• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Regio West 2015 Melkweg - Main Hall 11-10-2015

Pop & Dance coverband Jambassadors uit Utrecht wint finale Regio West Nederland in The Clash of the Cover Bands 

Rock coverband MUCK uit Den Dolder publiekswinnaar in Poptempel Melkweg in Amsterdam   

Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht en Cold Turkey uit Grootschermer naar BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam

Zondag 11 oktober jl. vond in Poptempel Melkweg in Amsterdam de finale plaats van Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. De negen beste coverbands uit Noord-Holland/Zuid-Holland/Utrecht/Flevoland gingen met ondersteuning van een goed gevulde The Maxx-zaal een zeer boeiende ‘Clash’ met elkaar aan om de regionale Awards voor de beste coverband in de categorieën vakjury en publieksstemmen én daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam. Bij de vakjury ging de 1e plaats naar 6-mans Pop & Dance coverband Jambassadors uit Utrecht. 4-mans Rock coverband MUCK uit Den Dolder wist de spannende strijd om de meeste publieksstemmen in haar voordeel te beslechten. 9-mans Rock and Roll coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht en 5-mans Rock coverband Cold Turkey uit Grootschermer wisten met respectievelijk een 2e plaats bij de publieksstemmen en de vakjury ook een ticket binnen te spelen voor de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden op het ‘heilige’ podium van Paradiso Amsterdam (main hall).

Black Street Blues in de MelkwegBlack Street Blues in de MelkwegBlack Street Blues in de MelkwegBlack Street Blues in de Melkweg

De aftrap van deze op voorhand al zeer spannende finale van Regio West Nederland werd verzorgd door 7-mans Blues Rock coverband Black Street Blues uit Amersfoort. De band had zich voor deze finale versterkt met een toetsenman en twee uitstekende achtergrondzangeressen. Met sterke uitvoeringen van o.a. Just Got Paid van ZZ Top, The Ballad Of John Henry van Joe Bonamassa en de prachtige afsluiter Crossroads van Cream wist Black Street Blues een ijzersterke indruk achter te laten. Voor de liefhebbers van Blues een echte aanrader. De band heeft bewezen ook de grotere podia aan te kunnen en een sterke interactie met het publiek te kunnen opbouwen.

 

The D.A.M. in de melkwegThe D.A.M. in de melkwegThe D.A.M. in de melkwegThe D.A.M. in de melkweg

6-mans Soul & Funk coverband The D.A.M. uit Almere wist haar optreden krachtig te openen met All About That Bass van Meghan Trainor en sterk door te pakken met o.a. Price Tag van Jessie J. en Seven Nation Army van White Stripes in de uitvoering van Ben L’Oncle Soul. Met vooral de sterke leadzangeres die op hoog niveau en zeer groovend begeleid werd door vijf sterke muzikanten en een uitstekende achtergrondzangeres wist The D.A.M. hoog te scoren bij zowel de vakjury als bij het publiek.

 

Jilted & Band in de MelkwegJilted & Band in de MelkwegJilted & Band in de MelkwegJilted & Band in de Melkweg

I Don’t Mean a Thing (If I Ain’t Got That Swing) van Duke Ellington geeft alles aan waar 7-mans Swing coverband Jilted & Band uit Utrecht voor staat. Verfijnde samenzang van de drie leadzangeressen ondersteund door een zeer functionele bandbezetting zonder drums zorgen voor een intieme sfeer waar vooral de vocals optimaal tot hun recht komen. Met verder bijzondere uitvoeringen van o.a. Tico Tico No Fubá van de Andrew Sisters en Sing, Sing, Sing van Louis Prima wist Jilted & Band hoog te scoren bij de vakjury en ontving ze groot applaus van het enthousiaste publiek.

 

Cold Turkey in de MelkwegCold Turkey in de MelkwegCold Turkey in de MelkwegCold Turkey in de Melkweg

De 4e band van deze Regio-Finale was 5-mans Rock coverband Cold Turkey uit Grootschermer. Gedurende haar optreden wist de band te groeien naar een enorm hoog niveau. Zowel muzikaal technisch als ook in de podiumpresentatie wist de band onder aanvoering van een excellerende leadzangeres de complete Melkweg te imponeren. Cold Turkey wist zich naar een hoog niveau te spelen om in de 2e helft van haar set te exploderen met nummers als World On Fire van Slash/Miles Kennedy, Iron Sky van Paolo Nutini en Take A Look Around van Limp Bizkit. De band kwam in een sterke muzikale flow en wist uiteindelijk boven zichzelf uit te stijgen met uiteindelijk een enorm hoge score bij zowel de vakjury als bij het publiek. Met een 2e plaats bij de vakjury staan de vijf jonge supertalenten zeer verdiend bij de 18 beste coverbands van de Benelux die op 9 en 10 januari a.s. in Paradiso Amsterdam in de BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd mogen voortzetten om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. In Paradiso worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’ en de gelijknamige DVD die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook worden van de bands in Paradiso live-singles geproduceerd die in ‘The Clash-Hitlijst’ komen te staan. De Top-5 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugged bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. In de aanloop naar Paradiso krijgt ook Cold Turkey bandcoaching en vocalcoaching, zodat ook deze prachtige band optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in kan gaan. Gitarist Tomas van Walstijn werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e The Clash-editie.

 

To The Bridge! in de MelkwegTo The Bridge! in de MelkwegTo The Bridge! in de MelkwegTo The Bridge! in de Melkweg

8-mans Pop, Rock coverband To The Bridge! uit Leiden wist zichzelf weer te toppen. Met volle overgave en op zeer goed niveau wist de band met nummers als Smoke On The Water van Deep Purple, The Wall van Pink Floyd en Iedereen Is Van De Wereld van The Scene een ode te brengen aan de Classic Rock. Het publiek wist dat ook op grandioze wijze te waarderen en liet zich lekker meeslepen in de beleving van de band. Toetseniste Brigit van de Wetering werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist(e) van deze finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e The Clash-editie.

 

Jambassadors in de MelkwegJambassadors in de MelkwegJambassadors in de MelkwegJambassadors in de Melkweg

Het absolute hoogtepunt van deze Regio-Finale werd gebracht door 6-mans Pop & Dance coverband Jambassadors uit Utrecht. Vanaf het eerste akkoord tot en met de laatste uitro werd de goedgevulde Melkweg ingepakt en meegenomen op de muzikale trip van deze topband. De formule van Jambassadors is zeer eigentijds. De band speelt zoals een DJ draait en met een uitgekiende selectie van nummers vanaf de jaren ‘60 tot nu weet ze daar een heel breed publiek mee te bereiken. Van o.a. Sex Machine van James Brown, Livin’ On A Prayer van Bon Jovi tot Where’s Your Head At van Basement Jaxx en Rythm Is A Dancer van Candi Milo/Snap!, alles wordt met een enorme energie, sterke arrangementen, dynamisch en technisch op zeer hoog niveau de zaal ingespeeld. Met daarnaast een indrukwekkende uitvoering van de ballad Vlieg Met Me Mee van Trijntje Oosterhuis, waarin de excellerende leadzangeres de zaal ook ademloos stil wist te krijgen, werd Jambassadors unaniem door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van deze finale van Regio West Nederland. Als vakjury-winnaar staat Jambassadors dik verdiend bij de 18 beste coverbands van de Benelux die op 9 en 10 januari a.s. in Paradiso Amsterdam in de BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd mogen voortzetten om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. In Paradiso worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’ en de gelijknamige DVD die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook worden van de bands in Paradiso live-singles geproduceerd die in ‘The Clash-Hitlijst’ komen te staan. De Top-5 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugged bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. In de aanloop naar Paradiso ontvangt ook Jambassadors een gratis bandcoachingssessie en vocalcoaching, zodat ook deze topband optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in kan gaan. Leadzangeres Sanne Elgershuizen werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e The Clash-editie.

 

Jackie Ramone & the Twins in de MelkwegJackie Ramone & the Twins in de MelkwegJackie Ramone & the Twins in de MelkwegJackie Ramone & the Twins in de Melkweg

9-mans Rock and Roll coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht wist ook in deze Regio-Finale een boeiende en interactieve performance neer te zetten. Met een gastoptreden van BN’er Harry Piekema wist de band het publiek ook nu weer een boeiend en dynamisch optreden te bezorgen. Met nummers als o.a. Twenty Flight Rock van Eddie Cochran, I Just Wanna Make Love To You van Etta James en de prachtige afsluiter Got My Mojo Working van Ann Cole scoorde Jackie Ramone & the Twins een zeer verdienstelijke 2e plaats bij de publieksstemmen en staat daarmee bij de 18 beste coverbands van de Benelux die op 9 en 10 januari a.s. in Paradiso Amsterdam in de BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd mogen voortzetten om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. In Paradiso worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’ en de gelijknamige DVD die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook worden van de bands in Paradiso live-singles geproduceerd die in ‘The Clash-Hitlijst’ komen te staan. De Top-5 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugged bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. In de aanloop naar Paradiso ontvangt ook Jackie Ramone & the Twins een gratis bandcoachingssessie en vocalcoaching, zodat ook deze unieke band optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in kan gaan. Tijdens het optreden was er een heel emotioneel moment. Al ruim 7 jaar haar grootste fan, vriend in lief en leed kwam het podium op om Jackie ten huwelijk te vragen. Ze gaf gelukkig haar ja-woord en wij wensen het toekomstige bruidspaar veel liefde, geluk en gezondheid.

 

ONE in de MelkwegONE in de MelkwegONE in de MelkwegONE in de Melkweg

De liefhebbers van U2 kwamen flink aan hun trekken met de geweldige performance van de op dit moment No.1 U2 tribute van Nederland ONE uit Zaanstad. De specifieke sounds, de dynamische en subtiele beleving en vooral het technisch uitstekende spel zorgden voor een indrukwekkend optreden en een hoge score bij zowel de vakjury als bij het publiek. De vier topmuzikanten van ONE wisten ook nu weer nummers als o.a. New Years Day, Bullet The Blue Sky (met gastoptreden van Bluesfenomeen Ruben Hoeke) en Desire (met gastmuzikant André op mondharp) optimaal neer te zetten en het enthousiaste publiek uit haar dak te spelen. Bassist Romeo Doekhi werd door de vakjury uitgeroepen tot beste bassist van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e The Clash-editie.

 

MUCK in de MelkwegMUCK in de MelkwegMUCK in de MelkwegMUCK in de Melkweg

Het laatste half uur van deze Regio-Finale was voor 4-mans Rock coverband MUCK uit Den Dolder. Met volle overgave en een sterke repertoirekeuze waarom de sterke punten optimaal werden benut wist de band het publiek te overtuigen dat zij toch echt wel in Paradiso horen te staan. Met dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. Right Next Door van Robert Cray band, Bohemian Rhapsody van Queen en een zeer sterke uitvoering van afsluiter Rain Down On Me van Kane wist MUCK het publiek te overtuigen en de meeste stemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Regio-Finale staat MUCK dik verdiend bij de 18 beste coverbands van de Benelux die op 9 en 10 januari a.s. in Paradiso Amsterdam in de BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd mogen voortzetten om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. In Paradiso worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’ en de gelijknamige DVD die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook worden van de bands in Paradiso live-singles geproduceerd die in ‘The Clash-Hitlijst’ komen te staan. De Top-5 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugged bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. In de aanloop naar Paradiso ontvangt ook MUCK een gratis bandcoachingssessie en vocalcoaching, zodat ook deze vier rasmuzikanten optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in kunnen gaan. Drummer Pieter Beekink werd door de vakjury uitgeroepen tot beste drummer van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e The Clash-editie.

Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015Regio-Finale Regio West 2015

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS RockMuZine Festivalinfo Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? USA Music Import Artists & Bands Booking Agency David Eden Koch
Maxazine SONOR Podiuminfo Sound Vision Studio Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands