• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Finale Oost Brabant 2016/2017 Altstadt 19-02-2016

Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel vakjury-winnaar finale Regio Oost Brabant in The Clash of the Cover Bands 

Pop coverband Grape Valley uit Middelbeers met publieksprijs door in 'The only road to PARADISO!' 

Vrijdag 19 februari jl. vond in een volgepakt Altstadt Eindhoven de finale plaats van Regio Oost Brabant in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’! Acht bands streden om de Awards voor de beste coverbands van deze regio in de categorieën vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging na een boeiende muzikale strijd de 1e prijs naar 13-mans Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel. De overwinning bij de publieksstemmen was voor 6-mans Pop coverband Grape Valley uit Middelbeers. Naast de twee winnaars plaatsten 7-mans Pop/Rock coverband Up to Eleven uit Budel en 5-mans Rock coverband Stoer Toeval uit Eindhoven zich met een 2e plaats bij respectievelijk de vakjury en de publieksstemmen ook voor de finalerondes voor Regio Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) die in juni a.s. van start gaan en plaatsvinden op gerenommeerde poppodia als o.a. de Effenaar in Eindhoven, MEZZ Breda en 013 Tilburg. De winnaars van Regio Zuid Nederland plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam.


Joe Cover Band in Altstadt EindhovenJoe Cover Band in Altstadt Eindhoven
Joe Cover Band in Altstadt EindhovenJoe Cover Band in Altstadt Eindhoven

De aftrap van deze finale werd verricht door de uiteindelijke vakjury-winnaar 13-mans Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel. Nummers als o.a. The Letter, You Are So Beautiful en Unchain My Heart werden door deze topband op hoog niveau, met sterke dynamiek, strakke timing, goede sounds en met de juiste feel gebracht. Als vakjury-winnaar staat Joe Cover Band in de finalerondes van Regio Zuid Nederland die in juni van start gaan en plaatsvinden op poppodia als o.a. de Effenaar in Eindhoven, MEZZ Breda en 013 Tilburg.


Stoer Toeval in Altstadt EindhovenStoer Toeval in Altstadt Eindhoven
Stoer Toeval in Altstadt EindhovenStoer Toeval in Altstadt Eindhoven

5-mans Rock coverband Stoer Toeval uit Eindhoven wist zich met nummers als o.a. Gold On The Ceilling van Black Keys, Feeling Good van Nina Simone/Muse en Two Sisters van Fiction Plane naar een goede 2e plaats bij de publieksstemmen te spelen. Hiermee plaatste Stoer Toeval zich voor de finalerondes van Regio Zuid Nederland die plaats vinden op poppodia als o.a. de Effenaar in Eindhoven, MEZZ Breda en 013 Tilburg.


Ever Since Lucy in Altstadt EindhovenEver Since Lucy in Altstadt Eindhoven
Ever Since Lucy in Altstadt EindhovenEver Since Lucy in Altstadt Eindhoven

Op goed niveau en met een stevige set waarin nummers zaten als o.a. Black van Pearl Jam, Helter Skelter van The Beatles en No One Knows van Queens of the Stone Age speelde 4-mans Rock coverband Ever Since Lucy uit Eindhoven zich naar een goede score bij de publieksstemmen.


Grape Valley in Altstadt EindhovenGrape Valley in Altstadt Eindhoven
Grape Valley in Altstadt EindhovenGrape Valley in Altstadt Eindhoven

Als publiekswinnaar uit de voorronde had 6-mans Pop coverband Grape Valley uit Middelbeers zich weten te plaatsen voor deze finale en complimenten voor de sterke ontwikkeling die deze jonge band in korte tijd heeft weten door te maken. Met volle overgave en op goed niveau werden nu nummers gebracht als o.a. Imagine van Emeli Sandé, Every Chasing Car (mash up) van Snow Patrol vs. The Police en This Is What It Feels Like van Armin van Buuren. Vanaf het eerste moment wist de band het publiek goed in beweging te krijgen maar met Narcotic van Liquido als afsluiter van hun set ontplofte Altstadt Eindhoven. Met als resultaat de 1e plaats bij de publieksstemmen! Als publiekswinnaar van deze finale plaatste Grape Valley zich zeer verdiend voor de finalerondes van Regio Zuid Nederland die in juni van start gaan op poppodia als o.a. de Effenaar in Eindhoven, MEZZ Breda en 013 Tilburg.


Township Rebellion in Altstadt EindhovenTownship Rebellion in Altstadt Eindhoven
Township Rebellion in Altstadt EindhovenTownship Rebellion in Altstadt Eindhoven

4-mans Rock coverband Township Rebellion uit Elshout wist ook nu weer een uitstekend optreden neer te zetten. Met nummers als o.a. Ton Of Love van The Editors, Tie Your Mother Down van Queen en Love Hurts van Nazareth presteerde de band op hoog niveau en wist het de vakjury nog behoorlijk moeilijk te maken.


Up to Eleven in Altstadt EindhovenUp to Eleven in Altstadt Eindhoven
Up to Eleven in Altstadt EindhovenUp to Eleven in Altstadt Eindhoven

De zesde band van deze finale was 7-mans Pop, Rock coverband Up to Eleven uit Budel. Met volle overgave en technisch op zeer goed niveau werden nummers gebracht als o.a. Love Rears It’s Ugly Head van Living Colour, She’s A River van Simple Minds en If You Want My Love van Paulo Mendonca. Met strak dynamisch spel, goede sounds en sterke arrangementen waarin alle onderdelen van de band optimaal werden benut scoorde Up to Eleven een 2e plaats bij de vakjury en wist de band ook goed te scoren bij de publieksstemmen. Met de 2e plaats bij de vakjury plaatste de band zich voor de finalerondes van Regio Zuid Nederland die in juni a.s. van start gaan en plaatsvinden in o.a. de Effenaar in Eindhoven, MEZZ Breda en 013 Tilburg.


Blondie Venus in Altstadt EindhovenBlondie Venus in Altstadt Eindhoven
Blondie Venus in Altstadt EindhovenBlondie Venus in Altstadt Eindhoven

8-mans Bruno Mars tribute Blondie Venus uit Eindhoven was als vakjury-winnaar uit de voorrondes naar deze finale gekomen. Met energieke uitvoeringen van o.a. Locked Out Of Heaven, Billionaire en Uptown Funk wist de band een leuke interactie op te bouwen met het publiek en wist in de loop van haar optreden een goed niveau te halen.


Out of the Blue in Altstadt EindhovenOut of the Blue in Altstadt Eindhoven
Out of the Blue in Altstadt EindhovenOut of the Blue in Altstadt Eindhoven

Het laatste half uur van deze finale was voor 5-mans Pop, Rock coverband Out of the Blue uit Asten. Met haar uitvoeringen van o.a. Yellow van Coldplay, Take Me To Church van Hozier en Crazy van Gnarls Barkley wist de band regelmatig een zeer hoog niveau te bereiken en zorgde voor een prima afsluiting van deze finale van Regio Oost Brabant.

Altstadt EindhovenAltstadt Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Sound Vision Studio Podiuminfo
Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo USA Music Import Koch Uw logo ook hier?
EVANS David Eden RockMuZine Uw logo ook hier? SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands