• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Finale Zuid-Holland 2016/2017 Muziekcentrum The Box 13-02-2016

Pop coverband Three/Third XL uit Rotterdam wint ‘Vakjury Award’ in finale Regio Zuid-Holland in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Pop coverband A'Little Late uit Leiden wint 'Public's Favourite Award' in uitverkocht Muziekcentrum The Box in Katwijk 

Zaterdag 13 februari jl. vond in een volgepakt Muziekcentrum The Box in Katwijk de finale plaats van Regio Zuid-Holland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Zeven bands zorgden voor een boeiende muzikale strijd en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. 7-mans Pop coverband Three/Third XL uit Rotterdam werd voor haar sterke performance door de vakjury uitgeroepen tot winnaar. 5-mans Pop coverband A’Little Late uit Leiden speelde zich zeer overtuigend naar de overwinning bij de publieksstemmen. Beide bands kregen een Award uitgereikt en plaatsten zich hiermee als beste bands van Regio Zuid-Holland voor de finalerondes van Regio West Nederland (Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), de volgende stap in ‘The only road to PARADISO’ waarvan de finalerondes plaats vinden in de betere poppodia van Nederland zoals o.a. Melkweg Amsterdam, P60 Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.


Riddlebox in The Box KatwijkRiddlebox in The Box Katwijk
Riddlebox in The Box KatwijkRiddlebox in The Box Katwijk

De aftrap van deze Regio-Finale werd verricht door 5-mans Alternative Rock coverband Riddlebox uit Rotterdam. Met energieke uitvoeringen van nummers als o.a. I Bet You Look Good On The Dancefloor van Arctic Monkeys, Little Black Submarines van The Black Keys en de luidkeels door het publiek meegezongen Chelsea Dagger van The Fratellis zorgde Riddlebox voor een uitstekende opening van deze spannende avond.


Common Royals in The Box KatwijkCommon Royals in The Box Katwijk
Common Royals in The Box KatwijkCommon Royals in The Box Katwijk

5-mans Pop, Rock coverband Common Royals uit Rotterdam wist zich met een sterke set naar een 2e plaats bij de vakjury te spelen. Dynamische uitvoeringen van o.a. Brazen van Skunk Anansie, Royals van Lorde en Joker And The Thief van Wolfmother zorgden voor een goede score. Common Royals plaatste zich hiermee voor de Halve Finales van Regio West Nederland die plaatsvinden in juni a.s.


A'Little Late in The Box KatwijkA'Little Late in The Box Katwijk
A'Little Late in The Box KatwijkA'Little Late in The Box Katwijk

De derde band van deze finale was 5-mans Pop coverband A’Little Late uit Leiden. Op zeer goed niveau speelde de band zich met nummers als o.a. New Shoes van Paolo Nutini, Tell Me ‘Bout It van Joss Stone en een indrukwekkende uitvoering van Hello van Adèle naar een klinkende overwinning bij de publieksstemmen. Als winnaar van de ‘Public’s Favourite Award’ van Regio Zuid-Holland plaatste A’Little Late zich voor de Halve Finales van Regio West Nederland die in juni worden gehouden.


Eternal Symphony in The Box KatwijkEternal Symphony in The Box Katwijk
Eternal Symphony in The Box KatwijkEternal Symphony in The Box Katwijk

Voor 5-mans Symphonische Rock coverband Eternal Symphony was deze finale een thuiswedstrijd. De jonge Katwijkse talenten wisten een krachtige set neer te zetten met nummers als Bring Me To Life van Evanescence, Storytime van Nightwish en Going To Hell van The Pretty Reckless.


Three/Third XL in The Box KatwijkThree/Third XL in The Box Katwijk
Three/Third XL in The Box KatwijkThree/Third XL in The Box Katwijk

Dan wat het nu de beurt aan de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze finale: 7-mans Pop coverband Three/Third XL uit Rotterdam. Muzikaal op hoog niveau met drie opvallend sterke vocalisten op front zowel in de lead als in de samenzang liet de formatie horen dat er chemie in de band zit en dat er nog veel meer uit te halen is. Met de ‘Vakjury Award’ van Regio Zuid-Holland staat Three/Third XL dik verdiend in de Halve Finales van Regio West Nederland. De volgende stap richting PARADISO!


New Suitcase in The Box KatwijkNew Suitcase in The Box Katwijk
New Suitcase in The Box KatwijkNew Suitcase in The Box Katwijk

4-mans Pop coverband New Suitcase uit Noordwijk speelde zich gedurende haar optreden naar een uitstekend niveau. Interpretaties van nummers als o.a. I Wish van Stevie Wonder, Kiss van Prince en One Way Or Another van Blondie zorgden voor een goede score bij zowel de vakjury als het publiek.


De Joekels in The Box KatwijkDe Joekels in The Box Katwijk
De Joekels in The Box KatwijkDe Joekels in The Box Katwijk

De laatste 30 minuten van deze finale waren voor PartyRock coverband De Joekels uit Alphen aan den Rijn. Met veel energie speelden de vijf rockers zich met nummers als Brown Sugar van The Rolling Stones, Roadhuse Blues van The Doors en Alie van Normaal naar een 2e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee plaatste de band zich voor de Halve Finales van Regio West Nederland die in juni a.s. worden gehouden.

The Box KatwijkThe Box Katwijk

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import Festivalinfo Uw logo ook hier? Ticketmaster David Eden
RockMuZine Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency SONOR
Podiuminfo Koch EVANS Maxazine Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands