• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio West 2015 Podium de Vorstin 02-05-2015

Blues Rock coverband Black Street Blues uit Amersfoort wint Halve Finale in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Rock and Roll coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht met publieksprijs naar Regio-Finale in Poptempel Melkweg in Amsterdam 

Zaterdag 2 mei jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum een Halve Finale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015 en The only road to Paradiso! Acht dynamische coverbands maakten er een boeiend muzikaal spektakel van en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging uiteindelijk de overwinning naar 4-mans Blues Rock coverband Black Street Blues uit Amersfoort en bij het publiek ging de 1e prijs naar 7-mans Rock and Roll coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht. Beide bands plaatsten zich met hun overwinning bij de beste negen bands die op zondag 11 oktober a.s. in Poptempel Melkweg in Amsterdam in de finale van Regio West Nederland de strijd met elkaar aangaan om de regionale Awards én een plaats in de BENELUX Semi-Finals die plaatsvinden in Paradiso Amsterdam. In Paradiso worden Broadcast beeld- en audioregistraties gemaakt voor de tv-produktie ‘The Clash of the Coverbands’. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. 
Reeds 9 eerdere winnaars stonden met hun gewonnen single meerdere weken in de Mega Top-100. Vanaf de Regio-Finales worden de bands met o.a. bandcoachingssessies en workshops intensief begeleid zodat zij zich zowel muzikaal inhoudelijk als ook in de podiumpresentatie door ontwikkelen naar het hoogst haalbare niveau. Tijdens de leerzame en spannende weg die de cover- en tributebands gedurende hun deelname afleggen, groeit niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure. 

Get Amused in Podium de Vorstin HilversumGet Amused in Podium de Vorstin Hilversum
Get Amused in Podium de Vorstin HilversumGet Amused in Podium de Vorstin Hilversum

De 1e band die in deze laatste Halve Finale van Regio West Nederland het prachtige podium van de Vorstin mocht beklimmen was 5-mans Rock coverband Get Amused uit Wateringen. Met veel enthousiasme bracht de band nummers als o.a. Lion In the Morning Sun van Will and The People, Vertigo van U2 en I Predict A Riot van Kaiser Chiefs.


Black Street Blues in Podium de Vorstin HilversumBlack Street Blues in Podium de Vorstin Hilversum
Black Street Blues in Podium de Vorstin HilversumBlack Street Blues in Podium de Vorstin Hilversum

Met 4-mans BluesRock coverband Black Street Blues uit Amersfoort stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze Halve Finale op het podium. Boeiende uitvoeringen op muzikaal technisch zeer hoog niveau van nummers als o.a. Just Got Paid van Joe Bonamassa, Mean Woman Blues van The Allman Brothers en de afsluiter Crossroads van Cream zorgden voor ovationeel applaus van het publiek. De band heeft zich de afgelopen jaren weten te ontwikkelen naar een topband zonder zwakke schakels. Uitstekende sounds, een diepe beleving, indrukwekkende energie, boeiende dynamiek, sterke podiumpresentatie en heerlijke grooves maken samen met het technisch zeer goede spel deze band tot een absolute topband die nu ook bewijst de grotere podia aan te kunnen. Als vakjury-winnaar staat Black Street Blues dik verdiend in de Finale van Regio West Nederland op zondag 11 oktober a.s. in Melkweg Amsterdam (main hall) en zal hier de muzikale strijd aangaan om de regionale Awards én de daarbij behorende tickets naar de BENELUX Semi-Finals in Paradiso!


XiniX in Podium de Vorstin HilversumXiniX in Podium de Vorstin Hilversum
XiniX in Podium de Vorstin HilversumXiniX in Podium de Vorstin Hilversum

Het was ook zwaar genieten van de 4-mans akoestische Pop, Rock coverband Xinix uit Wateringen. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Black van Pearl Jam, Lightning Crashes van Live en Everlong van Foo Fighters wisten de vier mannen zowel bij de vakjury als bij het publiek zeer goed te scoren. Vooral de vaak boeiende samenzang was regelmatig van zeer hoog niveau.


Need No More in Podium de Vorstin HilversumNeed No More in Podium de Vorstin Hilversum
Need No More in Podium de Vorstin HilversumNeed No More in Podium de Vorstin Hilversum

7-mans Pop coverband Need No More bracht een zeer gevarieerd optreden waarin alle facetten die de band beheerst onder de aandacht werden gebracht. Een blokje akoestisch met o.a. een uitstekende uitvoering van Keep Your Head Up van Ben Howard werd omlijst met versterkte uitvoeringen van o.a. You Had Me van Joss Stone. Met o.a. Good God van Anouk werd extra uitgepakt met een blazerssectie die zeker van toegevoegde waarde was en een stukje extra dynamiek verzorgden.


SCOTHH in Podium de Vorstin HilversumSCOTHH in Podium de Vorstin Hilversum
SCOTHH in Podium de Vorstin HilversumSCOTHH in Podium de Vorstin Hilversum

Dan was het nu tijd voor een half uur onvervalste Punk van 4-mans Iggy & the Stooges tribute She Creatures of the Hillywood Hills uit Hilversum. Passie en volledige overgave aan de materie zorgden voor een zeer energiek en entertaining optreden zonder dat dit ten koste gaat van de muzikale kwaliteit. Dat onderscheidt deze topband van de gemiddelde punkband en daarom is She Creatures of the Hillywood Hills een aanrader voor de betere alternatieve festivals en de muziekpodia die het aandurven om buiten de ‘lijntjes’ te denken. Ook het mainstream publiek weet dit namelijk zeer te waarderen omdat het muzikaal klopt, en boeiend en entertaining is vanaf de eerste tot de laatste minuut.


Jackie Ramone & the Twins in Podium de Vorstin HilversumJackie Ramone & the Twins in Podium de Vorstin Hilversum
Jackie Ramone & the Twins in Podium de Vorstin HilversumJackie Ramone & the Twins in Podium de Vorstin Hilversum

De zesde band van deze Halve Finale was 7-mans Rock and Roll coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht. Van tevoren hadden ze al aangekondigd alles uit de kast te halen om het publiek te overtuigen en dat deden ze met verve. Met subtiele uitvoeringen van nummers als o.a. Gimme Some Lovin’ van Spencer Davis Group en Do You Love Me van The Contours wisten ze het publiek al goed in beweging te krijgen. Een explosief applaus kwam er na de prachtige uitvoering van Bring It On Home van Sam Cooke waar special guest Harry Piekema (bekend van de AH-reclames) een uitstekend 3-stemmig vocaal blok vormde met de twee leadzangeressen. Al met al een sterk optreden van Jackie Ramone & the Twins. Muzikaal op goed niveau met vocaal een aantal kippenvel-momenten en een indrukwekkend hoog entertainmentgehalte zorgden voor een overtuigende overwinning in de categorie publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale staat de band bij de beste negen bands in de Regio-Finale die op zondag 11 oktober plaatsvindt in Poptempel Melkweg in Amsterdam (main hall). Hier spelen zij om de regionale Awards voor de beste bands van Regio West Nederland én de bijbehorende ticket voor de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in Paradiso!


Kangaroo Dynasty in Podium de Vorstin HilversumKangaroo Dynasty in Podium de Vorstin Hilversum
Kangaroo Dynasty in Podium de Vorstin HilversumKangaroo Dynasty in Podium de Vorstin Hilversum

4-mans Red Hot Chili Peppers tribute Kangaroo Dynasty uit Den Haag wist ook nu weer een indrukwekkend optreden neer te zetten. Strakke grooves, goede sounds en technisch op zeer goed niveau wist de band een sterke indruk achter te laten bij de vakjury en ook veel waardering te oogsten bij het publiek. Na een zeer sterke opening met Suck My Kiss en Give It Away speelde de band zich op hoog niveau naar het afsluitende nummer Dani California.


Grave Dohls in Podium de Vorstin HilversumGrave Dohls in Podium de Vorstin Hilversum
Grave Dohls in Podium de Vorstin HilversumGrave Dohls in Podium de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur van deze avond was voor 4-mans Foo Fighters tribute Grave Dohls uit Leiden. Met nummers als o.a. All My Life, Pretender en Everlong wist de band het publiek van begin tot eind vast te houden en er een mooi Rockfeest van te maken. Passie en een sterk gevoel voor entertainment zorgden samen met technisch goed spel voor een mooie afsluiting van deze boeiende Halve Finale.

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch EVANS David Eden Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Podiuminfo USA Music Import Ticketmaster
RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo SONOR Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands