• Contact

Verslagen

Voorronde 2016/2017 Pop- & Cultuurpodium De Peppel 14-11-2015

Allround coverband 4US uit Houten wint voorronde regio Utrecht in The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2016

Rock coverband Limit by Mass uit Cothen met publieksprijs naar finale Regio Utrecht

Zaterdag 14 november jl. vond in Pop- & Cultuurpodium De Peppel in Zeist de 1e Voorronde plaats voor Regio Utrecht in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2016. Vijf geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan in dit nieuwe seizoen van ‘The only road to Paradiso!’ en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de hoogste score naar 5-mans Allround coverband 4US uit Houten. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband Limit by Mass uit Cothen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale van Regio Utrecht die op zaterdag 14 mei a.s. wordt gehouden ook in De Peppel. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

nLUK in De Peppel ZeistnLUK in De Peppel Zeist

Nadat we eerst een minuut stilte hadden gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Parijs werd de eerste band aangekondigd: 5-mans Rock coverband nLUK uit Utrecht. Op goed muzikaal niveau werden nummers gebracht als o.a. The Denial Twist van The White Stripes, Pump It Up van Elvis Costello en Brown Sugar van The Rolling Stones.

4US in De Peppel Zeist4US in De Peppel Zeist

Met een gevarieerde set met o.a. Rosanna van Toto, Ain’t Nobody van Rufus & Chaka Khan en de ballad Ik Zou Het Zo Weer Overdoen van Marco Borsato & Trijntje Oosterhuis wist 5-mans Allround coverband 4US een prima beeld te geven van zowel de individuele kwaliteiten als ook die van de band in zijn geheel. De vier uitstekende muzikanten wisten onder aanvoering van de leadzangeres een zeer goed niveau te halen waarmee ze uiteindelijk de hoogste score wisten te behalen bij de vakjury. De band wist ook een goede interactie met het publiek op te bouwen, waardoor ze ook hoog wisten te scoren bij de publieksstemmen. 4US staat als vakjury-winnaar van deze voorronde in de finale van Regio Utrecht die op zaterdag 14 mei a.s. wordt gehouden ook in Pop- & Cultuurpodium De Peppel. De winnaars van deze finale plaatsen zich voor de finalerondes van Regio West Nederland (Noord-Holland/Zuid-Holland/Utrecht) die plaatsvinden in o.a. Melkweg Amsterdam, Podium de Vorstin in Hilversum en P60 in Amstelveen.

The Skippies in De Peppel ZeistThe Skippies in De Peppel Zeist

5-mans Pop, Rock coverband The Skippies uit Utrecht wist een uitstekend feestje te bouwen met nummers als o.a. Love Shack van B52’s, Hey Ya van Outkast en 99 Luftballons van Nena. Binnen no-time had de band het publiek goed in beweging en dat werd ook beloond met een hoge score bij de publieksstemmen.

Limit by Mass in De Peppel ZeistLimit by Mass in De Peppel Zeist

Met dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. Little Sister van Queens of the Stone Age, Everlong van Foo Fighters en Psycho van Muse speelde 5-mans Rock coverband Limit by Mass zich naar een dik verdiende eerste plaats bij de publieksstemmen. Technisch wist de band regelmatig een zeer hoog niveau te halen en met o.a. een sterke nummerkeuze en podiumperformance werd het publiek overtuigd. Als publiekswinnaar van deze voorronde plaatste Limit by Mass zich overtuigend voor de finale van Regio Utrecht die op zaterdag 14 mei a.s. wordt gehouden ook in Pop- & Cultuurpodium De Peppel in Zeist. De winnaars van deze finale plaatsen zich voor de finalerondes van Regio West Nederland (Noord-Holland/Zuid-Holland/Utrecht) die plaatsvinden in o.a. Melkweg Amsterdam, Podium de Vorstin in Hilversum en P60 in Amstelveen.

The Axes in De Peppel ZeistThe Axes in De Peppel Zeist

Het laatste half uur van deze voorronde was gereserveerd voor 4-mans Classic Rock coverband The Axes uit Veenendaal. Met krachtige uitvoeringen van o.a. Little Wing van Jimi Hendrix, Tie Your Mother Down van Queen en afsluiter Born To Be Wild van Steppenwolf liet de band een uitstekend visitekaartje achter.

De Peppel ZeistDe Peppel Zeist

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import SONOR Sound Vision Studio Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency