• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio West 2015 P60 - Main Hall 25-04-2015

U2 tribute ONE uit Zaanstad wint Halve Finale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Pop, Rock coverband To The Bridge! uit Leiden met publieksprijs naar Regio-Finale in Melkweg Amsterdam  

Zaterdag 25 april jl. vond in Poppodium P60 in Amstelveen een Halve Finale plaats van Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Acht bands zorgden voor een spannende en gevarieerde muzikale strijd en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging uiteindelijk de overwinning naar 4-mans U2 tribute ONE uit Zaanstad. Bij de publieksstemmen was de 1e plaats voor 8-mans Pop, Rock coverband To The Bridge! uit Leiden. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Regio-Finale in Melkweg Amsterdam waar de negen beste bands van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland gaan strijden om de regionale Awards 2015 én de bijbehorende tickets voor de BENELUX Semi-Finals die plaatsvinden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso! De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Cottontone in P60 AmstelveenCottontone in P60 Amstelveen
Cottontone in P60 AmstelveenCottontone in P60 Amstelveen

De eerste band van deze Halve Finale was 5-mans Pop & Soul coverband Cottontone uit Rotterdam. Met prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Don’t Change Horses van Tower of Power, Black Cat Bone van Hop Wilson/Albert Collins en Long Way From Everything van The Nimmo Brothers zorgden deze topmuzikanten voor een uitstekende opening en legden de lat direct zeer hoog voor de andere bands.


Breaking Days in P60 AmstelveenBreaking Days in P60 Amstelveen
Breaking Days in P60 AmstelveenBreaking Days in P60 Amstelveen

5-mans Pop, Rock coverband Breaking Days uit Leiden liet horen en zien dat ze zich in korte tijd flink hebben doorontwikkeld zowel muzikaal als ook in de podiumpresentatie. Er staat nu een volwassen band die op een dynamische manier het publiek aan zich weet te binden. Met nummers als o.a. Rain Down On Me van Kane, Sweet Dreams van Eurythmics en het door het publiek luidkeels meegezongen Angels van Robbie Williams zette de band een uitstekende score neer.


To The Bridge! in P60 AmstelveenTo The Bridge! in P60 Amstelveen
To The Bridge! in P60 AmstelveenTo The Bridge! in P60 Amstelveen

Ook voor 8-mans Pop, Rock coverband To The Bridge! uit Leiden grote complimenten. Ten op zichte van haar optreden in de Voorronde heeft ook deze band zich ontwikkeld naar een hoger niveau. De band weet meer dynamiek en overtuiging in haar spel te leggen en daarmee een goed muzikaal tapijt voor de leadzanger neer te leggen. De leadzanger die in korte tijd is uitgegroeid naar een entertainer die het publiek weet te boeien. Met nummers als o.a. Brown Sugar van Rolling Stones, The Wall van Pink Floyd en Iedereen Is Van De Wereld van The Scene wist de band de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale plaatst To The Bridge! zich bij de negen beste bands van Regio West Nederland die in de Regio-Finale op zondag 11 oktober a.s. in Melkweg Amsterdam (main hall) de ‘clash’ met elkaar aangaan om de regionale Awards en de bijbehorende tickets voor de BENELUX Semi-Finals die plaatsvinden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso!


Thirsty Tigers in P60 AmstelveenThirsty Tigers in P60 Amstelveen
Thirsty Tigers in P60 AmstelveenThirsty Tigers in P60 Amstelveen

De vierde band die het prachtige podium van P60 beklom was 5-mans AC/DC tribute Thirsty Tigers uit Amsterdam. Met volle overgave bracht de band nummers als o.a. Highway To Hell, Let There Be Rock en de dynamische afsluiter Whole Lotta Rosie. Met goede energie en zorgvuldige sounds i.c.m. de sterke podiumpresentatie liet Thirsty Tigers een sterke indruk achter bij zowel de vakjury als het publiek.


ONE in P60 AmstelveenONE in P60 Amstelveen
ONE in P60 AmstelveenONE in P60 Amstelveen

Met 4-mans U2 tribute ONE uit Zaanstad stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze Halve Finale op het podium. Met uitgekiende sounds, een ongelooflijk sterke feel en technisch op zeer hoog niveau werden nummers als o.a. Bad, New Years Day en Pride het enthousiaste publiek in gespeeld. Ook de uitvoering van Desire, waarin een gastmuzikant met mondharp voor een extra dimensie wist te zorgen, werd door het publiek beloond met een ovationeel applaus. Als vakjury-winnaar staat ONE bij de beste negen bands van Regio West Nederland in de Regio-Finale op zondag 11 oktober a.s. in Melkweg Amsterdam (main hall). Hier strijden de bands om de regionale Awards en plaatsen de winnaars zich voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso!


Ladies Night in P60 AmstelveenLadies Night in P60 Amstelveen
Ladies Night in P60 AmstelveenLadies Night in P60 Amstelveen

5-mans Rock coverband Ladies Night uit Naaldwijk speelde zich met krachtige uitvoeringen van o.a. Enter Sandman van Metallica, Sad Man’s Tongue van Volbeat en Killing In The Name Of van Rage Against The Machine naar een goede score bij de publieksstemmen. Met haar energieke podiumpresentatie wist de band de zaal goed in beweging te krijgen.


Just in P60 AmstelveenJust in P60 Amstelveen
Just in P60 AmstelveenJust in P60 Amstelveen

Met 5-mans Rock coverband Just uit Leerdam stond alweer de zevende band van deze Halve Finale op het podium. Met goede uitvoeringen van nummers als o.a. Cryin’ van Aerosmith, Lost van Anouk en Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses liet de band horen zich ook sterk te hebben ontwikkeld ten opzichte van de voorrondes.


Alice in Veins in P60 AmstelveenAlice in Veins in P60 Amstelveen
Alice in Veins in P60 AmstelveenAlice in Veins in P60 Amstelveen

De laatste band van de avond wist het bij de vakjury nog heel spannend te maken. 4-mans Alice in Chains tribute Alice in Veins uit Amsterdam maakte diepe indruk met zeer sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Junkhead, Man In The Box en Bleed The Freak. Technisch van zeer hoog niveau en met opvallens sterke samenzang kreeg de band na elk nummer de handen flink op elkaar.

P60 AmstelveenP60 AmstelveenP60 Amstelveen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster David Eden EVANS SONOR Sound Vision Studio
Maxazine Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Podiuminfo Uw logo ook hier?
Koch Artists & Bands Booking Agency USA Music Import Uw logo ook hier? Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands