• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2nd BENELUX Semi-Final 2015/2016 PARADISO 10-01-2016

Coverbands imponeren tijdens The Clash of the Cover Bands in volgepakt PARADISO

Finalisten BENELUX Grand Finale bekend 

PARADISO Amsterdam was zaterdag 9 en zondag 10 januari jl. weer het belangrijkste podium van Nederland. In twee zinderende BENELUX Semi-Finals streden 18 regionale winnaars om een plaats in de BENELUX Grand Finale van de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO. Bij zowel de vakjury als ook bij de publieksstemmen werd het een zeer spannende strijd waarin de kwaliteit van de bands van enorm hoog niveau was en de onderlinge verschillen daarin minimaal. Zowel de vakjury als het uitzinnige publiek genoten intens van de gevarieerde line-up van beide Halve Finales.

De winnaars van de 1st BENELUX Semi-Final zijn Rock coverband MUCK uit Den Dolder bij de vakjury en Pop/Rock coverband EMPIRE uit Dedemsvaart bij het publiek. Rock coverband Cold Turkey uit Schermer en Pop/Dance coverband Jambassadors uit Utrecht eindigden beide op een zeer verdienstelijke 2e plaats bij respectievelijk de vakjury en het publiek.

De winnaars van de 2nd BENELUX Semi-Final op zondag 10 januari jl. zijn Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam bij de vakjury en Classic Rock coverband The Booze Band uit Loon op Zand bij het publiek. Soul coverband Not2Bigband uit Zevenaar won de 2e prijs bij de vakjury en bij het publiek ging de 2e prijs naar Pop coverband Tenggara Boys uit Cuijk.

Door bij de vakjury en de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen na de winnaars, gezien over beide Semi-Finals ging de Wild-Card voor de negende finaleplaats naar Classic Rock coverband Moonshark uit Assen.

Bullfrog Tattoo in PARADISO AmsterdamBullfrog Tattoo in PARADISO Amsterdam
Bullfrog Tattoo in PARADISO AmsterdamBullfrog Tattoo in PARADISO Amsterdam
Bullfrog Tattoo in PARADISO AmsterdamBullfrog Tattoo in PARADISO Amsterdam

Met de 1e band van deze 2nd BENELUX Semi-Final, Rory Gallagher tribute Bullfrog Tattoo uit Rotselaar (B) werd meteen de toon gezet van het hoge niveau van deze ronde. De vijf zeer gelouterde muzikanten waren als vakjury-winnaar van de finale van Regio België/Luxemburg in Zaal Oosterhof in Lummen naar PARADISO gekomen en wisten hun faam ook nu weer waar te maken. Met passie speelden ze een eerbetoon aan hun muzikale held met nummers als o.a. Do You Read Me, Million Miles Away en Bad Penny. De geweldige uitvoering van Tattoo’d Lady wordt als live-single geproduceerd en staat vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is dan te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. Yves Vandermotte werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze Halve Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale op zaterdag 23 april a.s. in Klokgebouw Eindhoven worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e seizoen van The Clash of the Cover Bands.


Knight Shift in PARADISO AmsterdamKnight Shift in PARADISO Amsterdam
Knight Shift in PARADISO AmsterdamKnight Shift in PARADISO Amsterdam
Knight Shift in PARADISO AmsterdamKnight Shift in PARADISO Amsterdam

5-mans Rock coverband Knight Shift uit Beringen (B) had zich als publiekswinnaar van de finale van Regio België/Luxemburg geplaatst bij de beste 18 bands van dit seizoen. Met nummers als o.a. Fight For Your Right van Beastie Boys, Street Spirit van Radiohead en Killing In The Name Of wist de band ook nu weer het publiek goed in beweging te krijgen. Met de krachtige uitvoering van Psycho Killer van Talking Heads als live-single staat Knight Shift vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ waar het nummer ook te downloaden en te streamen is. De wekelijkse Top 5 van deze hitlijst wordt geplugged bij alle radiostations in Nederland en België.


Tenggara Boys in PARADISO AmsterdamTenggara Boys in PARADISO Amsterdam
Tenggara Boys in PARADISO AmsterdamTenggara Boys in PARADISO Amsterdam
Tenggara Boys in PARADISO AmsterdamTenggara Boys in PARADISO Amsterdam

Als publiekswinnaar van de finale van de extra landelijke cyclus in Podium de Vorstin in Hilversum had 6-mans Top 100 coverband Tenggara Boys uit Cuijk zich zeer verdienstelijk geplaatst bij de 18 beste bands van dit seizoen. Met een intensieve voorbereiding werd toegewerkt naar haar optreden in PARADISO en hier moest het allemaal kloppen. En dat deed het! Met de juiste dosis energie, discipline, goede nummerkeuze en sterke arrangementen wisten de bandleden zowel individueel en als band optimaal te presteren. Met een vloeiende set waarin nummers als o.a. Purple Rain van Prince, Señorita van Justin Timberlake en Show Me Love van Robin S op hoog niveau werden gespeeld en waarin een sterke interactie met het publiek werd bereikt wist Tenggara Boys zich naar de 2e plaats bij de publieksstemmen te spelen. Met deze geweldige prestatie staat de band dik verdiend bij de beste 9 bands in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Klokgebouw Eindhoven. Hier vindt de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ plaats en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. De indrukwekkende uitvoering van She’s Got That Vibe van R. Kelly wordt tot live-single geproduceerd en staat vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’. Alle nummers in deze hitlijst zijn te downloaden op iTunes en te streamen op Spotify. De wekelijkse Top 5 wordt geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België en maken kans op airplay.


The Booze Band in PARADISO AmsterdamThe Booze Band in PARADISO Amsterdam
The Booze Band in PARADISO AmsterdamThe Booze Band in PARADISO Amsterdam
The Booze Band in PARADISO AmsterdamThe Booze Band in PARADISO Amsterdam

Tijdens de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 in Tilburg wonnen ze overtuigend de publieksprijs en stonden ze dik verdiend bij de beste 18 bands van dit seizoen in de BENELUX Semi-Finals in PARADISO! 5-mans Rock coverband The Booze Band uit Loon op Zand had er in de voorbereiding alles aan gedaan en dat resulteerde in een ijzersterk optreden waar de vier muzikanten een ideaal muzikaal tapijt neerlegde waarop de leadzangeres optimaal kon presteren en een indrukwekkend hoog niveau wist te bereiken. Met een uitgekiende repertoirekeuze met nummers als o.a. Sacrifice van Anouk, Highroad Easy van Sass Jordan en Wishing Well van Gary Moore waarin alle sterke punten konden worden benut wist The Booze Band binnen no-time het publiek te overtuigen en won opnieuw de 1e prijs bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze 2nd BENELUX Semi-Final staan de Brabanders overtuigend bij de beste 9 bands van deze The Clash-editie die op zaterdag 23 april a.s. de eindstrijd met elkaar aangaan om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ in Klokgebouw Eindhoven. De indrukwekkende uitvoering van Rock And Roll van Led Zeppelin wordt tot live-single geproduceerd en staat vanaf 1 febuari a.s. in The Clash Hitlijst. Alle nummers in deze unieke hitlijst zijn te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify en de wekelijkse Top 5 wordt geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België. Radio Veronica zal wekelijks de belangrijkste stijgers en de Top 5 uitzenden in het programma van Michael Blijleven.


Moonshark in PARADISO AmsterdamMoonshark in PARADISO Amsterdam
Moonshark in PARADISO AmsterdamMoonshark in PARADISO Amsterdam
Moonshark in PARADISO AmsterdamMoonshark in PARADISO Amsterdam

Als Runner-Up (combinatieprijs vakjury/publiek) vanuit de finale van Regio Noord/Oost Nederland in Poppodium Metropool in Hengelo geplaatst bij de 18 beste coverbands van dit 11e seizoen van The Clash of the Cover Bands. De droom van de vijf mannen van Classic Rock coverband Moonshark uit Assen om op het ‘heilige podium’ van PARADISO te kunnen spelen was uitgekomen! De band had een sterke setlijst samengesteld met repertoire als o.a. Saturday Night van Herman Brood, Valerie van Amy Winehouse en de prachtige afsluiter Heroes van David Bowie. Moonshark wist vanuit haar bezieling naast het muzikaal technisch sterke spel alle songs een extra feel en pakkende energie te geven waardoor het publiek van begin tot eind geboeid bleef. Met de hoogste score bij de vakjury en het publiek samen na de winnaars over beide Semi-Finals gezien staat Moonshark als Runner-Up bij de beste 9 bands van dit 11e The Clash-seizoen die op zaterdag 23 april a.s. in Klokgebouw Eindhoven de eindstrijd met elkaar aangaan om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’. De vakjury-winnaar en de publiekswinnaar van deze BENELUX Grand Finale worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. De uitvoering van Fooled Around van Elvin Bishop wordt tot live-single geproduceerd en staat vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’. Alle singles in deze hitlijst zijn te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify en de wekelijkse Top 5 wordt geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België.


Not2Bigband in PARADISO AmsterdamNot2Bigband in PARADISO Amsterdam
Not2Bigband in PARADISO AmsterdamNot2Bigband in PARADISO Amsterdam
Not2Bigband in PARADISO AmsterdamNot2Bigband in PARADISO Amsterdam

Dan was het nu de beurt aan de vakjury-winnaar van de finale van Regio Noord/Oost Nederland in Poppodium Metropool in Hengelo: 11-mans Soul coverband Not2Bigband uit Zevenaar. Onder leiding van de super getalenteerde leadzangeres wist de band zowel de vakjury als het publiek menig kippenvelmoment te bezorgen. Strak, puntig, dynamisch en technisch op hoog niveau werden nummers als o.a. I Just Wanna Make Love To You van Etta James, Cold Sweat van James Brown en Good Golly Miss Molly van Little Richard het publiek in gespeeld. De band liet zich niet gek maken door de indrukwekkende ambiance en bleef gedisciplineerd met als resultaat een dik verdiende 2e plaats bij de vakjury. Hiermee staat Not2Bigband bij de beste 9 bands van deze 11e The Clash-editie in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Klokgebouw Eindhoven. In deze eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ worden de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar beloond met naast de eeuwige roem o.a. een cd-contract met videoclip en plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. De fenomenale uitvoering van It’s A Man’s World van James Brown wordt tot live-single geproduceerd en staat vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. De wekelijkse Top 5 wordt geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België. Leadzangeres Katherina Wildenbeest werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze 2nd BENELUX Semi-Final en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.


The Daltons in PARADISO AmsterdamThe Daltons in PARADISO Amsterdam
The Daltons in PARADISO AmsterdamThe Daltons in PARADISO Amsterdam
The Daltons in PARADISO AmsterdamThe Daltons in PARADISO Amsterdam

5-mans Pop coverband The Daltons uit Eindhoven had zich in de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 in Tilburg met een 2e plaats bij de publieksstemmen geplaatst voor deze 2nd BENELUX Semi-Final. The Daltons kenmerkt zich door haar nummers te bewerken met eigentijdse frisse invalshoeken en verstaat de kunst het repertoire daarmee in een eigenzinnig jasje te steken zonder afbreuk te doen aan het origineel. Met knappe interpretaties van nummers als o.a. Stayin’ Alive van Bee Gees, Seven Nation Army van The White Stripes en de prachtige ballad Dangerous van David Guetta lieten de vijf topmuzikanten een diepe indruk achter bij zowel de vakjury als het publiek. Ook de spectaculaire percussie-act als afsluiting van haar optreden werd met een ovationeel applaus beloond. Van haar uitvoering van Billie Jean van Michael Jackson wordt een live-single geproduceerd waarmee The Daltons vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan en is dit prachtige nummer te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. De wekelijkse Top 5 van deze hitlijst wordt geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België.


Blow Out! in PARADISO AmsterdamBlow Out! in PARADISO Amsterdam
Blow Out! in PARADISO AmsterdamBlow Out! in PARADISO Amsterdam
Blow Out! in PARADISO AmsterdamBlow Out! in PARADISO Amsterdam

8-mans Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam had zich als vakjury-winnaar van finale van de extra landelijke cyclus in Podium de Vorstin in Hilversum geplaatst voor de BENELUX Semi-Finals en was maar met één doel naar PARADISO gekomen: het dak moest eraf! En dat is gelukt. De band wist op het ‘heilige podium’ enorm te pieken en haalde alles uit de kast om vakjury en publiek te overtuigen. Strakke grooves, functionele arrangementen, muzikaal technisch op zeer hoog niveau, sterke energie en een hoog entertainmentgehalte maken van Blow Out! een absolute topband. De band kent geen zwakke schakels en onder aanvoering van de charismatische leadzanger en leadzangeres met beide uitzonderlijke vocale kwaliteiten speelde Blow Out! zich naar de overwinning bij de vakjury én een hoge score bij de publieksstemmen. Met nummers als o.a. Piece Of My Heart van Janis Joplin, Let The Good Times Roll van B.B. King en I Just Wanna Make Love To You van Etta James wisten de acht podiumbeesten het volgepakt PARADISO niet alleen stil te krijgen met de ballads maar ook te laten exploderen met de uptempo-nummers. De indrukwekkende uitvoering van Raise Your Hand van Janis Joplin & Tom Jones wordt als live-single geproduceerd en staat vanaf 1 februari in ‘The Clash Hitlijst’ en is te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. De wekelijkse Top 5 van deze hitlijst wordt geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België. Mark Arts werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze 2nd BENELUX Semi-Final en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Mach5 in PARADISO AmsterdamMach5 in PARADISO Amsterdam
Mach5 in PARADISO AmsterdamMach5 in PARADISO Amsterdam
Mach5 in PARADISO AmsterdamMach5 in PARADISO Amsterdam

De laatste band van deze 2nd BENELUX Semi-Final was 5-mans Flying Colors tribute Mach5 uit Hilversum. Zij had zich als Runner-Up (combinatieprijs vakjury/publieksstemmen) in de finale van de extra landelijke cyclus in Podium de Vorstin geplaatst bij de beste 18 bands van dit seizoen en stond optimaal voorbereid op het prachtige podium van PARADISO. Dat de muzikale kwaliteiten van Mach5 op een zeer hoog niveau liggen blijkt o.a. uit het feit dat het repertoire voor het grote publiek onbekend is en niet altijd makkelijk in het gehoor ligt maar dat de band toch het publiek weet te raken. Nummers als o.a. A Place In Your World, Forever In A Daze en Coulda Woulda Shoulda werden genuanceerd, technisch zeer boeiend en met passie gespeeld. Van de prachtige ballad Everything Changes wordt een live-single geproduceerd en deze staat vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. De wekelijkse Top 5 wordt geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België en de uiteindelijke No.1 ontvangt tijdens de BENELUX Grand Finale ‘The Clash Hitlijst Award’ en wordt beloond met twee optredens. Tim de Jong en Peter van Soest werden door de vakjury uitgeroepen tot respectievelijk beste drummer en bassist van deze 2nd BENELUX Semi-Final en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e The Clash-seizoen.

Radio Veronica zal wekelijks de belangrijkste stijgers en de Top 5 uitzenden in het programma van
Michael Blijleven op maandag t/m donderdag tussen 20.00 uur en 24.00 uur.

Paradiso Amsterdam
Paradiso AmsterdamParadiso Amsterdam
Paradiso Amsterdam
Paradiso AmsterdamParadiso Amsterdam
Paradiso Amsterdam
Paradiso AmsterdamParadiso Amsterdam

‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’ op RTL5
Het door Artists & Bands ontwikkelde en geproduceerde programma wordt vanaf zaterdag 26 maart a.s. in een serie van 6 afleveringen bij RTL5 uitgezonden. Alle bands zijn in aanloop naar de BENELUX Grand Finale van The Clash of the Cover Bands op 23 april a.s. in het Klokgebouw in Eindhoven intensief gevolgd. Oefensessies, bandcoaching, voorrondes, de Semi-Finals in PARADISO… alles is gefilmd en vanaf 26 maart zal bij RTL5 in afleveringen van 25 minuten 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO' worden uitgezonden! Iedere zaterdagavond, direct na de hoofdfilm is het tijd voor een half uur te gekke live muziek, interviews met deelnemende bands en een kijkje achter de schermen van de grootste bandcompetitie van de Benelux. De laatste 2 afleveringen staan volledig in het teken van de Grand Finale van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition'. Hier worden, voor een uitzinnige menigte ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ uitgereikt in de categorieën ‘vakjury’ en ‘publieks favoriet’. Ook worden de 'Individuele Awards' aan de beste muzikanten van deze 'The Clash'-editie én 'The Clash Hitlijst Award' uitgereikt.

Paradiso Amsterdam
Paradiso AmsterdamParadiso Amsterdam
Paradiso Amsterdam
Paradiso AmsterdamParadiso Amsterdam
Paradiso Amsterdam
Paradiso AmsterdamParadiso Amsterdam
Paradiso Amsterdam

BENELUX Grand Finale op zaterdag 23 april a.s. in het Klokgebouw in Eindhoven
De negen bands die in de BENELUX Semi-Finals als winnaars naar voren zijn gekomen, wacht op zaterdag 23 april a.s. een zinderende BENELUX Grand Finale in het Klokgebouw in Eindhoven. Hier beslist de vakjury welke band de 'The Clash of the Cover Bands Award 2015/2016' ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2015/2016'. De twee winnaars worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip, incl. plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Ook worden in de BENELUX Grand Finale de Individuele Awards uitgereikt voor de Beste Vocalist, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer en Beste Toetsenist.

Koop hier de kaarten voor deze zinderende finale.  

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’ Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde wekenlang de Nederlandse hitlijsten met hun single ‘End Of June’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te hebben gestaan", aldus bassist Roland Kellens van Koyle. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!"


Speel jij in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan ook op voor ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’ en laat je horen!

Hier kun je je coverband inschrijven voor de grootste bandcompetitie van de Benelux! 

 

 

(Foto's: Ron van Varik en Karin Rovekamp)

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? EVANS Uw logo ook hier? Podiuminfo Koch
Ticketmaster RockMuZine USA Music Import Festivalinfo David Eden
Sound Vision Studio SONOR Artists & Bands Booking Agency Maxazine Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands