 1e plaats bij de vakjury was deze avond voor 5-mans Rock coverband Barracuda uit Eindhoven. Op muzikaal technisch hoog niveau werden nummers als o.a. Weak van Skunk Anansie, Stairway To Heaven van Led Zeppelin en de zeer interactieve afsluiter So Lonely van The Police met een flinke dosis energie de zaal in gespeeld. Als vakjury-winnaar van deze boeiende avond plaatste Barracuda zich voor de Halve Finale op vrijdag 12 juni a.s. in Poppodium de Effenaar in Eindhoven (main hall).


Tenggara Boys in Altstadt EindhovenTenggara Boys in Altstadt Eindhoven
Tenggara Boys in Altstadt EindhovenTenggara Boys in Altstadt Eindhoven

Het laatste half uur van deze Kwartfinale was voor 5-mans Pop & Funk coverband Tenggara Boys uit Cuijck. Met strakke en groovy uitvoeringen van nummers als o.a. No Diggity van Blackstreet, Pony van Ginuwine en de prachtige afsluiter Purple Rain van Prince wist de band zowel bij de vakjury als bij het publiek zeer goed te scoren.

Altstadt EindhovenAltstadt Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Festivalinfo Sound Vision Studio
Ticketmaster Maxazine Artists & Bands Booking Agency David Eden Podiuminfo
SONOR Koch EVANS Uw logo ook hier? USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands